Întreținerea culorii părului vopsit cu henna

Întreținerea culorii părului vopsit cu henna

Primul pas în vopsirea părului cu henna este obținerea culorii dorite, fie că acest lucru se obține în urma uneia sau mai multor aplicări. Apoi, în general, părul se vopsește lunar, pe măsură ce cresc rădăcinile. Acest lucru este valabil mai ales pentru părul alb diferența de culoare fiind mai evidență.

După obținerea culorii dorite, o altă etapă importantă este menținerea acesteia.

Metodele identificare de noi pentru întreținerea culorii părului vopsit cu henna sunt următoarele:

Vopsirea părului cu henna o dată pe lună sau la creșterea rădăcinilor:

Variante:

1. Henna se lasă aplică pe tot părul și se lasă să acționeze mai puțin (circa 1-2 ore). Această variantă este potrivită pentru împrospătarea culorii și redarea strălucirii părului, datunci când nu există diferențe mari de culoare între rădăcini și restul părului.

2. Henna se aplică doar la rădăcină unde se menține 2-3 ore. Se aplică și pe restul părului după 1-2 ore, pentru uniformizarea culorii și tratarea părului. Această metodă este similară aplicării vopsitului clasic și asigura o vopsire bună a rădăcinilor și evită închiderea prea mult a culorii pe restul părului însă poate fi mai dificilă deoarece implică efectuarea procedurii de două ori.

3. Henna se aplică pe rădăcini.  Pe lungimea părului se folosește:

 • Henna Mandala Incolor (cassia obovata) care va avea efect de tratare a părului și redare a strălucirii, fără a adăuga pigment de culoare.
 • Incolor  +  o cantitate mică din culoarea folosită pe rădăcini (1-2 linguri, în funcție de lungimea părului) pentru o nuanțare ușoară și împrospătarea culorii.

Aceasta este o variantă potrivită atunci când părul este mai închis la culoare pe lungime și dorim vopsirea rădăcinilor și împrospătarea culorii fără să o închidem.

Henna incoloră poate fi folosită și că masca pentru păr și de persoanele care folosesc vopsea chimică sau pe părul decolorat.

Vopsirea părului cu henna o dată la câteva luni:

Persoanele care nu au diferențe mari de culoare între rădăcini și restul părului și nu au multe fire albe pe care doresc să le acopere pot folosi vopseaua naturală Henna Mandala o dată la câteva luni pentru a întări părul, a-i intensifica culoarea și a-i conferi strălucire.

Spălarea regulată a părului cu un șampon blând

1. Spălați părul cu un șampon blând Henna Mandala. Acesta ajută la prelungirea duratei culorii și menținerea strălucirii și sunt benefice în același timp și pentru scalp.

Șampoanele Henna Mandala curăță blând, deoarece conțin 80% ingrediente naturale active. Conțin agenți de spălare și spumare din nucă de cocos și au extracte de plante ayurvedice (henna, tulsi, aloevera, neem, shikakai, etc.). Părul poate fi spălat doar cu șamponul cu henna sau alternativ cu șamponul dv. uzual. Nu colorează părul.

Așadar, există mai multe variante de înviorare a culorii și de împrospătare a strălucirii,  în funcție de timpul disponbil și ce urmăriți să obțineți.

Aplicările cu henna cu timp foarte lung de acționare, repetate des, ani de zile, pot duce la închiderea culorii părului.

Persoanele care doresc menținerea unei culori închise la par, fără să-și schimbe des culoarea, pot face aplicări repetate cu timp de acționare lung.

Însă pentru menținerea unor culori mai deschise sau pentru persoanele care își schimbă des nuanță părului, trebuie evitată adunarea prea multor straturi de pigment pe păr.

Dacă observăm că culoarea părului s-a închis prea mult, se poate folosi alternativ o culoare mai deschisă. De exemplu, dacă folosim castaniu închis și părul s-a închis prea mult, putem folosi dată viitoare castaniu deschis, apoi din nou castaniu închis și tot așa.

Atâta timp cât părul nu este suprasaturat cu pigment se poate interveni în orice moment (după așteptarea unei perioade minime de timp) chiar cu vopsea chimică, în cazul în care dintr-un motiv sau altul dorim să revenim la această. În schimb henna nu este foarte compatibilă cu decolorantul, acesta denaturând culorile, deci întotdeauna se va face mai întâi un test pe o șuviță când decolorantul și henna intră în contact.

Henna își poate păstra proprietățile mult timp după deschiderea pungii, în cazul în care nu ați folosit tot conținutul acesteia odată. Pentru a păstra aceste proprietăți, henna trebuie păstrată în pungă ei de aluminiu închisă (eventual prinsă cu o agrafă de hârtie) într-o cameră uscată (de preferat nu în baie unde este mediu umed). Dacă aveți mai mule culori de henna și le amestecați, încercați să nu le scoateți din pungă de aluminiu pentru a nu le încurcă între ele, deoarece pulberea arată aproximativ la fel.

Acesta este un alt avantaj al hennei față de vopseaua chimică, faptul că resturile rămase în urmă unei aplicări pot fi folosite ulterior (aplicare la rădăcini, henna gloss, etc.). Aceste soluții pe întreținere a culorii pot fi astfel atât eficiente cât și economice.

Dacă ai nevoie de îndrumare, scrie-ne un e-mail la adresa suport@hennaromania.ro și îți răspundem cu drag. Dacă atașezi și o poză cu culoarea actuală și o alta cu culoarea pe care o dorești, ne ajuți să îți răspundem cât mai concret și personalizat.

Ca să primești cele mai noi articole abonează-te la newsletter introducând adresa de email în căsuța de mai jos: 

18 de comentarii despre “Întreținerea culorii părului vopsit cu henna

  1. Este recomandat la circa o luna, minim 2-3 saptamani si ideal ar fi ca culorile sa fie asemanatoare. Daca aveti parul decolorat sau vopsit chimic intr-o culoare mai deschisa decat culoarea dv. naturala in general culoarea rezultata iese si ea mai deschisa deschisa si cu accente roscate mai mult sau mai putin intense, mai ales in cazul parului decolorat, asadar pentru a avea un rezultat bun este obligatoriu testul de culoare pe o suvita ascunsa.

 1. Daca m-am vopsit cu henna sonia 30 min castaniu si a iesit brunet (pe un roscat aramiu ) la cat timp pot sa ma vopsesc iar cu henna aramiu, pentru ca este prea inchis si nu imi place.

  1. Din pacate nu va putem oferi prea multe informatii fiind vorba despre alte produse pe care nu le cunoastem insa in general trebuie sa asteptati sa se mai duca culoarea inchisa de pe par pentru a prinde si a fi vizibil aramiul.

 2. Ma vopsesc de un an cu henna pura (lawsonia inermis). Aplicarea initiala a fost pe un par vopsit blond. Culoarea dupa prima vopsire cu henna a fost un aramiu vibrant, iar dupa fiecare aplicare s-a inchis, ajungand acum la un castaniu roscat. Parul e lucios, iar culoarea e spectaculoasa (firele albe vopsite par suvite)
  Lucrul care ma intriga este ca toata viata am avut parul cret, dar de la vopsirea cu henna parul s-a intins total. A mai patit cineva asta? Exista vreo modalitate de a-mi recapata buclele?

  1. Culoarea s-a inchis in urma aplicarilor repetate si pentru ca probabil intre timp s-a combinat cu culoarea naturala a parului crescut si mai putin cu parul vopsit blond. Intr-adevar, se pare ca henna ar avea acest efect de indreptare a parului cret, nu stiu sa existe un remediu. Daca stie cineva vreo solutie, va rugam sa o impartasiti si cu noi.

  2. la mine dupa prima vopsire cu henna mi.am recapatat carliontii care erau distrusi din cauza repetatelor vopsiri chimice

 3. Buna ziua,
  As vrea sa va intreb cum as putea sa scap sau sa schimb macar putin culoarea parului(negru acum pe lungimea parului si cast.deschis si fire albe la radacina) cu vopseaua henna mandala.Eu am folosit mai mult timp henna mandala.castaniu,aramiu mix.Parul meu original este castaniu.De 1/2 an am aplicat henna Sonia 30 min.culoare castaniu si din cauza aplicarii repetate pe toata lungimea s-a inchis mult si e negru pe lungime si castaniu deschis la radacini.Este vara si vreau o culoare mai calda.Am tuns parul,eu am parul scurt bob,dar tot negru este.Cat timp sa nu mai aplic henna pe lungime ca sa se deschida.Revin la henna mandala dar ce nuanta sa incerc.CUM SA APLIC pe lungime sa se deschida? Astept un raspuns.Va multumesc frumos.

  1. Buna ziua,
   Practic culoarea parului vopsit cu henna nu se poate deschide rapid. Prin mijloace chimice se distruge parul si ies culori nedorite iar in mod natural dureaza. O solutie ar fi sa aplicati o culoare apropiata de cea naturala – incercati variantele de castaniu – Henna Mandala Castaniu Deschis, Castaniu Auriu sau o combinatie a acestora si puteti sa aplicati la radacina 1,5 h si pe restul parului inca o jumatate de ora sa aplicati un henna gloss https://www.hennaromania.ro/henna-gloss/ adica sa amestecati o cantitate mica (de ex. 1-2 linguri) de henna cu balsam de parde ex. si sa aplicati acest amestec pe lungime pentru a uniformiza si reimprospata culoarea. Si sa faceti aceasta procedura la fiecare vopsire cand cresc radacinile, aplicat pasta henna pe radacini si doar henna gloss sau chiar nimic pe lungime daca culoarea arata ok. Doar asa practic punem un strat de pigment doar pe parul natural de la radacina si nu mai adaugam si pe lungime unde s-au strans deja mai multe straturi care se vor deschide in timp in urma spalarii parului si a decolorarii de la soare.

 4. Bună ziua. Eu as dori sa folosesc henne incoloră ca tratament împotriva căderii părului. Am cunoștințe care se vopsesc cu henna mandala, si care spun că părul nu mai cade si creste mai repede. Puteți să-mi spuneți cam la ce interval de timp să o folosesc? O dată pe lună sau mai rar?
  Mulțumesc frumos

 5. Buna ziua,
  Am mai scris pe saitul d-voastra,in acest an in 25.05.2016.Parul meu original,este un castaniu mai inchis.Dupa vopsirea cu henna Sonia castaniu a devenit negru;m-am vopsit cam 1 an cu henna sonia castaniu..Am trecut la henna mandala castaniu deschis,apoi combinat cu auriu,dar s-a incarcat parul prea mult cu pigment si pe lungime este negru.L-am tuns anul acesta de cateva ori,e bob scurt,dar nu s-a dus cam deloc culoarea neagra.Acum,as vrea sa incerc o reteta de decolorare naturala a parului cu ulei de masline,miere,scortisoara si apa.Coafeza mi-a recomandat ca si nuanta o culoare mai spre roscat pentru varsta mea,a spus ca negrul ma prinde bine dar aspreste trasaturile mult.La radacini sunt fire albe nu foarte multe,dar destule.INTREBARE:sa pun la radacina un castaniu deschis si pe lungime deloc?ca doar e negru inca,sau ceva aramiu la radacina?Pe firele albe a ramas un portocaliu si cand am pus henna mandala combinat.Ce e de facut sa nu mai iasa portocaliu la radacina? la aceste 2 intrebari as dori un raspuns
  Cu multumire Oana.

 6. Buna ziua,

  Pe lungimea parului nu mai aplicati henna pana se mai deschide culoarea sau pana eliminati treptat din partea inchisa, daca mentineti aceeasi tunsoare. Decolorarea aceea naturala nu stiu cat va fi de eficienta, ar fi chiar util daca ati reveni cu un feedback.

  Cu radacinile situatia este mai dificila deoarece daca lungimea parului este inchisa radacinile nu pot sa fie foarte diferite. In ce proportii ati combinat Henna Mandala Castaniu Deschis si Auriu si cat ati stat ? Daca v-a iesit o culoare atat de deschisa pe radacini puteti Incerca doar Castaniu Deschis stand 2-2,5 ore sau Castaniu Inchis dar cu o aplicare scurta de 1 – 1,5 ore.

  Daca vreti sa dati o tenta roscata intregului par aplicati un amestec de Incolor sau balsam sau iaurt sau lapte de cocos ca baza de masca si1-2 linguri de Aramiu pe tot parul si stati 1 – 1,5 ore, asta dupa ce ati colorat deja radacinile sau facand o procedura dupa alta.

 7. Buna seara,
  As dori sa va intreb care este diferenta de nuanta intre henna aramiu si henna aramiu mixt.Am citit sfaturile d-voastra cu privire la aplicarea hennei.Eu vreau sa scap de negrul de pe lungimea parului.Cum sa aplic mai usor henna doar pe radacini,deoarece cand acopar tot ajunge si pe lungimea parului ?radacinile sunt aproape albe,dar nu se vad deasupra ci doar cand ridic parul.E mai bine sa-l vopsesc lunar la radacina sau mai rar ca sa se mai duca pigmentul.Nu stiu cum e mai bine.
  Cu multumire Oana B.
  Cu multumire Oana B.

 8. Buna ziua,
  As vrea sa va mai intreb ceva:-care este diferenta intre henna mandala aramiu si aramiu mixt.Am citit raspunsul de mai sus si am inteles ce am de facut,doar ca :-daca radacinile mele nu se vad decat daca ridic parul,deci ele nu sunt vizibile deasupra sa vopsesc parul cu castaniu deschis doar la radacini si sa stau sa prinda pe ele circa 2-3 ore,dar la cat timp e recomandat avand in vedere ca lungimea este neagra si incarcata cu mult pigment?si a 3-a intreb:eu vopsesc doar radacinile,dar cand acopar parul vopseaua mai ajunge si pe lungimea parului si din nou se incarca cu pigment?sau sa nu-l acopar cand il vopsesc?
  Cu multumire Oana B.

 9. Mii de scuze,n-am vazut ca a aparut publicat comentariul meu de aseara de la ora 10.28,decat dupa ce am scris azi dim.un altul si l-am trimis.Doream sa ma lamuresc cu ce am de facut sa iasa treaba buna.Inca o data scuzele de rigoare.
  Cu multumire Oana B.Timisoara

 10. Buna. Doresc sa fac un tratament cu henna incoloră. La cât timp se repeta? Săptămânal? La un par mediu si rar ce cantitate folosesc? Cu ce este recomandat sa o amestec? Doar cu apa fierbinte? Cât se tine in par?

  1. Buna ziua,

   Henna Mandala Incolor se poate folosi oricat de des doriti. Se poate amesteca si cu alte ingredient pe care le-ati adauga intr-o masca de par (de ex. Uleiuri) insa recomandam sa se foloseasca si singura. Puteti folosi jumatate din cutie la o folosire si mai ajustati ulterior cantitatea daca este nevoie. Trebuie aplicata din abundenta, ca o masca de par. O puteti tine pe par o ora sau mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *