Experiența Mariei cu Henna Mandala Blond

Experiența Mariei cu Henna Mandala Blond

Câteodată ni se întâmplă să primim e-mailuri doar de mulțumire, ceea ce ne dă un sentiment minunat de împlinire.  
Să îți rupi din timpul tău (care este tot mai puțin în ziua de azi) și să depui efortul să îți arăți aprecierea și să îți oferi sfaturile doar pentru a ajuta în mod dezinteresat, ne dau acel sentiment că aparțin unei comunități și că oamenii sunt fundamental buni.

În continuare reproducem experiență detaliată a Mariei, căreia îi mulțumim din suflet pentru cuvinte și care ne-a scris pentru a ne împărtăși experiența ei.

(mai multe poze în galeria foto cu poze înainte/după, la nr. 12)

par blond deschis vopsit cu Henna Mandala Blond

“Bună ziua! 

Am dorit să adaug un comentariu pentru că eu chiar sunt mulțumită de produsul Henna Mandala și am vrut să vorbesc despre experiența mea și celorlalți.

Părul meu natural are culoarea blond mediu. Aplicam de ceva timp vopsea chimică pentru a obține o nuanță de blond mai deschis, mai strălucitor. Am folosit de obicei L`Oreal Preference. Ocazional și Garnier, Gerocosen, Palette. De preferință foloseam la Oreal Preference 9.3 sau 9.1

Fiind deschis la culoare, părul meu nu are nevoie de decolorare înainte de vopsire. Aplicam vopseaua direct pe păr și rezultatul  era unul reușit.

De la un timp însă părul a început să cadă și la vopsire simțeam o senzație neplăcută de disconfort, usturime. Parcă nici vopseaua nu mai rezista pe firul de păr, trebuia să vopsesc părul mai des. Cel mai mult mă deranja că părul cade. Am mers la doctor, mi-a spus că o cauză poate să fie și vopseaua.  Mi-a dat un șampon special, l-am folosit dar fără rezultate evidente. Am încercat apoi și alte tratamente. Într-un final, toate aceste neajunsuri s-au accentuat și în ultimul timp suportam foarte greu vopsitul.

Scalpul era iritat, la vopsire pielea se înroșea, mă ustura  și părul își pierduse fermitatea, devenise moale, cu firul subțire, mă îngrijora din ce în ce mai mult căderea lui. Mi-am dat seama că oricâte tratamente aș încerca, vopseaua era cea care le dădea peste cap pe toate. Aveam un exemplu și în mama mea care dintr-un păr frumos și ondulat (după ani buni de vopsit chimic) ajunsese să aibă un păr uscat, ars și din ce în ce mai rar. Așa că am  început să caut alte soluții pentru a rezolva acest inconvenient.

De la prima vopsire cu Henna am avut fericita experiență să constat că pielea primește cu bine această vopsea naturală. Culoarea rezultată fiind un blond luminos, exact cum îmi doream. Am vopsit numai rădăcinile. Părul fiind deja vopsit (chimic înainte) nu am dorit să am vreo surpriză și să obțin cumva două culori pe cap. Voi proceda la fel în continuare până când voi scăpa de tot părul vopsit chimic. Trebuie doar puțină răbdare și atenție.

Diferența dintre cum era părul vopsit înainte  și cum este acum nu este deocamdată un criteriu deoarece eu am încerat (și reușit) să păstrez culoarea cea veche. Având în vedere că pielea se simte bine la vopsire, că rezultatul este cel dorit, aștept acum îmbunătățiri în aspectul general al părului și regenerarea lui.

Menționez încă o dată că pentru a obține această culoare eu am ținut vopseaua pe păr numai 10 – 15 minute, părul fiind destul de deschis la culoare, rădăcinile vopsite voiam să se asorteze cu nuanța pe care au am avut-o mi-a fost teamă că dacă las vopseaua mai mult va fi mai închisă decât restul părului, după cum vedeți am reușit destul de bine nuanțele. Mamei mele i-a prins vopseaua la fel de bine pe părul alb. Nici ea nu a ținut vopseaua decât 10 minute (doar atât cât să dea o nuanță plăcută părului).

Am folosit vopseaua numai la rădăcini. Spun și pe ce considerant am procedat așa: Vopseaua Henna prinde destul de accentuat dacă respecți timpul de pe prospect și în cazul meu cu siguranță ar fi existat o diferența de culoare între ceea ce era colorat chimic și partea de rădăcini vopsită cu Henna.

Vopseaua într-un fel prinde pe părul natural, altfel pe cel vopsit chimic și altfel pe părul alb.

Nedorind să am două culori pe cât, am procedat cu multă atenție și grijă.

Eu am vopsit numai rădăcinile căutând să aplic Henna un timp mai mic pentru a obține o culoare asemănătoare celei pe care o aveam din vopseaua chimică. Am făcut o adaptare deoarece eu am mai folosit Henna și știu că ea colorează intens și de durata. Aici trebuie puțină atenție și pricepere din partea celor care folosesc Henna și vor să obțină un anumit rezultat (nu e mare filozofie, odată stăpânit procedeeul totul este extrem, extrem de simplu).

Pentru blond trebuie puțin mai multă atenție și pentru cine nu se pricepe la combinații este mai bine să înceapă pas cu pas. Dacă ești puțin atent rezultatul este unul foarte bun.

La nuanțele roșcat, castaniu este mult mai ușor. Aramiul și roscatul ies excelent, mă uit de multe ori pe stradă la femei (sunt foarte multe roșcate și aramii) și mă întreb de ce oare se chinuie cu chimicale și nu încearcă Henna, rezultatul ar fi unul excepțional. De asemenea văd persoane în vârstă cu părul alb, foarte rărit și cu rădăcinile nevopsite. Probabil că asta se întâmplă din lipsa banilor sau pentru că vopseaua chimică  afectându-le scalpul, caută să se vopsescă cât mai rar.

Mă întreb oare câte din aceste persoane știu că un pachet cu henna le ajunge să-și vopsească rădăcinile timp de 2 luni (poate chiar mai mult dacă părul crește mai încet).

Și mă mai întreb oare câte persoane știu că odată ce aplică vopseaua naturală Henna scapă de toate neplăcerile cauzate de vopsitul chimic (usturimi, înroșiri, subțierea firului de păr, căderea lui masivă) dar și că în timp, părul se reface căpătând vechiul aspect natural, întărit și sănătos.

Eu vorbesc din experiență, pentru că (tot din aceleași motive) am mai aplicat Henna în trecut. Era cam acum trei ani și ceva,când a apărut pentru prima dată praful acela din plante tocate mărunt, brut. Culoarea blond lipsea din lista, era numai arămiu, roșcat…și castaniu.. până la negru inclusiv. Blondul lipsind, m-am chinuit să obțin din arămiu deschis măcar  o nuanță de auriu, dar culoarea ieșea excesiv de aurie spre arămiu portocaliu roșcat cam stridentă. Nu era urâtă dar pe mine nu mă prindea deloc. În schimb părul își revenise foarte bine ca textură numai după trei luni de aplicare consecutivă. Însă omul uită repede și repetă unele greșeli. Așa am făcut și eu și la sugestia coafezei care atunci când m-a tuns puțin, mi-a sugerat un ciocolatiu. M-am lăsat convinsă, mai ales că și mie culoarea îmi părea cam stridentă. Așa am reînceput cu vopseua chimică și așa am ajuns la situația disperată (și fără întoarcere) pe care am descris-o la început.

Dacă doriți o părere personală vreau să vă spun că blondul merge numai pentru persoane cu părul deschis la culoare (blond, sable, alună) sau, din fericire  pentru ele, pentru persoane cu părul cenușiu, grizonat până la alb complet.

Cu cât părul este mai deschis la culoare cu atât vopseaua trebuie ținută mai puțin pe păr.

Am observat la mama (păr alb) cca 10′ este suficient pentru o colorare blond decent adecvat vârstei. Repet: pentru blond, pentru cine se pricepe mai puțin trebuie puțină atenție la început, aplicarea se va face pas cu pas până se obține culoarea, nuanța dorită.

Este vorba de timpul de acționare a vopselei pentru că în funcție de acest timp obținem o culoare mai accentuată sau mai deschisă. Henna blond nu decolorează, ea nu face din castaniu închis blond auriu. Dar poate totuși să dea o nuanță plăcută.

Scuze pentru atâtea explicații dar nu aș dori să dau sfaturi pe jumătate și fără rezultate bune. V-am vorbit și că o persoană care se pricepe (cât de cât 🙂 ) la culori și nuanțe.

Trebuie încercat cu răbdare și atenție. Vopseaua este foarte bună și sănătoasă dar trebuie să învățăm să o folosim și cum saloanele nu sunt prea receptive la bun și natural nu ne rămâne decât să învățăm să ne descurcăm singuri spre binele nostru.

Va las cu bine și să va mențineți pe piață pt. că avem nevoie de produsele dvs.

Numai bine va doresc, Maria.”

Henna Mandala Blond poate fi găsită în secțiunea Magazin

Ce părere ai despre experiența Mariei?

Dacă ai nevoie de îndrumare, scrie-ne un e-mail la adresa suport@hennaromania.ro și îți răspundem cu drag. Dacă atașezi și o poză cu culoarea actuală și o alta cu culoarea pe care o dorești, ne ajuți să îți răspundem cât mai concret și personalizat.

Ca să primești cele mai noi articole abonează-te la newsletter introducând adresa de email în căsuța de mai jos: 

26 de comentarii despre “Experiența Mariei cu Henna Mandala Blond

 1. Buna,

  @ Maria –  o adresa personala, imi poti lasa te rog?

  tocmai am cumparat henna mandala blond si incerc sa inteleg cum o pot aplica eficient.

  la radacini am castaniu inchis, restul parului fiind vopsit blond oarecum chimic cu color & soin.

  cum as putea proceda sa uniformizez culorile? multumesc frumos!

  1. Buna,

   Maria ne-a scris pe e-mail si ne-a impartasit experienta ei si ne-a permis sa o publicam pentru a fi de ajutor si altor persoane, insa nu stiu daca ea mai intra pe site sa citeasca comentariile. Insa din articol puteti observa ca ea are in mod natural parul blond si cand ne-a scris folosea henna doar pe radacini pentru a mentine si revitaliza culoarea si dorind astfel sa isi creasca parul, indepartand astfel treptat vopseaua de pe lungimea acestuia.

   Pentru ca este un produs 100% natural, henna blond (si nici restul culorilor) nu poate deschide culoarea parului si poate fi aplicata cu succes pe par alb sau blond. Pe radacinile inchise la culoare nu va avea niciun efect vizibil ca si culoare, iar pe parul decolorat este posibil sa iasa inspre portocaliu, pentru ca am observat ca decolorantul face ca orice culoare de henna sa devieze inspre portocaliu – aramiu.

   Conteaza foarte mult ce culoare doriti sa mentineti. Daca doriti sa continuati sa aveti parul blond folosind henna pe parul inchis la culoare care creste, nu veti reusi. Daca doriti sa incepeti sa folositi henna pentru ca parul cade sau este deteriorat din cauza vopselei puteti incerca alta culoare, insa mai apropiata de culoarea naturala. Dintre castanii, Castaniu Auriu este cea mai deschisa. Pentru a evita cat mai mult reflexele portocalii ce pot rezulta din cauza decolorantului, ar fi recomandat chiar sa va vopsiti cu vopsea chimica intr-o culoare asemanatoare inainte si dupa cateva saptamani sa folositi henna. Aici este punctul in care henna se deosebeste cel mai mult de vopsea, in sensul ca nu poate deschide culoarea parului, fiind folosita mai mult pentru a intretine culoarea naturala a parului si pentru a obtine reflexe, beneficiile principale fiind de regenerare a parului. Sau puteti continua sa folositi vopsea chimica blond si sa folositi Henna Mandala Incolor pentru a va trata parul, aceasta neafectand culoarea si fiind foarte benefica pentru parul vopsit sau decolorat.

 2. Buna ziua 🙂 M-am vopsit aseara cu Henna aramiu, insa nu cu Henna Mandala. Observ ca se vede oarecum o diferenta, mai ales la soare, insa culoarea nu este intensa. Culoarea parului meu este saten deschis . Se vede o tenta de aramiu doar la lumina naturala sau artificiala. Pot avea parul roscat intens daca voi combina aramiu cu roscat de la d-voastra? si daca voi reusi, cat timp sa tin vopseaua ?

  1. Buna ziua. Culoarea aplicata se va combina intotdeau cu culoarea parului dv. Este nevoie de o culoare a parului deschisa pentru ca Aramiu sau prinda mai intens, respectiv mai deschis. Lasati sa se mai duca din par henna aplicata acum si dupa cateva saptamani puteti incerca si Henna Mandala, lasand amestecul deoparte peste noapte inainte de aplicare si asa aflati daca obtineti sau nu un rezultat mai bun :).

 3. buna ziua eu sunt blonda inchis spre saten la par si mi'as dori sa obtin cu henna un par cat mai rosu..ce imi recomandati?

  1. Buna ziua. Culoarea parului este naturala sau sunteti vopsita chimic? Puteti incerca Aramiu sau Rosu, depinde de cat de deschis e parul si de ce fel de rosu va place ai mult. 

 4. buna ziua,

  cum pot obtine si eu o nuanta de blod mai inchis?,daca combin castaniu deschis cu blod ce va iesi?mentionez ca am parul alb la radacina si restul blond vopsit chimic

  multumesc,

   

   

  1. Buna ziua,

   Cred ca combinatia blond cu castaniu deschis este buna pentru dv. insa trebuie neaparat sa va faceti testul de culoare pe o suvita inainte de a aplica pe tot parul. Puteti incerca pentru inceput cu 3 parti blond cu o parte castaniu deschis. Puteti folosi cafea ca si lichid pentru a mai tempera reflexele rosiatice deoarece parul blond vopsit chimic face orice culoare de henna sa devieze inspre portocaliu – aramiu. Incercati cu o cantitate mica pe suvita cu un timp de 1 ora si in functie de rezultat vedeti daca trebuie sa modificati procentele sau timpul. Tineti cont de faptul ca culoarea finala este cea de dupa 1-2 zile.

   Este posibil sa trebuiasca sa experimentati putin cu cantitatile si timpul de actiune pana obtineti rezultate cat mai apropiate de ceea ce va doriti. Nu stiu cat de lung este parul vopsit, insa cred ca pe viitor pentru ca aveti parul alb puteti obtine rezultate foarte bune. 

 5. Buna, nu am parul vopsit chimic, este grizonat, mai mult alb in fata si as dori sa il fac blond. Ce ma puteti sfătui?

  1. Buna.
   Puteti folosi Henna Mandala Blond incepand cu un timp mic de actiune (15-20-10 min) pentru ca coloreaza foarte repede parul alb, pe care il puteti creste treptat , in functie de culoarea rezultata va veti da seama daca vreti sa il lasati mai mult sau nu. Daca il lasati prea mult de la inceput incepe sa capete reflexe blond-aramii. Oricum, imediat dupa aplicare culoarea va fi cu usoare reflexe aramii, toate culorile au aceste reflexe imediat dupa aplicare, insa se estompeaza in urmatoarele 24-48 ore cand se stabilizeaza culoarea. Ar fi grozav daca ati putea face si niste poze inainte si dupa 🙂

 6. Buna Maria, multumim pentru sfaturi si ponturi. Mie mi-au fost de mare folos. Insa as avea nevoie de cateva explicatii suplimentare. Eu sunt grizonata. Sunt la a treia vopsi cu Henna Mandala blond. Prima data am vopsit radacinile si am lasat 20-25 de minute. Insa am lucrat singura iar pe la spate am dat superficial, asa pe unde am ajuns, nu chiar suvita cu suvita, reperde de teama sa nu fac vreo prostie. A iesit foarte bine, a prins pe firele albe. A doua oara mi-am facut dor perciunii si cararea de pe mijlocul capului. Am vrut sa scurtez procesul. Nu am mai spalat parul in prealabil si la final am folosit sampon si balsam. Avand in vedere “scurtatura” mi-a foast teama ca nu o sa iasa culoarea la fel de bine si am lasat 30 de minute vopseaua dar, ….surpriza, a prins excelent chiar si pe firele albe dar cele 5 minute in plus s-au tradus intr-o nuanta de cupru care nu-mi place. Acum am invatat lectia, maxim 25 de minute sunt suficiente pentru parul meu. Insa, te-as intreba, pentru ca vreau sa-mi vopsesc radacinile cu simt de raspundere, nu doar din doi in doi, timpul de aplicare e mai mare….nu risc ca la spate, unde voi aplica prima data vopseaua sa devin roscat morcov dat fiind timpul mai lung in care vopseaua actioneaza? Ce parere ai? Ai vreun sfat? Vopseaua incepe sa actioneze din momentul aplicarii sau numai dupa ce se aplica celofanul, la caldura? Tu cum procedezi? Sunt ceva ponturi, cafea sau aaltceva care sa limiteze riscul ca blondul sa mearga spre roscat? Vad ca ai o culoare frumoasa si uniforma pentru care te admir si poate mai multa experienta decat mine. Multumesc pentru rabdarea de a citi un mesaj atat de lung, numai bine…

  1. Buna ziua,
   Maria ne-a scris experienta ei atunci cand a inceput sa foloseasca Henna Mandala Blond si banuiesc ca nu mai verifica comentariile de aici. Va multumesc si dv. ca ne-ati scris despre experienta cu Henna Mandala Blond pe par grizonat, cred ca va fi de folos si altor persoane.
   O sa incerc sa va raspund eu in baza feedback-ului primit. Cred ca ideea este sa incercati sa vopsiti pe cat posibil doar parul grizonat crescut de la ultima aplicare, nu si parul vopsit anterior. Reaplicarea peste stratul anterior cat si un timp mai lung de actiune fac ca culoarea sa dea inspre aramiu. Ea actioneaza de la aplicare, insa caldura intensifica prinderea acesteia pe par. Sper sa va fie de ajutor.

   1. Multumesc. Voi incerca si va tin la curent. Oricum si eu, ca si Maria, merg pe varianta de a vopsi doar radacinile pana scap de vopseaua chimica.

    1. Revin asa cum am promis. Am vopsit radacinile si de teama ca nu cumva sa am surprize morcovii am stat doar 20 de minute cu vopseaua pe par. Mentionez ca parul meu e grizonat, foarte des si cu firul gros, lungime medie. Din pacate, chiar si cu aceste masuri de precautie, radcinile sunt de un portocaliu intens….dezamagire maxima, chiar disperare. Nu stiu ce as putea face ca sa scap de portocaliul de la radacina, sa-l mai atenuez macar. Daca are cineva ceva sfaturi, sunt binevenite! Eu una renunt la experimentul henna, sorry. Macar sa fi fost o nunanta de castaniu la radacina, dar portocaliul e groaznic! Probabil henna blond functioneaza daca te vopsesti la doua-trei luni distanta, dar eu nu pot. Prin natura serviciului trebuie sa arat impecabil, iar parul imi creste atat de repede ca la maxin 3 saptamani trebuie sa ma vopsesc. Daca pui henna peste stratul anterior, si nu ai cum sa vopsesti la milimetru atingind cu vopsea doar parul alb, se inchide si obtii acel portocaliu ingrozitor. Atentie, doamnelor!Prima data am obtinut o culoare superba. Problemele au aparut la a doua si a treia aplicare a hennei.

     1. Multumesc ca ne-ati tinut la curent. Poate are altcineva care foloseste henna blond un feedback pentru situatia dv. Eu pot doar sa va sugerez sa spalati parul mai des decat de obicei pentru a se deschide mai repede culoarea. De curiozitate, ne-ati scris imediat dupa aplicare sau la distanta de cateva zile in care culoarea ar trebui sa se mai tempereze?

 7. V-am scris la 24 de ore, dar din experiențele anterioare reiese că, în cazul meu, culoarea s-a estompat insesizabil. Mulțumesc oricum pentru promptitudinea răspunsului.

 8. Salut!
  Tocmai ce m-am vopsit cu henna pentru prima data, sunt foarte multumita de rezultat. Aveam parul foarte deteriorat si buclele disparusera. eu l-am tinut doar 2 ore si jumatate ( eram decolorata) si a rezultat un portocaliu castaniu foarte frumos….ce sa mai zic…a prins VIATA, buclele au revenit. 😀

  Ahh..vroiam sa va intreb ceva, la ce interval de timp pot sa repet experienta?
  Va multumesc aniticipat!

  1. Conform instructiunilor incluse blondul este singura culoare care se tine putin pe par si nu se foloseste pe par decolorat daca doriti sa iasa blond. Dar ma bucur ca va place ce a iesit :). Puteti sa il folositi cat de des doriti, de exemplu cand cresc radacinile sau cand culoarea nu mai este la fel de vibranta, doar sa tineti cont ca mereu culoarea aplicata se va combina cu culoarea dv. din momentul aplicarii, deci poate iesi usor diferita.

 9. Buna! Am nevoie de sfaturi.Parul meu este natural saten deschis(blond inchis), in prezent vopsit cu henna blond.Sunt multumita de rezultat(stralucire,putere de acoperire,uniformizare) dar totusi mi-as dori o nuanta mai deschisa.M-am gandit la cateva suvite blonde facute cu decolorant si henna blond pt restul parului.Sfat: merge asa ceva? Cum aplic,suvite decolorate pe henna sau invers? Daca aplic henna pe un par decolorat,ii inchide culoarea? Vorbesc doar de henna blond.Sau suvite decolorate si henna incolor? Ultima intrebare: care ar fi timpul de actiune pt un par blond cat mai deschis? Va multumesc si va felicit pt tot ceea ce faceti!

  1. Buna ziua! Daca incercati decolorarea catorva suvite cel mai bine sa faceti mai intai un test pe o suvita ascunsa. In general in contact cu decolorantul culorile capata reflexe rosiatice. Depinde insa si cat ati stat cu henna pe par. Pentru un par blond cat mai deschis timpul de actiune ar fi de 15-20 de minute. Pentru Incolor nu prea avem feedback folosit pentru nuantarea subtila a parului blond. Ati dori o nuanta de blond si mai deschisa decat cea naturala? In acest caz doar henna nu va poate ajuta. Daca doriti insa ca blondul actual sa nu se mai inchida ati putea sa nu faceti aplicari foarte dese pe toata lungimea parului si sa vopsiti mai degraba doar radacinile atunci cand cresc si pe lungime sa faceti un henna gloss https://www.hennaromania.ro/henna-gloss/ . Orice alegeti, v-am fi recunoscatori daca reveniti cu un feedback.

 10. Buna tuturor, după multă vopsea chimică , m-am hotărât să trec pe ceva natural. După ce am tot citit și auzit am zis sa incerc și eu henna, deși eu cu o culoare roșu și vârfuri blonde nu eram optimistă. Și uite așa ajung la plafar și cumpăr henna roșu natural ….Ajung acasă preparat după ce am citit bine peste tot , cu lămâie apa calda și restul și încep aplicarea….Am cumpărat munisi zdravene și aplic verdele pe par ceva mai moale și călduț. După așteptarea care mă omoară , ce culoare iese cum va arăta:)))))). După doua ore mă spăl și ce sa vad firele albe care erau destule și vizibile erau rosiiii și arătau bine în schimb parul blond de la vârfuri era portocaliu:))))) …. A doua zi m-am dus iar la plafar și am luat henna 30 minute aluna. , Ori ies ori nu…..Și mă apuc de practica….Fac mămăligă verde și pe treaba ….Nu am mai pus nimic, am făcut cu apa fierbinte și atâta . După ce au trecut 40 minute sa îl spăl și după ce dădeam eu cu apa parul meu se împotrivea nu și nu , era dur și aspruuu,,, și eu tot repetam gata îl tund e varza așa îmi trebuie mie , cine naiba mă pus sa fac așa reped…….După critica la adresa mea sa usuc ce se poate …Zis și făcut dar cu cât îl uscam mă bufnea, rasu de prostia mea… Offf și mă apucat un dor de casa cu parul meu drăguț, și îmi vine mie o idee sa fac o crema cu ulei măsline miere ou vitamina A ulei argan și ulei cocos și o aplic și stau cu eu 20 minute ….După ce spăl cu șampon și îl clătesc dau cu balsam și las așa …..E, parul meu arată normal și moale…. Nu știu cum să pun poze …Că vă arătăm ce a ieșit.

 11. Buna ziua! Este prima data cand m-am vopsit cu Henna Mandala, castaniu auriu. Nu numai ca toate firele de par alb au fost acoperite, dar imi place textura parului, parca il aranjez cu ondulatorul. Este flexibil si are volum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *