De ce nu prinde henna pe părul meu și ce să fac (5 lucruri esențiale pentru vopsirea părului cu henna)

 

De ce nu prinde henna pe părul meu și ce să fac

– 5 lucruri esențiale pentru vopsirea părului cu henna

 

Henna poate să prindă pe păr în mod diferit de la o persoană la alta în funcție de tipul de păr și de culoarea folosită. 

Când spunem henna ne referim la produsele 100% naturale din plante (cum este Henna Mandala), care conțin henna și plante ayurvedice cu efect de colorare și tratare a părului.

Vopsea de par din plante ayurvedice Henna Mandala culori

În timp ce la unele persoane henna prinde foarte bine de la prima folosire, alte persoane pot avea nevoie de mai multe aplicări pentru o acoperire bună.

Am încercat să identificăm principalii factori care pot afecta vopsirea părului cu henna.

Atunci când o persoană ne spune că nu a prins bine culoarea acestea sunt principalele posibile cauze către care ne îndreptăm.

 

Cele 5 lucruri esențiale care pot afecta vopsirea părului cu henna și de care trebuie să ținem cont pentru o vopsire reușită a părului cu henna sunt următoarele:

 

 1. Aplică henna pe păr proaspăt spălat cu șampon

Aplică henna pe păr proaspăt spălat cu șampon, fără balsam sau soluții de styling și usucă-l înainte de a-l vopsi.

Dacă ai părul creț sau foarte des poți aplica henna pe păr ușor umed pentru a face vopsirea mai ușoară.

Sampoane Henna Mandala

 1. Amestecă henna doar cu apă caldă (cca 50 grade C)

Pentru a-ți da seama cel mai bine de capacitatea de colorare a hennei pe părul tău prepară pasta cât mai simplu. Amestecă pudra de plante doar cu apă caldă fără să adaugi alte ingrediente, cel puțin la început.

Principalele plante care colorează părul din compoziția vopselelor Henna Mandala sunt henna (planta lawsonia inermis) și indigo (planta indigofera tinctoria și au caracteristici diferite.

În timp ce planta henna lawsonia inermis) permite adăugarea de apă mai fierbinte, o apă prea fierbinte poate distruge calitățile de colorare ale plantei indigo (indigofera tinctoria) care se găsește în culorile mai închise.

Așadar, adaugă întotdeauna apă caldă (cca 50 de grade C) și nu fiartă la pudra de plante.

pasta henna cu apa

De asemenea, orice ingredient adăugat în plus pe lângă apă poate afecta negativ capacitatea de vopsire a părului.

De ex.:

 • În timp ce pentru henna un ingredient acid poate potența colorarea, în cazul indigo-ului o inhibă.
 • Orice ulei adăugat în compoziție poate crea o barieră între vopsea și firul de păr vopseaua să nu prindă la fel de bine.

De aceea, recomandăm să folosești ulei pe păr într-o procedură separată, cum ar fi la o săptămână de la vopsirea părului cu henna sau înainte de prima șamponare.

Încearcă întotdeauna mai întâi varianta simplă în care combini pudra de plante doar cu apă caldă. Astfel, vei avea un punct de plecare la care să te raportezi dacă te hotărăști să adaugi și alte ingrediente.

 

 1. Aplică henna din abundență pe păr

Henna se aplică din abundență, în strat gros, nu în strat subțire ca vopseaua chimică. La vopsirea cu henna părul nu se poate pieptăna după aplicare.

Compoziția pastei trebuie să aibă consistența unei budinci, să se aplice ușor și să nu curgă.

Masează foarte bine rădăcinile și părul cu vârfurile degetelor după ce ai terminat de aplicat henna pentru a o distribui cât mai bine.

 

 1. Păstrează căldura și umezeala

Cât timp acționează henna păstrează căldura și umezeala în zona scalpului și părului deoarece acestea ajută la pătrunderea mai bună a hennei în pigmentul în păr.

Acoperă părul cu casca de duș inclusă în cutie. Un pont descoperit de noi și pe care ți-l recomand este să înfășori peste casca de duș și o folie de aluminiu (din aceea de bucătărie), aceasta având calități excelente de menținere a căldurii. Astfel, nu mai resimți niciun disconfort legat de temperatură în zona capului (pasta care se răcește), potențezi efectul hennei și poate chiar scurtezi timpul de acționare.

La final, adaugă un prosop vechi sau o căciulă/eșarfă. Lasă să acționeze conform instrucțiunilor, ideal 2-3 ore pentru majoritatea culorilor (mai puțin blond).

Cu cât se lasă mai mult să acționeze cu atât culoarea este mai intensă și prinde mai bine.

Henna pe par cu folie

 

 1. Clătește foarte bine părul doar cu apă caldă, fără șampon

După ce timpul de acționare a trecut clătește părul cu apă din abundență până când aceasta devine limpede. Poți folosi un balsam de păr pentru a masa scalpul și pentru a descurca părul mai ușor.

Folosește șampon abia peste 3-4 zile. Dacă folosești șampon acum culoarea nu va rezista la fel de mult pe păr.

Culoarea finală nu este cea pe care o vezi imediat după vopsire. Ea se definitivează prin oxidare (în contact cu aerul) în 1-2 zile.

Par vopsit cu Henna Mandala

 

Ce fac dacă am urmat toți acești pași și culoarea tot nu prinde bine?

Dacă ai urmat toți acești pași și părul tot nu s-a vopsit bine de la prima aplicare probabil că ai nevoie de mai multe vopsiri pentru ca henna să prindă pe părul tău.

Pe un anumit tip de păr vopseaua (fie ea chimică sau henna) prinde greu sau chiar deloc și anume pe părul cu fir gros și sticlos.

Dacă ai un păr cu un procent mare de fire albe pe care dorești să îl vopsești într-o culoare închisă trebuie să apelezi la vopsirea în 2 pași:

 1. Vopsește mai întâi părul cu henna simplă (arămiu) ca o bază
 2. Aplică apoi culoarea închisă

Aceasta va prinde mult mai bine și va rezista mult mai mult în acest mod. Cele doua vopsiri pot fi una după alta sau în zile consecutive. Nu spăla părul cu șampon între aplicări și nici la final, ci după 3-4 zile.

Concluzie:

Pentru o vopsire cât mai reușită a părului cu henna, asigură-te că respecți acești 5 pași:

 • spală părul cu șampon și usucă-l
 • prepară pasta cu apă caldă, fără alte ingrediente
 • aplică din abundență pe păr și masează bine
 • păstrează căldura și umezeala cât acționează
 • clătește părul foarte bine doar cu apă, fără șampon

Cu răbdare și dorința de a experimenta poți găsi varianta potrivită și pentru tine.

Dacă ești la prima vopsire cu henna și nu găsești răspunsurile la întrebările tale pe Blog sau dacă ai nevoie de îndrumare scrie-ne la suport@hennaromania.ro sau pe whatsapp la 0724932310 să găsim o soluție împreună.

2 de comentarii despre “De ce nu prinde henna pe părul meu și ce să fac (5 lucruri esențiale pentru vopsirea părului cu henna)

 1. Va rog, pot adauga pudra amla la Mandala aramiu? Estompeaza culoarea rosie? Se poate adauga 1/4 amla comparativ cu henna aramiu?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.