Vopsirea naturală a părului cu Henna Mandala Blond

femeie cu par blond vopsit natural cu henna

 

Vopsirea naturală a părului cu Henna Mandala Blond

 

Deși mai multe articole de pe blog conțin și informații despre cum se folosește cu succes Henna Mandala Blond, am simțit că este nevoie de un articol separat care să reunească toate aceste idei. Feedback-ul primit de la persoanele care au folosit Henna Mandala Blond ne-a ajutat să elaborăm următorul ghid informativ:

Blondul este o culoare mai pretențioasă iar vopsitul părului cu henna blond diferă substanțial de vopsirea părului cu vopsea chimică blond și, într-o anumită măsură, diferă și de vopsirea clasică cu henna deoarece se recomandă să fie lăsată mai puțin pe păr decât celelalte culori.

Vopsea Henna Mandala Blond

Pe ce culoare de păr se poate aplica?

Vopsirea naturală a părului cu Henna Mandala Blond este posibilă cu succes:

 • pe păr alb 
 • pe păr blond deschis natural
 • pe păr natural șaten deschis

Deschide culoarea părului?

Henna Mandala Blond nu deschide culoarea părului. De aceea, pe păr închis blondul nu are niciun efect de colorare deoarece conține doar plante și, implicit, nu conține niciun ingredient chimic care ar putea deschide culoarea părului. 

Cât se lasă să acționeze? 

 • 15-30 de minute  pentru un blond deschis (mai ales pe păr alb sau blond natural)
 • 30 min – 1 oră pentru un blond ușor arămiu
 • 2-3 ore pentru un blond arămiu intens

Acest interval este luat ca referință pentru vopsirea unui păr alb sau a unui păr blond deschis, natural.

Blondul este singura dintre culorile Henna Mandala care trebuie să fie lăsată să acționeze mai puțin decât celelalte culori. În timp ce restul culorilor necesită 2-3 ore pentru vopsire, la blond se începe cu un timp de acțiune de doar 15-20 minute pe un păr alb sau blond deschis natural până la o oră pe un păr șaten deschis. Ulterior, în funcție de culoarea rezultată poate fi lăsată mai mult sau mai puțin să acționeze.

Acest timp de acțiune poate fi mărit în funcție de ceea ce se dorește să se obțină.

Dacă este lăsată mai multe ore pe păr culoarea rezultată va fi din categoria blond – arămiu, în funcție de culoarea de pornire și timpul de acțiune.

Pentru a atenua eventualele reflexe arămii la Henna Mandala Blond se poate adăuga pudra amla.

Exemplu 1: Henna Mandala Blond pe păr preponderent alb (rădăcini), lăsată să acționeze 15 minute

Henna Mandala Blond pe par alb

Exemplu 2: Henna Mandala Blond pe păr natural șaten deschis lăsată să acționeze 35 minute

Henna Mandala Blond pe par saten deschis

Exemplu 3: Henna Mandala Blond pe păr natural blond închis cu fire albe, lăsată să acționeze mai mult de o oră

Henna Mandala Blond pe par natural blond cu fire albe

Dacă o persoană cu părul blond închis/ șaten deschis dorește să obțină un arămiu deschis și consideră că folosind Henna Mandala Arămiu obține o culoare mult prea intensă sau închisă, poate folosi Blond cu un timp de acțiune mai mare, de 1,5 – 2 ore, pentru a obține un blond-arămiu sau un arămiu mai puțin intens.

Exemplu 4: Henna Mandala Blond pe păr natural blond închis / șaten deschis lăsată să acționeze 2-3 ore

Henna Mandala Blond pe par blond inchis

Se poate folosi pe păr deschis chimic cu vopsea sau decolorant?

Nu recomandăm să se folosească culoarea blond pe păr blond decolorat sau deschis cu vopsea chimică (care este închis la origine), decât dacă se dorește obținerea unei nuanțe portocalii – aramiii – roșcate. 

La contactul dintre henna și părul vopsit chimic sau decolorat apar reflexe roșcate iar culoarea rezultată va fi arămiu-roșcată.

Ce pot să fac ca să am control asupra culorii obținute? 

Îți recomandăm:

 • să efectuezi un test de culoare pe o șuviță ascunsă 
 • să experimezi cu timpul de acționare

La prima aplicare este obligatoriu să efectuezi un test de culoare. Alege o șuviță ascunsă, aplică o cantitate mică de pastă și las-o să acționeze conform îndrumărilor de mai sus și culoarea pe care urmărești să o obții. Înfășoară șuvița cu folie transparentă de bucătărie sau o pungă de plastic pentru a păstra căldura și umiditatea.

Cel puțin la primele aplicări, până când te familiarizezi cu modul în care acționează și colorează henna și plantele ayurvedice începe cu un timp scurt pe care să îl crești progresiv, până când identifici timpul optim pentru tine ca să obții culoarea dorită.

Când pot vedea culoarea finală ?

Nu uita că culoarea finală obținută cu vopseaua din henna și plante ayurvedice se definitivează peste 1-2 zile de la aplicare

În cazul vopsitului părului cu henna și plante ayurvedice, culoarea vizibilă imediat după aplicare are o tentă roșcată care se mai temperează în următoarele zile în contact cu aerul.

 

Dacă ai nevoie de îndrumare, scrie-ne un e-mail la adresa suport@hennaromania.ro și îți răspundem cu drag. Dacă atașezi și o poză cu culoarea actuală și o alta cu culoarea pe care o dorești, ne ajuți să îți răspundem cât mai concret și personalizat.

Ca să primești cele mai noi articole abonează-te la newsletter introducând adresa de email în căsuța de mai jos: 

 

Pentru mai multe informații citește și următoarele articole:

– Experiența Mariei cu Henna Mandala Blond 

– Henna colorează părul în mod diferit de vopseaua chimică 

– Vopsire cu henna – ce culoare obțin? 

 

Ca să primești cele mai noi articole abonează-te la newsletter introducând adresa ta de email în căsuța de mai jos: 

2 de comentarii despre “Vopsirea naturală a părului cu Henna Mandala Blond

 1. Sambata, 7.10.2017 m am vopsit prima data cu Hena Mandala Aramiu. Am preparat o folosind o infuzie cu 2 lingurite de cafea si am stat cu ea pe par 4 ore cu capul acoperit cu casca si prosop. Mi a iesit o culoare superba ciocolatiu roscat. Am mai folosit si alta tipuri de Hena dar nici una nu a fost atat de buna. Cele cateva fire albe pe care le am nu se mai cunosc de loc. Sunt de un roscat putin mai deschis decat restul parului. Culoarea este superba, stralucitoare iar parul carliontat si lucius. Dupa clatire am utilizat masca mea de par. VA MULTUMESC FRUMOS!

  1. Va multumim si noi mult pentru ca ne-ati scris si ne bucuram ca sunteti multumita! Poate ne trimiteti si o poza ca inspiratie pentru doamnele aflate intr-o situatie asemanatoare :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.