Henna Incoloră / Henna Neutră – Ce Este, Beneficii Și Utilizări

 

Henna Incoloră /Henna Neutră – Ce este, Beneficii și Utilizări

Ce este Henna Incoloră sau Henna Neutră ?

Henna Incoloră sau Henna Neutră este planta Cassia Obovata (sau Senna Obovata) și este o planta distinctă de henna. A ajuns să fie cunoscută și să se facă referire la ea cu denumirea de henna incoloră sau henna neutră deoarece tratează scalpul și părul similar hennei fără însă să îl coloreze.

henna incolora, henna neutra Henna Mandala

Ca aspect arată similar hennei (planta lawsonia inermis) deoarece și cassia este o plantă mărunțită foarte fin sub forma unei pulberi.

Planta si pulbere cassia obovata

Ce beneficii are henna incoloră / henna neutră?

Se folosește ca mască de păr pentru întărirea firului de păr, conferă luciu și volum și are proprietăți antimicrobiene și antifungice pentru scalp.   

Pe ce tip de păr se poate aplica?

Se poate aplica pe păr natural sau vopsit chimic, chiar decolorat, pe păr fragil sau deteriorat. 

Henna incoloră este compatibilă cu vopseaua chimică, spre deosebire de planta henna (lawsonia inermis). Înseamnă că poate fi folosită cu regularitate și de persoanele care folosesc vopsea chimică.

Ce cantitate este necesară?

50 g sunt suficiente pentru o aplicare pe păr scurt iar 100 de g (o cutie) sunt suficiente pentru o aplicare pe un păr deasupra umărului. Pasta trebuie aplicată din abundență.

Cum se folosește?

Poate fi folosită în mai multe feluri, în funcție de ceea ce doriți să obțineți:

  1. Tratarea părului deteriorat (ca mască de păr)

Se combină cu apă fierbinte până la obținerea unei paste omogene de consistența smântânii, care se aplică pe părul proaspăt spălat și uscat. Se acoperă cu casca de duș apoi cu un prosop sau o căciulă. Se lasă să acționeze, în medie 30 – 60 de minute, însă se poate lăsa până la câteva ore. După acest interval se clătește foarte bine cu apă, fără șampon. Se poate folosi balsam pentru a îndepărta mai ușor pasta din păr.

Dacă se lasă să acționeze mai multe ore pe păr alb sau blond deschis, poate evidenția nuanțele aurii ale părului. Nu colorează părul închis.

Pentru o hidratare suplimentară se poate face procedura cassia gloss. Aceasta constă în adăugarea în compoziție, pe lângă pulberea cassia, și a unor ingrediente cum ar fi ulei (de cocos, măsline, migdale, amla, mahabhringraj) sau lapte de cocos, ou, miere sau balsam de păr.

Se poate adăuga și ceai de mușețel. Nu se recomandă adăugarea de ingrediente acide, cum ar fi alte tipuri de ceai, oțet sau zeama de lămâie deoarece pot usca părul.

par blond si saten dupa Henna Mandala Incolor

  1. Nuanțarea părului (adăugând puțină vopsea naturală Henna Mandala)

Pentru nuanțarea ușoară a părului se adaugă la Henna Incoloră o cantitate mică (câteva linguri, în funcție de lungimea părului) din culoarea Henna Mandala dorită (blond, arămiu, roșu, castaniu auriu, castaniu deschis, castaniu mediu, castaniu închis, negru). Astfel, se obține o mască de păr cu efect de fortifiere a părului și o nuanțare ușoară.

  1. Întreținerea culorii părului vopsit cu henna (aplicându-se doar pe lungime atunci când se vopsesc rădăcinile)

Pentru persoanele care își vopsesc cu regularitate părul cu henna și plante ayurvedice, fiecare aplicare pe tot părul adaugă încă un strat de pigment. Deși, astfel, firul de păr devine mai rezistent, și culoarea se poate închide, mai ales dacă este folosită foarte des.

În acest caz, atunci când se dorește vopsirea rădăcinilor crescute, se pot vopsi doar rădăcinile părului  cu henna în culoarea dorită. Pe lungime se poate face acel gloss menționat mai sus, aplicându-se henna incoloră amestecată cu câteva linguri de henna.

Astfel, rădăcinile vor fi vopsite iar părul pe lungime va beneficia de reîmprospătarea  și omogenizarea culorii fără a se închide.

Cât de des se poate folosi?

Henna Mandala Incolor se poate aplica o dată la câteva luni, o dată pe lună sau chiar de două ori pe lună pentru rezultate mai evidente. Nu numai că nu dăunează, ci fiecare aplicare este benefică pentru părul agresat chimic sau natural și pentru afecțiuni ale scalpului, ca un tratament împotriva cărerii părului. Părul capătă volum, devine mai gros și mai lucios. 

Disclaimer: Rezultatele pot varia de la persoană la persoană.

Vrei să primești cele mai noi articole imediat ce le publicăm? Abonează-te la newsletter introducând adresa ta de email în căsuța de mai jos: 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *