ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE HENNA

Răspunsuri la întrebările pe care le primim cel mai des.

Henna Mandala prinde pe păr vopsit chimic?

Henna Mandala prinde pe părul vopsit chimic. Îți recomandăm să lași să treacă o perioadă de 2-4 săptămâni de la ultima vopsire chimică pentru cele mai bune rezultate.

Henna Mandala prinde pe părul alb sau grizonat?

Henna Mandala prinde pe părul alb iar culoarea aplicată se combină cu culoarea ta.

Asta înseamnă că un păr cu puține fire albe va fi acoperit uniform. Pe un păr cu multe fire albe acestea se pot vedea ușor mai deschise. Iar un păr foarte alb va fi acoperit foarte bine fiindcă este mai uniform (iar culorile vor ieși mai deschise).

În unele cazuri poți obține un rezultat mai bun după mai multe vopsiri sau după vopsirea în 2 pași.

Pot deschide culoarea părului folosind o nuanță mai deschisă?

Henna nu deschide culoarea părului pentru că conține doar plante. O poi folosi cu succes pentru menținerea unei culori apropiate de cea naturală, pentru nuanțarea părului sau pentru închiderea acesteia.

Pot adăuga alte ingrediente în compoziție?

Pentru cele mai bune rezultate îți recomandăm să amesteci pudra de plante doar cu apă caldă-fierbinte. Alte ingrediente pot depune o peliculă pe păr și pot afecta colorarea.

După preparare las pasta să stea deoparte sau o aplic imediat?

Culorile închise (care conțin planta indigo) trebuie aplicate imediat pentru cea mai bună colorare.

Poți lăsa Henna pură (Arămiu) să stea deoparte până la 24 de ore înainte de aplicare sau o poți aplica imediat.

Aplic Henna Mandala pe păr ud sau uscat?

Aplică Henna Mandala pe păr proaspăt spălat cu șampon, fără balsam pentru rezultate cât mai bune.

Aplică pe părul uscat complet sau aproape complet. Dacă ai părul creț, foarte des sau lung îți poate fi mai ușor să aplici pe părul mai umed.

Cât trebuie să las henna să acționeze pe păr?

Timpul recomandat de acționare pentru Henna Mandala este de 2-3 ore (mai puțin pentru Blond) pentru cele mai bune rezultate. Un timp minim de o oră-o oră jumătate este necesar pentru o vopsire bună. Nuanța obținută iese mai deschisă dacă o lași să acționeze mai puțin și mai închisă dacă o lași să acționeze mai mult.

Henna Mandala usucă părul?

Depinde de părul tău. Unele persoane simt că henna le înmoaie părul, altele că îl usucă.

Dacă ai părul uscat poți adăuga o lingură de pudră aloe vera în pasta henna. Sau poți face o mască hidratantă cu ulei maha bhringraj sau ulei amla la cîteva zile după vopsire.

Mai poți simți părul uscat imediat după ce vopsire deoarece mai rămâne pulbere de plante pe păr și scalp. Acestea vor dispărea la prima spălare cu șampon.

Cât rezistă culoarea Henna Mandala pe păr după vopsire?

Culoarea se duce treptat de pe păr în urmă spălării regulate a părului. Culoarea nu se duce brusc ca în cazul vopsirii chimice iar linia de creștere a părului nu este așa vizibilă.

Marea majoritate a femeilor se vopsesc lunar, când cresc rădăcinile. Alte persoane se vopsesc o dată la câteva luni.

Cum întrețin culoarea părului vopsit cu henna?

Vopsește tot părul când consideri că e necesar.

Sau poți vopsi doar rădăcinile când cresc. Iar pe lungime aplică henna incolor pentru luciu. Sau amestecă henna incolor cu o cantitate mică din culoarea folosită la rădăcină pentru a revitaliza culoarea fără să o închizi.

Folosește un șampon care curăță blând părul și revitalizează culoarea după fiecare spălare așa cum sunt șampoanele Henna Mandala.

Cât de des mă pot vopsi cu henna?

Fecare vopsire cu henna este și un tratament de îmbunătățire a aspectului părului. De aceea o poți aplica oricât de des.

Ține cont că la fiecare aplicare adaugi un strat de pigment pe păr care ajută la întărirea firului de păr însă poate să și închidă culoarea.

După mai multe aplicări cu henna părul s-a închis. Ce pot face?

Spălarea părului cu un șampon mai puternic, soarele, apa mării sau apa din bazin care conține clor pot îndepărta mai repede culoarea.

Pentru a grăbi procedura vopsește doar rădăcinile și pe lungime folosește doar henna incoloră/neutră.

Mă pot vopsi cu vopsea chimică după ce am folosit Henna Mandala?

Poți reveni la folosirea vopselei chimice după ce ai folosit henna. Pentru cele mai bune rezultate așteapă 2-4 săptămîni de la ultima vopsire cu henna. 

Mă pot decolora după ce m-am vopsit cu Henna Mandala?

Nu recomandăm decolorarea părului vopsit cu henna pentru că poți obține nuanțe nedorite de verzui și poți deteriora părul.

 Cum  să evit nuanța roșcată dată de henna?

Toate nuanțele Henna Mandala (și toate vopselele 100% naturale pe bază de henna, în general) au la bază planta henna (lawsonia inermis). Aceasta are are marea calitate că prinde foarte bine pe firul de păr și este foarte rezistentă dar are și acest pigment arămiu-roșcat.

În culorile închise planta indigo conferă pigment închis culorii rezultând nuanțe mai reci.

În culorile deschise pudra amla atenuează nuanța roșcată dată de henna și o duce către auriu.