Ce este vopsirea părului cu henna în doi pași și când se folosește?

Ce este vopsirea părului cu henna în doi pași și când se folosește?

Vopsirea părului cu henna în doi pași înseamnă vopsirea părului de 2 ori.

Se adresează mai mult persoanelor care doresc culori închise, de la șaten la negru, și presupune folosirea a două plante principale – henna (lawsonia inermis) și indigo (indigofera tinctoria).

Se folosește mai ales pentru a acoperi părul alb, dar și pentru a uniformiza rădăcinile crescute sau pentru a obține o anumită profunzime a culorii

 

Cum funcționează

Principiul este simplu:

Primul pas este pentru a depune pigment pe păr, al doilea pas pentru a obține culoarea dorită.

 1. Primul pas este vopsirea părului cu henna ca bază pentru culoarea mai închisă.

Henna are un pigment arămiu și are calitatea de a prinde foarte bine deoarece se leagă de cheratina firului de păr.

2. Al doilea pas este vopsirea părului cu indigo pentru obținerea culorii finale.

Pudra indigo ajută la închiderea culorii părului. Cu cât este în procent mai mare cu atât culoarea iese mai închisă.

Pe părul alb pudra indigo nu prinde foarte bine aplicată direct, se duce mai repede la spălat și poate da părului nuanțe albăstrui, verzui sau cenușii.

De aceea, pudra indigo trebuie aplicată după henna sau în amestec cu henna pentru că se leagă de molecula acesteia. Astfel, vopsește mai bine și rezistă mai mult pe păr.

Dacă folosești doar pudra indigo la pasul 2 obții negru intens. Dacă folosești combinații de henna cu indigo obții nuanțe de șaten-castaniu (cum sunt nuanțele Henna Mandala deja combinate).

Procedura

Procedura vopsirii părului cu henna în doi pași arată astfel:

Pasul 1. Vopsește părul cu henna. Lasă să acționeze. Clătește cu apă și usucă-l.

Pasul 2. Vopsește părul din nou, de data aceasta combinând henna cu indigo (pentru nuanțe de șaten) sau folosind doar indigo (pentru negru profund). Lasă să acționeze. Clătește bine doar cu apă.

Dacă folosești acum șamponul clasic acesta poate îndepărta din culoare. Folosește-l la următoare spălare, peste câteva zile. Dacă părul este foarte des, lung sau incurcat îl poți spăla cu balsam de păr în loc de șampon. Ajută la descurcarea părului și îndepărtează de pe scalp rămășițele din pudra de plante. Poți folosi și șamponul pudră Henna Mandala care conține doar plante mărunțite fin, este foarte blând și ajută la descurcarea părului.

Pentru un rezultat cât mai bun fă cele 2 vopsiri una după alta.

Culoarea finală depinde mult și de timpul de acționare.

Cu cât timpul de acționare este mai scurt cu atât culoarea este mai deschisă si se duce mai repede de pe păr. Cu cât timpul este mai lung cu atât culoarea este mai închisă, mai intensă și mai rezistentă.

Poți adapta timpul de acționare în funcție de rezultatul dorit și de timpul disponibil. Ai în vedere un minim de o oră – o oră jumătate cu fiecare culoare. Dacă ai timp, poți sta și 2-3 ore cu fiecare culoare. Testează până când ajungi la un raport potrivit pentru tine între timpul de acționare și rezultatul obținut.

Poți ajuta colorarea să aibă loc mai repede dacă ții părul la căldură. Poți face asta în mai multe feluri. După ce ai acoperit părul cu casca de duș îl poți înfășura în folie de aluminiu de bucătărie. Ajută mult la menținerea căldurii și nu vei mai simți nici scalpul rece de la pasta care se răcește. Sau acoperă capul cu un prosop încălzit. Sau poți încălzi din când în când capul cu uscătorul de păr.

Aplicare vopsea Henna Mandala pe par si acoperire cap cu casca de dus, folie de aluminiu si prosop

Utilizări

Scopurile vopsirii părului cu henna în 2 pași sunt următoarele:

 • Pentru a acoperi părul alb

Principala utilizare a vopsirii în doi pași este vopsirea uniformă a părului alb.

La primul pas umpli părul cu pigmentul care îi lipsește și la al doilea pas obții culoarea dorită.

Pentru a obține culori închise pe păr alb procedează astfel:

Pasul 1. Aplică Henna.

Vopsește părul cu henna pură (Henna Mandala Arămiu).  Lasă să acționeze minim o oră. Clătește și usucă.

Pasul 2. Aplică pudră Indigo pentru a obține cea mai închisă nuanță de brunet. 

Pentru nuanțe de șaten de la deschis la închis combină pudră indigo + henna în diverse procente până obții culoarea dorită.

Sau, mai ușor, folosește culorile de șaten Henna Mandala deja combinate (adică Henna Mandala Castaniu Cenușiu/ Castaniu Deschis / Castaniu Mediu/ Castaniu Închis/Negru).

Lasă să acționeze 2-3 ore.

Câteodată culoarea prinde mai greu pe părul alb și este posibil să fie nevoie să aplici de mai multe ori sau să lași vopseaua să acționeze mai mult timp pe păr.

Înainte de vopsirea în 2 pași cu Henna Mandala pe păr alb

După Henna Mandala Arămiu pe păr alb

După Henna Mandala Castaniu Mediu peste Arămiu

Ex. poză:

Pasul 1. Henna Mandala Arămiu cu timp de acționare de 1 oră.

Pasul 2. Henna Mandala Castaniu Mediu cu timp de acționare 1 oră și 30 de minute.

Pentru ca culoarea să prindă bine pe păr asigură-te că:

 • aplici henna pe păr proaspăt spălat cu șampon, fără balsam, și apoi uscat
 • faci aplicările una după alta, fără a spăla părul cu șampon între vopsiri
 • combini plantele doar cu apă, fără alte ingrediente
 • prepari henna cu apă mai fierbinte dar prepari indigo cu apă caldă deoarece apa fierbinte poate distruge capacitatea sa de colorare 
 • poți lăsa pasta cu henna să stea la temperatura camerei de pe o zi pe alta pentru a potența pigmentul însă aplici pasta cu indigo imediat
 • la o pungă de indigo poți adăuga și o lingură de sare pentru ca aceasta să prindă mai bine
 • la final clătești părul bine doar cu apă caldă
 • dacă folosești uleiuri de păr în zilele anterioare sau după vopsire analizează dacă acestea afectează culoarea și rezistența ei
 • Pentru a uniformiza rădăcinile crescute

Te mai poți vopsi în 2 pași pentru a uniformiza culoarea părului după ce au crescut rădăcinile.

Dacă vrei să vopsești rădăcinile crescute de pe linia de demarcație a unui păr șaten și rădăcinile sunt mai deschise ajută să te vopsești în 2 pași deoarece zona rădăcinilor albe crescute va absorbi culoarea diferit.

La primul pas poți folosi henna sau o combinație de henna cu indigo, las-o să acționeze, clătește, apoi folosește aceeași combinație pentru o nouă aplicare. (De ex. foloseste întâi henna și apoi o nuanță de castaniu sau folosește de două ori o nuanță de castaniu).

Testează cu timpul de acționare până obții culoarea dorită.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este pudre-henna-indigo-aloe-vera-Henna-Mandala.jpg

Amestec de pudră henna, indigo și alte plante ayurvedice

 • Pentru a obține o anumită profunzime a culorii

Poți ajunge la culoarea dorită prin adăugări succesive de pigment. Dacă la prima aplicare nu a prins uniform culoarea, aplică din nou doar pe rădăcini.

De exemplu, pentru un negru soft lasă henna și indigo să acționeze câte 1 oră iar pentru un negru profund lasă henna și indigo să acționeze câte 3 ore.

Eventualele tonuri verzui vor dispărea într-o zi-două după ce oxidează indigo-ul. Durează 2 zile până se definitivează culoarea.

Indigo-ul nu este atât de rezistent pe păr și în timp se poate vedea un ton roșcat dedesubt. De aceea, poți vopsi de mai multe ori doar rădăcinile înainte de a vopsi tot părul.

Concluzie:

Procedura de vopsire a părului în 2 pași cu henna și indigo este foarte eficientă pentru că vopseaua este absorbită mai bine de părul alb, de părul natural crescut cât și de părul rezistent la vopsit.

Spre deosebire de vopseaua chimică care deteriorează părul la aplicări repetate, henna, cu cât o folosești mai des, cu atât obții o culoare mai intensă și un păr mai rezistent.

Vopsirea părului cu henna nu este atât de strictă ca vopsirea părului cu vopsea chimică. Este important să încerci mai multe variante și să păstrezi ce ți se potrivește.

 

Surse:

Catherine Cartwright-Jones http://www.hennapage.com/

Natural Hair Coloring: How to Use Henna and Other Pure Herbal Pigments for Chemical-Free Beauty by Christine Shahin

http://www.hennaforhair.comhttp://www.hennaforhair.com/gray/graycolors3.html

 

2 de comentarii despre “Ce este vopsirea părului cu henna în doi pași și când se folosește?

 1. Arata foarte bine. Vreau sa intreb daca pot aplica acest produs dupa o interventie chirurgicala la creier. Este toxica / OPERATIE CLASICA ACUM TREI LUNI. Este vindecata complet.

  1. Buna ziua! Ceea ce va pot spune este ca produsele Henna Mandala sunt 100% naturale, nu contin saruri metalice sau alte ingrediente, doar plantele plantele in sine. Referitor la recomandarile medicale sunt convinsa ca dv. stiti mai bine cum sa procedati in continuare. Multa sanatate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *