Despre noi

DESPRE HENNA MANDALA

Începuturile

Henna Mandala a apărut dintr-o nevoie personală, atunci când am hotărât că nu voiam să mai folosesc vopsea chimică pentru a-mi vopsi părul. Părul începuse să se degradeze și să cadă iar culoarea nici nu rezista prea mult. Mă preocupau și posibilele urmări ale faptului că până atunci îmi vopsisem părul cu vopsea chimică de zeci de ani, lună de lună.

Așa că mi-am îndreptat atenția către moduri de vopsire mai naturală a părului. Am încercat mai multe tipuri de vopsele la tub cu extracte naturale cât și vopsele din plante. Am început să văd și să înțeleg diferențele între ele.

Am ales să continui cu henna și plante ayurvedice, fiind varianta cea mai naturală. Am încercat tot ce era pe piață în România și nu eram complet mulțumită. Simțeam că se poate mai bine, o experiență de vopsire mai bună, un rezultat mai bun.

Henna are o istorie veche și bogată, fiind folosită de secole pentru a colora pielea, părul, unghiile, țesăturile. În unele părți ale lumii se folosește în cadrul ceremoniei de nuntă și a altor evenimente speciale, prin pictarea pe piele a unor modele care aduc iubire și noroc (tatuaje temporare), dar este folosită mai ales în tratamente cosmetice (colorarea și tratarea părului) sau în scop medicinal.

 

Testare și experimentare

Atunci am hotărât să merg la sursă. Am apelat la mai mulți producători din India și timp de un an de zile am testat și comparat produse de la mai mulți producători atât pe mine cât și pe prietene și mame, impresiile lor fiindu-mi de mare ajutor.

Îmi doream ca produsul pe care îl voi găsi să fie cel mai bun în punctele pe care le consideram esențiale:

 • Să conțină 100% plante, fără adaosuri de niciun fel
 • Să respecte standardele UE
 • Să vopsească foarte bine părul
 • Să întărească fiul de păr și să îl facă mai rezistent
 • Să fie disponibile mai multe nuanțe
 • Să aibă un miros fin, nu copleșitor sau deranjant
 • Să se aplice ușor și să se îndepărteze ușor din păr

 

Găsirea produsului ideal

Și într-un final am găsit produsul pe care în căutam! Henna Mandala provine din regiunea cea mai intens cultivată din India, Rajasthan, recunoscută pentru calitatea să.

Henna Mandala respectă toate aceste 7 cerințe:

 1. Henna Mandala conține 100% plante

Henna Mandala conține doar plante mărunțite fin, fără chimicale, fără săruri metalice, fără PPD, fără amoniac, fără alte ingrediente, doar plante. Asta înseamnă că părul nu este deteriorat în niciun fel prin vopsire.

 1. Henna Mandala respectă standardele UE

Henna Mandala respectă norme internaționale de producție. Producătorul îndeplinește standarde ISO iar produsele au certificate de analiză, ceea ce îți permite să le folosești fără grijă.

 1. Henna Mandala vopsește foarte bine părul

Henna Mandala prinde atât pe părul natural, cât și pe părul vopsit chimic sau pe părul alb și grizonat. După un timp de acționare de 2-3 ore vopsește în mod natural toate tipurile de păr.

 1. Henna Mandala este și un tratament pentru păr

Henna Mandala susține sănătatea părului. Pigmentul depus pe păr în urma aplicărilor repetate face ca firul de păr să se îngroașă și să devină mai rezistent, să nu mai cadă. Henna și plantele ayurvedice din compoziție sunt și antimicrobiene și antifungice, fiind benefice și pentru problemele scalpului.

 1. Henna Mandala are mai multe nuanțe disponibile

Henna (planta lawsonia inermis) este un arbust care crește în zonele subtropicale din Asia și Africa, ale cărui frunze conţin un pigment colorant arămiu care se leagă de cheratina din păr și îmbracă firul de păr în culori cameleonice. Obținerea mai multor culori este posibilă adăugând la planta henna (lawsonia inermis) frunzele sau fructele altor plante cu efect similar de colorare și tratare a părului.

 1. Henna Mandala are un miros fin, nu copleșitor sau deranjant

Fiecare nuanță Henna Mandala miroase puțin diferit de alta, deoarece depinde de combinația de plante din compoziție. Marea majoritate a persoanelor au constatat că mirosul este unul fin, fără a fi copleșitor sau deranjant. Unora li se pare chiar foarte plăcut.

 1. Henna Mandala se aplică ușor și se clătește ușor din păr

Henna Mandala conține plante mărunțite foarte fin și cernute de mai multe ori, fiind transformate într-o pudră fină. În amestec cu apa formează pastă cremoasă care se aplică ușor pe păr ca o mască.

 

Îndrumare

Știam că Henna Mandala ar putea ajuta multe persoane la fel cum m-a ajutat pe mine.

Pentru ca produsul să poată fi cunoscut mai bine am conceput secțiunea Blog unde există multe sfaturi utile despre cum se folosește Henna Mandala pentru a avea un rezultat cât mai bun.

Apoi, am rugat doamnele care foloseau Henna Mandala să facă poze înainte și după vopsire, pentru ca și alte persoane să se inspire. În prezent, galeria foto are peste 50 de poze și sperăm să continue să crească mereu pentru a reda cât mai multe situații diferite.

Pentru a te ajuta să ai o experiență cât mai bună, răsfoiește site-ul, pentru a afla:

 1. Sfaturi pentru o aplicare cât mai ușoară și mai reușită
 2. Experiențele persoanelor care au folosit Henna Mandala
 3. Pozele Înainte / După Henna Mandala pentru a te inspira

 

Ce înseamnă mandala?

Cuvântul “mandala” provine din sanscrită, “manda” însemnând esență. Așadar, mandala înglobează esența lumii vizibile, exterioare cât și a lumii invizibile, din mintea și corpul nostru.

Mandala are o structură concentrică, cu multe elemente vizuale repetitive, așezate în oglindă. De sărbători, în India, fiecare familie își creează o mandală în fața casei din pigmenți colorați pe care apoi o spulberă, ceea ce simbolizează caracterul trecător al tuturor lucrurilor. 

Mandala este peste tot în natură. Este structura celulelor noastre, a soarelui, a lunii, a pământului, a familiei. Mandala este un instrument de călătorie spirituala, simbolizează unitatea si armonia. Este folosita în întreaga lume ca modalitate de exprimare, transformare personală si dezvoltare. 

 

Dacă mai ai întrebări sau ai nevoie de ajutor în alegerea culorii ne face plăcere să îți răspundem la:

Tel. / Whatsapp: 0724.93.23.10

contact@hennaromania.ro sau suport@hennaromania.ro

Pe Facebook ne găsești aici: https://www.facebook.com/hennaromania.ro/

Te rog să ne lași și un feedback de câte ori ai ocazia, ne ajută să fim mai utili!

Cu drag,

Mihaela Henna Mandala la targ cosmetice naturale

Mihaela Matei