FAQ

FAQ – Întrebări Frecvente

În acest text că și pe întreg site-ul www.hennaromania.ro, henna se referă la produsele Henna Mandala, atât henna pură cât și henna în amestec cu alte plante ayurvedice.

Puteți merge direct la ceea ce vă interesează folosind linkurile de mai jos:

Henna pentru păr

 

Șampoane, uleiuri

 

Henna pentru tatuaje temporare

Plată și livrare

Henna pentru păr:

 •  Henna Mandala prinde pe păr vopsit chimic?

În general henna prinde și pe părul vopsit chimic, însă este recomandat să se aștepte o perioadă de minim 2 – 4 săptămâni de la ultima vopsire pentru a permite vopselei chimice să se mai ducă de pe păr. Mai multe detalii aici .

 •  Pot vopsi părul cu vopsea chimică după ce am folosit Henna Mandala?

Se poate reveni la folosirea vopselei chimice însă nu imediat, trebuie să permitem hennei să se mai ducă de pe păr 2 – 4 săptămâni. 

Nu se recomandă decolorarea sau deschiderea chimică a părului pentru a nu obține culori nedorite. 

 • Pot aplica Henna Mandala pe păr decolorat?

Se poate însă nu recomandăm deoarece în acest caz culorile vor fi denaturate prin accentuarea nuanțelor portocalii/roșiatice. Henna are rezultatele cele mai bune ton pe ton, pe păr mai deschis sau pe culori similare.

 •  Pot deschide culoarea părului folosind Henna Mandala Blond?

Henna nu deschide culoarea părului, fiind vorba doar despre plante. Se aplică pentru menținerea unei culori apropiată de cea naturală, pentru nuanțarea părului sau pentru închiderea acesteia.

 • Henna Mandala se poate aplica pe păr permanent?

Henna Mandala poate fi folosită și pe păr făcut permanent. Se recomandă să existe minim 2 săptămâni după și înainte de permanent. De exemplu, dacă va faceți o dată pe luna părul permanent la începutul lunii, folosiți henna la mijlocul lunii. Dacă faceți permanentul imediat după vopsirea cu henna culoarea se duce și părul se poate deteriora.

 •  Henna Mandala prinde pe părul alb?

Henna Mandala prinde pe părul alb însă prinde diferit în funcție de cantitatea acestuia. Pe părul complet alb culoarea prinde mai omogen însă mai deschis. Pe păr închis cu câteva fire albe, acestea ies, de regulă, mai deschise. Culoarea aplicată se combină cu culoarea pe care se aplică și practic părul are două culori înainte de aplicare. Mai multe detalii aici .

 •  Cum pot să acopăr mai bine părul alb cu Henna Mandala?

Dacă nu a prins foarte bine de la prima aplicare, va prinde mai bine în urma mai multor aplicări. Se poate folosi oricât de des deoarece nu numai că nu deteriorează părul, ci este și o mască tratament care îi conferă rezistență.

Pentru persoanele care au părul închis la culoare, pentru o mai bună colorare a părului alb se poate face o vopsire în două etape. Se aplică mai întâi arămiu și apoi culoarea închisă care va prinde mult mai bine pe firul de păr deja vopsit cu henna decât direct pe părul alb.

 •  Henna Mandala usucă părul?

Henna Mandala nu usucă părul. Poate exista o senzație de uscăciune a părului imediat după folosire pentru că mai rămâne pulbere de plante pe păr și scalp. Acestea vor dispărea la prima spălare cu șampon. Pe termen lung henna chiar înmoaie părul.

 •  Henna Mandala deteriorează părul?

Nu! Henna naturală și amestecurile de henna și plante ayurvedice nu strică părul! Fiecare aplicare este în același timp și un tratament deci putem spune chiar că contrariul este valabil, henna îmbunătățește starea părului!

 •  Cât de des pot folosi henna?

Pentru că fiecare vopsire cu henna este în același timp și o tratare a acestuia se poate aplica oricât de des dorim. Singura mențiune este că la fiecare aplicare se mai adaugă un strat de pigment pe păr care ajută la întărirea firului de păr însă în același timp și culoarea părului se va închide mai repede.

 •  Cum fac să evit nuanța de roșcat dată de henna?

Depinde de culoarea părului dv. și de culoarea folosită. Nuanță de roșcat dată de henna este specificul acesteia. Pe culori deschise este greu dacă nu imposibil de eliminat, însă cu cât este mai închisă culoarea aplicată cu atât nuanța de roșcât este mai puțin vizibilă. Se poate încerca să se înlocuiască apa din pastă de henna cu cafea proaspăt făcută care are rol de a atenua nuanță de roșcat. De asemenea, adăugarea de pudră amla ajută la atenuarea reflexelor roșcate.

 •  Ce henna pot să folosesc că să obțin nuanța X?

Cu henna nu avem aceeași flexibilitate în alegerea culorilor că în cazul vopselei chimice, unul dintre motivele principale fiind acela că henna nu deschide culoarea părului. Deși ne-am obișnuit cum funcționează vopseaua chimică și ne raportăm involuntar și la henna în același mod, este greșit să considerăm henna un substitul al vopselei chimice. Mai multe detalii aici .

Principala regulă este că culoarea aplicată se combină cu culoarea părului dv., astfel încât aceeași culoare folosită va avea rezultat diferit pe un păr închis sau deschis (de ex. Arămiu pe un par deschis îl poate schimbă complet în timp ce pe par închis se văd doar reflexe; Blond vopsește părul alb însă nu colorează în nici un fel părul închis).

 •  Cât rezistă Henna Mandala pe păr?

Culoarea se duce treptat și ușor de pe păr în urmă spălării părului însă într-un mod natural, fără să fie atât de vizibil și deranjant cum se întâmplă cu vopseaua chimică. Marea majoritate a femeilor se vopsesc lunar, când cresc rădăcinile.

 •  Cum întrețin culoarea?

Atunci când cresc rădăcinile și se dorește revopsirea părului, dacă se merge pe aceeași culoare sau pe o culoare similară se pot vopsi doar rădăcinile. Este nevoie de minim 1,5 ore și recomandat 2-3 ore pentru că culoarea să prindă bine.

Pe lungimea părului se poate face o mască henna gloss pentru a reîmprospăta culoarea și a redă strălucirea părului fără a închide culoarea. Mai multe detalii aici  .

Când considerați necesar puteți vopsi din nou tot părul cu henna dintr-o singură aplicare.

 •  Ce este henna gloss?

Henna gloss este o procedură care constă în amestecarea a 1-2 linguri de henna cu apă caldă și balsam de păr până la obținerea unei măști de păr. Mai mult detalii aici .

Astfel se pot vopsi rădăcinile lăsându-se henna să acționeze minim 1,5 ore după care se aplică henna gloss pe tot părul și se mai lasă cât se mai dorește (de la o jumătate de ora la 1,5 ore).

 •  După mai multe aplicări cu henna părul s-a închis. Ce pot face?

Se poate lasă să se deschidă natural în timp în urmă spalarilor repetate a părului. Pentru a grăbi procedura vopsiți doar rădăcinile și pe lungime faceți un henna gloss doar atunci când este necesar.

Nu recomandăm decolorarea. Se poate încerca o deschidere ușoară de 1-2 tonuri cu vopsea chimică la salon făcută de o persoană pricepută, dacă se dorește, și cel mai bine este să se încerce mai întâi pe o șuviță ascunsă.

 •  Pot amesteca Henna Mandala cu altă henna?

Culorile Henna Mandala pot fi combinate între ele însă Henna Mandala nu poate fi combinată cu alte mărci de henna, așa cum nu ați amesteca nici 2 mărci de vopsea chimică diferite. Fiecare producător are rețeta să și pot există interacțiuni nedorite.

 •  Îmi pot vopsi sprâncenele cu Henna Mandala?

Vopseaua vegetală Henna Mandala este destinată vopsirii părului capilar. Nu avem informații despre vopsirea sprâncenelor și de acea nu o recomandăm în acest scop. Oricum, rezistență culorii în această zona este de scurtă durata deoarece se colorează mai mult pielea și zona se exfoliază (și implicit se duce culoarea) rapid în urmă spălării repetate. Vopselurile pentru sprâncene (chiar și cele pe baza de henna) din comerț sunt mai degrabă similare vopselei chimice decât hennei însă sunt formulate exclusiv vopsirii acestora.

 •  Pot adaugă alte ingrediente în compoziție?

Puteți adăuga și alte ingrediente naturale în pastă de henna însă prima dată recomandăm să se folosească rețeta simplă și să se amestece pudra de plante doar cu apă caldă. Astfel, vom avea ulterior un reper cu ce să comparăm în funcție de rezultate și să vedem dacă și cum aceste influențează colorarea. Idei de ingrediente aici .

Șampoane, uleiuri:

 •  Este nevoie de șampon special pentru henna?

Puteți folosi orice șampon atunci când aveți părul vopsit cu henna, însă multe șampoane din comerț sunt destul de agresive cu părul și duc la pierderea mai rapidă a intensității culorii și strălucirii părului. Șampoanele Henna Mandala curată blând părul și după fiecare spălare culoarea e împrospătată și părul redevine strălucitor.

 •  Pot adaugă uleiuri în compoziția pastei de henna?

Mai întâi recomandăm că amestecul să se facă simplu, doar henna și apă caldă, pentru a putea vedea rezultatele și apoi puteți încerca să adăugați o cantitate mică de ulei (mahabhringraj, amla, măsline, cocos, ricin, etc.) și observați dacă este afectată în vreun fel colorarea deoarece la unele persoane uleiul poate acționa că barieră în colorarea părului. Cel mai bine este însă să folosiți uleiurile după ce ați folosit henna într-o procedura separată sau înainte de o spălare normală a părului cu șampon.

 •  Când este mai bine să folosesc uleiul de par (mahabhringraj, amla)?

Puteți folosi uleiul de păr atât înainte de spălarea părului cât și după aplicarea hennei. Dacă planificați să vă spălați părul într-o anumită zi rezervați-vă câteva ore pentru a lasă uleiul să acționeze înainte.

Puteți aplică uleiul chiar în loc de balsam.

Henna pentru tatuaje temporare:

 •  Henna neagră pentru păr se poate folosi și pentru tatuaje temporare?

Nu! Henna Negru pentru păr nu poate fi folosită și pentru tatuaje temporare deoarece conține ingrediente formulate pentru colorarea parulu (doar amestecuri de plante), în timp ce henna neagră pentru tatuaje conține henna și ingrediente chimice.

 •  Aveți henna neagră pentru tatuaje?

Henna neagră pentru tatuaje conține și ingrediente chimice care pot provoca alergii în cazul unor persoane și din acest motiv nu o comercializăm.

 •  Aveți henna albă pentru tatuaje?

Practic nu există henna albă pentru tatuaje, este vorba despre o pastă albă în combinație cu un adeziv cu care se fac desene în relief în stil henna, acesta fiind singurul punct în comun cu henna. Din acest motiv nu avem henna albă deoarece nu este efectiv henna.

 •  Aveți alte culori de henna pentru tatuaje?

Nu există mai multe culori de henna pentru tatuaje. Henna naturală are culoarea maro pe piele. Restul culorilor sunt de fapt henna cu ingrediente chimice care dau alta culoare.

 •  Cum pot închide culoarea hennei pentru tatuaje temporare?

Culoarea hennei pentru tatuaje temporare se închide prin adăugarea unor anumite tipuri de ulei esențial în compoziția pastei cu henna, cum ar fi ulei esențial de lavandă, eucalipt, tea-tree, cuișoare, etc. Acestea trebuie să fie de tipul care pot fi folosite și intern.

 •  Câte conuri se pot umple din pungă de henna și câte desene se pot face cu un con?

Din pungă de henna de 100 g se pot face circa 10 conuri de genul celor primite odată cu pungă. Recomandăm că prima dată să se facă amestecul doar cu un sfert din pudră din pungă pentru că poate fi mai greu de manevrat până găsiți consistența ideală pentru a efectua desene pe piele și astfel nu irosiți tot produsul. Cu un con se pot face circa 2-3 modele de complexitate medie. Restul de pudră din punga deschisă poate fi păstrat închis la un loc întunecos și fără umezeală până la folosirea ulterioară (de ex. într-un sertar în dormitor, se va evita baia).

 •  Cum pot păstra conurile cu henna?

Conurile cu henna pot fi păstrate la frigifer pe termen scurt pentru a nu ieși uleiurile esențiale din ele la căldură. Pe termen lung de câteva luni se pot păstra la congelator. Înainte de folosire se scoate un con și se încălzește în palme.

 •  Cum să fac să reziste henna pentru tatuaje cât mai mult pe piele?

Pentru a ține mai mult pe piele desenul făcut cu henna trebuie evitat pe cât posibil contactul cu apă al zonei desenate și exfolierea zonei respective iar înainte de duș se masează cu ulei (de măsline, cocos, etc.) zona respectivă. Pe zonele cu pielea mai groasă (călcâie, palme) desenul iese mai închis și durează mai mult (totuși, deoarece palmele intră foarte des în contact cu apa și desenul se duce mai repede) în timp ce pe restul corpului unde pielea este mai subțire culoarea este mai puțin intensă.

Plată și livrare

 •  Se poate plăti prin transfer bancar?

Da. Dacă doriți să efectuați plata prin transfer bancar va rugăm să ne trimiteți un e-mail cu această solicitare. În urma acestuia va vom trimite factura pe e-mail, dv. efectuați plata în cont și imediat ce avem confirmarea plății expediem coletul.

 •  Livrați și în alte țări?

Din cauza tarifelor foarte ridicate pentru expedierile internaționale momentan livrăm doar pe teritoriul României. 

Totuși, dacă nu aveți o altă variantă să primiți produsele Henna Mandala în afara țării, vă rugăm să ne contactați și vom găsi o soluție împreună.