Experiența Iuliei cu Henna Mandala Castaniu Deschis
Am primit următorul e-mail de la Iulia și îi mulțumim că și-a făcut timp să facă poze înainte și după ce a folosit Henna Mandala și că ne-a descris experiență ei pentru a fi utilă și altor persoane.
„Am folosit pentru prima dată vopseaua naturală Henna Mandala castaniu deschis și sunt foarte mulțumită de rezultate. Am părul castaniu cu multe fire albe (mai ales în față) și tot timpul am folosit vopsea chimică, dar acum caut o alternativă naturală. Am așteptat să treacă 3 luni de la ultima vopsire și am trecut la treaba. Iată care au fost pașii.
1. Spălarea părului:
Am spălat bine părul cu șampon, fără balsam sau mască de par și l-am clatit cu multă apă. L-am uscat cu foehnul și apoi m-am apucat de pregătirea vopselei.
2. Pregătire:
Am pus praful de henna într-un vas de sticlă și am adăugat 300 ml apă caldă, puțin câte puțin. Vasul trebuie să fie adânc, altfel riscați să dea pe afară compoziția în timpul amestecării. Am amestecat continuu pentru dizolvarea pudrei și am obținut o consistență asemănătoare cu cea din clipul de pe site, cu singura diferență că au mai rămas mici puncte nedizolvate. Probabil apă s-a mai răcit spre final sau eu nu am amestecat vârtos. Pachetul este suficient pentru cineva cu părul de lungime medie (mie mi-a mai rămas pentru că am părul mai scurt, pînă la ceafă).
3. Vopsire:
Am acoperit prin baie cu ziare, dar nu prea a fost nevoie, pentru că nu am făcut mizerie. Mi-am uns pielea de pe frunte și ceafă cu o crema, apoi am început să întind vopseaua pe par, șuviță cu șuviță. A fost relativ ușor de aplicat, procedeul a fost asemănător cu vopseaua chimică. Diferența este că henna tinde să se întărească și atunci devine mai greu de manevrat părul. Spre ex, la vopseaua chimică eu obișnuiam să pieptan părul cu un pieptene cu dinții rari, pentru a împrăștia mai bine vopseau pe păr, dar acum nu se mai poate – șuvițele rămîn strînse laolaltă după ce vopseaua cu henna se întărește puțin. Nu m-a deranjat mirosul, nu știu de ce se vaită alte persoane că mirosul e greu – mie mi se pare mai greu de suportat mirosul de vopsea chimică. Această miroase a frunze uscate de tutun sau a pământ din pădure.
4. Rezultate:
Am așteptat 3 ore și am spălat părul, doar cu apă. Vopseaua a ieșit ușor. Am insistat cu clătirea, să fiu sigură că iese complet. Părul are o nuanță plăcută de maroniu, cu reflexe roșiatice în soare. Firele albe s-au acoperit toate, au o tentă roșcâtă strălucitoare, mai deschise decât restul părului. Părul care mai avea vopsea chimică a rămas mai închis la culoare, dar are și el nuanțe maronii. După câteva zile nuanță s-a mai închis puțin. Mirosul a persistat și după spălare, și în zilele următoare, chiar și după spălarea ulterioară cu șampon, dar foarte slab, și după cum spuneam, pe mine nu mă deranjează deloc.
Oricum nu are grad de comparație cu vopseau chimică. Consider că este greșit să se facă comparație cu vopseaua chimică, care are avantajul comodității la aplicare (ca timp, curățare, spălare, acoperire uniformă), dar dezavantajul intoxicării corpului cu atâtea chimicale. Henna este o plantă și vopseaua are cu totul alte caracteristici, dar nicio clipă nu trebuie să uităm cât de dăunătoare este vopseaua chimică, așa că dacă vopsitul părului este o prioritate, atunci să fie printr-o metodă cât mai naturală. Eu una renunțasem să mă mai vopsesc de câteva luni, deși în față sunt destul de albă, am preferat să-l las așa decât să mă mai ating de vopsea chimică, până cînd am descoperit această varianta de henna. Sunt mulțumită și voi repetă operațiunea de câte ori va fi nevoie.”
Puteți găsi Henna Mandala Castaniu Deschis în secțiunea Magazin.
Dacă ai nevoie de îndrumare, scrie-ne un e-mail la adresa suport@hennaromania.ro și îți răspundem cu drag. Dacă atașezi și o poză cu culoarea actuală și o alta cu culoarea pe care o dorești, ne ajuți să îți răspundem cât mai concret și personalizat.
Ca să primești cele mai noi articole abonează-te la newsletter introducând adresa de email în căsuța de mai jos:
Ma bucur foarte mult ca v-am gasit. Ma vopsesc de 30 de ani cu chimicale si am devenit mai constienta nu numai despre cat rau ne face noua insine folosindu-le, dar si planetei. Am citit cu atentie toate indicatiile si, combinand Henna castaniu deschis cu jumatate auriu, am obtinut o culoare minunata, un par matasos si mult mai flexibil. De la prima aplicare.
Pentru ca aparent, nu am gasit o referire directa despre parul permanent, va rog sa-mi spuneti daca parul vopsit cu Mandala Henna poate suporta solutia de permanent. Multumesc!
Ne bucuram ca sunteti multumita! Se poate face parul permanent in continuare insa cel mai indicat este sa efectuati procedura undeva intre 2 aplicari de henna sau inainte de a va face cu henna si nu invers pentru a nu se deschide culoarea sau deteriora parul daca aplicati intai henna si imediat dupa faceti parul permanent.
Henna exista doar intr-o singura nuanta, ROSU !
Va rog sa cititi cu atentie informatiile de pe site. Planta henna (lawsonia inermis) da culoarea aramiu-roscat. Denumirea generica de „henna” s-a adoptat si in cazul mixurilor ce contin planta henna (lawsonia inermis) impreuna cu frunzele sau fructele altor plante ayurvedice, pentru crearea unei mai mari varietati de culori iar rezultatele sunt diferite in functie de culoarea parului pe care se aplica.
Nu toate produsele sunt la fel si de aceea trebuie citita eticheta unui produs inainte de folosire pentru ca pot exista produse ca Henna Mandala – henna si henna in amestec cu alte plante ayurvedice, 100% plante – sau produse care au si ingrediente chimice si care sunt mai apropiate de vopseaua chimica. In mare puteti vedea o clasificare aici https://www.hennaromania.ro/cate-tipuri-de-henna_sunt/ .
Buna ziua,
Am luat Henna Castaniu inchis pentru a ma vopsi, insa experienta a fost absolut ingrozitoare.
Am asteptat cam 2 luni dupa ultima vopsire chimica, am spalat parul bine, uscat, pregatit vopseaua conform specificatiilor de pe pachet, am stat 3 ore cu ea, avand casca din pachet si un prosop peste, pentru a retine caldura.
Insa la clatire pur si simplu nu am reusti sa o dau jos de pe varfuri. 15 minute am tot stat sa-l clatesc, iar in ultima instanta am folosit sampon si balsam, pentru ca parul era foarte uscat pe varfuri. Pe scalp si lungimea parului nu am avut probleme in a o indeparta. Binenteles ca parul alb nu a fost acoperit, probabil din cauza samponului folosit pe tot parul, nu doar pe varfuri.
Cum pot remedia aceasta problema, si mai ales de ce a aparut? Nu am auzit niciun comentariu legat de acest aspect. Precizez ca nu am avut parul indreptat sau facut permanent niciodata.
As vrea sa folosesc in continuare henna, dar nu in aceste conditii.
Astept raspunsul dvs!
Buna ziua. Probabil varfurile au ramas pe afara si de aceea s-au uscat. Tot parul trebuie sa stea in mediu umed si cald pentru a actiona iar zonele care nu sunt astfel bine acoperite se usuca si se indeparteaza mai greu. Parul alb nu a fost deloc acoperit sau a iesit o culore mai deschisa decat pe lungime? Pentru a acoperi mai bine radacinile albe si a le aduce la o culoare apropiata de restul parului trebuie facuta o aplicare doar pe radacini. Mereu radacinile albe se vopsesc separat sau se sta semnificativ mai mult cu henna pe ele decat pe restul parului. Aveti aici https://www.hennaromania.ro/intretinerea-culorii-parului-vopsit-cu-henna/ si aici https://www.hennaromania.ro/henna-gloss/ cateva detalii. Puteti folosi balsam la clatire atunci cand vi se pare dificila indepartarea doar cu apa.
Pt par nevopsi castaniu mediu cu reflexe roscate si fire albe in proportie mica, ce nuanta credeti ca pot da parului? Exclus negru! Se poate aramiu ?
Buna ziua. In general, cel mai bine merg nuantele ton pe ton, adica nuantele de castaniu in cazul dv. Aramiul se va combina cu culoarea actuala a parului dv. si va iesi un castaniu cu reflexe aramii si nu un aramiu propriuzis pentru ca henna nu deschide culoarea parului. Iar pe firele albe, fiind lipsite de pigment, probabil va iesi aramiu, dand un efect de suvite.