Despre noi

pudra de plante henna

Henna are o istorie veche și bogată, fiind folosită de secole pentru a colora pielea, părul, unghiile, țesăturile. În unele părți ale lumii se folosește în cadrul ceremoniei de nuntă și a altor evenimente speciale, prin pictarea pe piele a unor modele care aduc iubire și noroc (tatuaje temporare), dar este folosită și în tratamente cosmetice (colorarea și tratarea părului) sau în scop medicinal.

Henna (planta lawsonia inermis) este un arbust care crește în zonele subtropicale din Asia și Africa, ale cărui frunze conţin un pigment colorant arămiu care se leagă de cheratina din păr și îmbracă firul de par în culori cameleonice.

Henna Mandala a apărut din dorința de a aduce în România o vopsea din plante de calitate superioară din India, de la un producător local cu experiență și tradiție, la standardele impuse de piața europeană.

Deoarece fiecare producător are rețeta să proprie, testând și comparând mai multe produse, ne-am asigurat că:

 Henna Mandala este o pudră vegetală de calitate superioară în ceea ce privește rezultatele, ingredientele, mirosul și consistența.

Practic, există o singură plantă ce poartă denumirea de henna – lawsonia inermis – care produce pigmentul de culoare arămiu (roșu-portocaliu).

Obținerea mai multor culori Henna Mandala a fost posibilă adăugând la plantă henna (lawsonia inermis) frunzele sau fructele altor plante cu efect similar de colorare și tratare a părului. La aceste mixuri de henna și plante ayurvedice se face referire în mod uzual cu aceeași denumire generică de „henna”.

Aceste plante sunt uscate și cernute de mai multe ori fiind transformate într-o pudra fină care în amestec cu apă formează pastă care se aplică pe păr că o mască și îi conferă culoare și strălucire.

Henna Mandala provine din regiunea cea mai intens cultivată din India, Rajasthan, recunoscută pentru calitatea să.

Vopseaua vegetală Henna Mandala este un produs 100% natural, a cărei formulă este bazată exclusiv pe plante ayurvedice, caracterizat de un pigment colorant concentrat, este cernută foarte fin și se aplică ușor.

Henna Mandala se adresează persoanelor care doresc un păr sănătos, o colorare ton pe ton, vopsirea părului cărunt, nuanțarea părului și obținerea unor reflexe unice, regenerarea părului, dobândirea unui p[r mătăsos și strălucitor.

Dorința noastră este de a oferi o alternativă la vopseaua chimică prin intermediul unei vopsele naturale din plante, la un preț accesibil, fără a face vreun compromis în ceea ce privește sănătatea sau calitatea.

Un produs bun, completat de informații utile pentru o utilizare cât mai reușită pot duce la obținerea unor rezultate excelente. Această idee este evidențiată de galeria cu poze Înainte/După Henna Mandala, prin tutorialele video și  experiențele sau articolele cu sfaturi din secțiunea Blog