Despre noi

Henna Mandala a aparut din dorinta de a aduce in Romania o vopsea din plante de calitate superioara din India, de la un producator local cu experienta si traditie, la standardele impuse de piata europeana.

Deoarece fiecare producator are reteta sa proprie, testand si comparand mai multe produse, ne-am asigurat ca Henna Mandala este o pudra vegetala de calitate superioara in ceea ce priveste rezultatele, ingredientele, mirosul si consistenta.

Henna are o istorie veche si bogata, fiind folosita de secole pentru a colora pielea, parul, unghiile, tesaturile. In unele parti ale lumii se foloseste in cadrul ceremoniei de nunta si a altor evenimente speciale, prin pictarea pe piele a unor modele care aduc iubire si noroc (tatuaje temporare), dar este folosita si in tratamente cosmetice (colorarea si tratarea parului) sau in scop medicinal.

Henna (lawsonia inermis) este un arbust care creste in zonele subtropicale din Asia si Africa, ale carui frunze conţin un pigment colorant aramiu care se leaga de cheratina din par si imbraca firul de par in culori cameleonice.

Practic, exista o singura planta ce poarta denumirea de henna – lawsonia inermis – care produce pigmentul de culoare aramiu (rosu-portocaliu).

Obtinerea mai multor culori Henna Mandala a fost posibila adaugand la planta henna (lawsonia inermis) frunzele sau fructele altor plante cu efect similar de colorare si tratare a parului. La aceste mixuri de henna si plante ayurvedice se face referire in mod uzual cu aceeasi denumire generica de „henna”.

Aceste plante sunt uscate si cernute de mai multe ori fiind transformate intr-o pudra fina care in amestec cu apa formeaza pasta care se aplica pe par ca o masca si ii confera culoare si stralucire.

Henna Mandala provine din regiunea cea mai intens cultivata din India, Rajasthan, recunoscuta pentru calitatea sa.

Vopseaua vegetala Henna Mandala este un produs 100% natural, a carei formula este bazata exclusiv pe plante ayurvedice, caracterizat de un pigment colorant concentrat, este cernuta foarte fin si se aplica usor.

Henna Mandala se adreseaza persoanelor care doresc un par sanatos, o colorare ton pe ton, vopsirea parului carunt, nuantarea parului si obtinerea unor reflexe unice, regenerarea parului, dobandirea unui par matasos si stralucitor.

Dorinta noastra este de a oferi o alternativa la vopseaua chimica prin intermediul unei vopsele din plante naturale, la un pret accesibil, fara a face vreun compromis in ceea ce priveste sanatatea sau calitatea.

Un produs bun, completat de informatii utile pentru o utilizare cat mai reusita pot duce la obtinerea de rezultate excelente. Aceasta idee este pusa in practica prin galeria cu poze Inainte/Dupa Henna Mandala, prin tutorialele video si  experientele sau articolele cu sfaturi din sectiunea Blog