Vopsirea naturala a parului cu Henna Mandala Aramiu, Aramiu Mix si Rosu

Par aramiu vopsit natural cu henna

Vopsirea naturala a parului cu henna aramiu

Henna Mandala Aramiu este 100% henna (contine 100% planta lawsonia inermis) si se adreseaza persoanelor care doresc sa foloseasca henna pura pentru vopsirea naturala a parului.

Ca in cazul tuturor pigmentilor vegetali, culoarea aplicata se combina cu culoarea dv., de aceea nuantele pot diferi de la o persoana la alta, in functie de culoarea initiala a parului. Nu deschide culoarea parului.

Pasta poate fi preparata in doua feluri, variante detaliate mai jos.

Varianta 1 – se aplica imediat

Pudra se amesteca cu apa calda – fierbinte (dar nu fiarta) intr-un bol ceramic sau de sticla si se aplica imediat pana se obtine o pasta omogena de consistenta smantanii care poate fi aplicata usor, fara sa curga pe parul proaspat spalat si uscat. Acoperiti parul cu casca de dus inclusa si apoi cu un prosop vechi sau chiar cu o caciula in sezonul rece pentru a pastra umiditatea si caldura de care are nevoie henna ca sa vopseasca parul cat mai bine.

Se asteapta 2-3 ore si se spala foarte bine parul cu apa calda pana cand apa este curata. Nu folositi sampon imediat dupa indepartarea acesteia din par si nici 3-4 zile dupa aceea pentru ca culoarea se definitiveaza in 1-2 zile de la aplicare. Daca parul este spalat cu sampon in acest moment o parte din culoare se duce si nu mai rezista la fel de mult pe par. La inceput culoarea este mai aprinsa si se mai inchide si tempereaza in contact cu aerul in urmatoarele zile.

Vopseana naturala Henna Mandala Aramiu vopseste parul foarte bine folosind aceasta varianta cu aplicare imediata deoarece calitatea pudrei henna este foarte buna, insa conform producatorului colorarea va fi cu 10% mai buna daca se foloseste varianta 2.

Varianta 2 – se lasa pasta deoparte de pe o zi pe alta

Pudra se amesteca cu apa calda sau cu un lichid usor acid cum ar fi calda si putina zeama de lamaie  sau ceai cald pana se obtine o pasta omogena de consistenta smantanii.

Bolul in care se afla pasta se acopera cu folie transparenta de bucatarie sau cu o punga de plastic pana cand aceasta intra in contact cu pasta. Se lasa departe la loc caldut. Nu puneti vasul pe calorifer sau in apropierea focului, ci lasati-l la temperatura camerei, ferit de curent. Acesta trebuie lasat deoparte pana cand la sprafata pastei apare o pojghita mai inchisa la culoare iar atunci cand punem putina pasta pe deget aceasta lasa imediat sau in 5 minute o pata de culoare portocalie.

Procesul acesta de activare a pastei poate dura de la cateva ore la o zi, in functie de lichidul cu care a fost amestecata pudra, de temperatura si umezeala din aer, etc. , de aceea cel mai comod este sa fie lasat peste noapte sau 24 de ore. Lichidele mai acide cum sunt zeama de lamaie sau ceaiul pot grabi acest proces, insa trebuie observat cum rezista culoarea pe par in timp comparativ cu combinatia cu apa simpla. Trebuie insa sa fim atenti sa nu depasim aceasta perioada de asteptare pentru ca pasta sa nu inceapa sa isi piarda din proprietati.

Atunci cand pasta coloreaza imediat pielea se considera ca acesta este momentul in care planta poate produce cea mai buna culoare a sa si poate fi aplicata pe par.  Apoi, la fel ca la varianta 1, se aplica pe par proaspat spalat , se lasa sa actioneze 2-3 ore si se spala foarte bine parul cu apa calda pana cand apa este curata. Nu folositi sampon imediat dupa indepartarea acesteia din par si nici 3-4 zile dupa aceea pentru ca culoarea se definitiveaza in 1-2 zile de la aplicare.

Ambele variante pot fi folosite cu succes, nu dati gres alegand una in detrimentul celeilalte. Cel mai bine este sa incercati ambele variante si sa o alegeti pe cea mai potrivita pentru dv. in functie de rezultate si nevoile dv. individuale (culoare, timp disponibil, etc.)

Care este diferenta intre Aramiu si Aramiu Mix?

Vopseaua naturala Henna Mandala Aramiu Mix contine 85% henna (lawsonia inermis) + alte plante ayurvedice (amla, shikakai, neem, etc.) care accentueaza efectul de tratare a parului fara o diferenta notabila ca si culoare fata de Aramiu si se adreseaza persoanelor care doresc sa foloseasca planta henna (lawsonia inermis), sa obtina culoarea aramiu conferita de aceasta cat si sa beneficieze de puterea de tratare suplimentara conferita de plantele adaugate.

Se poate prepara conform uneia dintre variantele de mai sus, insa doar cu apa calda, fara a folosi ingrediente acide cum sunt ceaiul sau lamaia deoarece contine deja amla, care are vitamina C care poate fi folosit ca ingredientul acid pentru activarea pastei.

Vopseaua naturala Henna Mandala Rosu contine planta henna (lawsonia inermis) + hibiscus, pentru  un rosu mai inchis. Se poate prepara conform uneia dintre variantele de mai sus, insa doar cu apa calda, fara a folosi ingrediente acide cum sunt ceaiul sau lamaia deoarece contine deja hibiscus care este suficient de acid pentru activarea pastei.

Folosirea indelungata a uscatorului de par in timp ce stam cu henna pe par sau dupa indepartearea acesteia din par prin clatire cu apa ajuta la intensificarea culorii, care se va stabiliza totusi in 2-3 zile.

Daca culorile deschise care nu contin indigo pot fi lasate sa mai stea inainte de a le folosi, culorile inchise care contin planta indigo (indigofera tinctoria) trebuie folosite imediat iar modul cel mai bun de folosire al acestora va fi tratat intr-un articol separat.

Toate produsele Henna Mandala se gasesc in sectiunea MAGAZIN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *