Cum să îți vopsești natural părul cu henna – 15 lucruri esențiale

Vopsirea-naturala-a-parului-cu-Henna-Mandala

Cum să îți vopsești natural părul cu Henna Mandala – 15 lucruri esențiale

Atunci când trecem de la vopseaua chimică la vopsea naturală informațiile noi ne pot copleși. Însă, pe măsură ce aflăm mai multe și începem sa ne familiarizăm cu modul în care acționează henna lucrurile devin mai simple.

Când spunem henna ne referim la pudra de plante Henna Mandala, respectiv la planta henna în sine (lawsonia inermis) și culorile obținute din combinația henna + alte plante ayurvedice.

Am rezumat aici câteva lucruri foarte utile pentru o persoană care folosește pentru prima dată sau se gândește să folosească pudra vegetală henna pentru vopsirea naturală a părului.

Pentru o vopsire reușită cu henna trebuie să avem în vedere câteva lucruri esențiale:

  1. Henna este mai întâi un tratament pentru păr

Henna este o mască naturală prin care firul de păr devine mai gros și mai lucios, mai rezistent. Este în același timp și o pudră vegetală care colorează părul. Pentru obținerea mai multor culori s-a combinat henna cu alte plante ayurvedice (indigo, amla, etc.) cu efect similar de colorare și tratare a părului

Pentru mai multe detalii, citește și articolul Henna Mandala conține ingredientele ayurvedice.

  1. Culoarea aplicată se combină cu culoarea părului

Aceasta este principala regulă pe care trebuie să o avem în vedere. Astfel, aceeași nuanță folosită de persoane cu o culoare diferită a părului va duce la obținerea unor culori diferite. Pe păr deschis culorile vor ieși mai deschise, pe păr închis mai închise. Acoperă și părul alb, de obicei creând un efect de șuvițe.

Pentru mai multe detalii citește și articolul Henna Mandala pe păr alb

  1. Henna se poate aplica și pe păr vopsit chimic

Recomandăm să se aștepte cât mai mult între cele 2 aplicări (măcar o lună), pentru că interacțiunea dintre vopseaua chimică și pudra naturală henna poate modifica culoarea obținută. Aplicată pe păr decolorat sau deschis chimic cu vopsea chimică pot rezulta culori nedorite.

Pentru mai multe detalii citește și articolul Compatibilitate între henna și părul vopsit chimic.

  1. Henna nu deschide culoarea părului

Deoarece conține doar plante, pudra colorantă henna nu are cum sa deschidă culoarea părului. În acest punct vopseaua naturală se deosebește față de vopseaua chimică, însă  compensează prin beneficiile aduse calității părului. De aceea, este preferată aplicarea ton pe ton sau în tonuri apropiate. În unele situații, poate da o impresie de deschidere ușoară a culoriii.

  1. Amestecă pudra de plante doar cu apă caldă (40-50 grade C)

Trebuie să obții un amestec omogen, care nu curge și poate fi aplicat ușor. Cel puțin la început păstrează rețeta cât mai simplă. Orice alt ingredient adăugat poate afecta colorarea iar uleiurile sau gălbenușul de ou pot forma o barieră pe firul de păr și culoarea nu va prinde la fel de bine și se va duce mai repede. Dacă dorești, după ce ai folosit henna ceva timp pentru vopsirea părului poși încerca să experimentezi și cu alte ingrediente. Vei avea, astfel, la ce să te raportezi și vei putea observa ușor orice eventuale diferențe.

Urmărește și tutorialul video Cum se prepară Henna Mandala pentru păr și consistența ideală.

  1. Culorile deschise și culorile închise trebuie tratate diferit.

Culorile închise (care conțin și henna și indigo) trebuie aplicate imediat. Acestea sunt Henna Mandala Castaniu Deschis/Castaniu Mediu/Castaniu Închis/Negru. 

Nuanțele închise conțin pe lângă henna și planta indigo (indigofera tinctoria) care ajută la închiderea culorii. Acestea trebuie aplicate imediat după prepararea pastei, altfel pasta își pierde din proprietățile de colorare. De asemenea, nu adăugați ingrediente acide la culorile închise deoarece inhibă colorarea.

Între culorile deschise se disting culorile roșcate și culorile neroșcate.

Culorile roșcate (care conțin henna dar nu conțin indigo) pot fi aplicate imediat sau în ziua următoare. Acestea sunt Henna Mandala Arămiu, Arămiu Mix și Roșu.

Nuanțele roșcate conțin henna (lawsonia inermis) și pasta preparată poate fi aplicată imediat sau lăsată de pe o zi pe alta la temperatura camerei. Pasta preparată se acoperă cu folie de plastic pentru păstrarea căldurii și umezelii. Se consideră că prin această procedură pasta se activează mai bine și se accentuează reflexele roșcate.

Spre deosebire de culorile închise, culorile roșcate permit adăugarea de ingrediente acide în amestec (zeamă de lămâie, ceai, etc.), uneori considerându-se că acestea chiar potențează dezvoltarea culorii.

Culorile neroșcate sunt Henna Mandala Blond și Castaniu Auriu. Acestea nu conțin indigo însă nici nu se dorește accentuarea nuanțelor roșcate în cazul lor așa că se aplică imediat. La acestea chiar se poate adăuga pudră amla pentru a atenua și mai mult eventualele reflexe roșcate date de henna.

  1. Testează culoarea pe o șuviță ascunsă

Este adeseori o etapă neglijată în vopsirea părului din cauza timpului suplimentar pe care îl presupune, însă esențială pentru un începător pentru a fi sigur că obține culoarea dorită.  Prepară o cantitate mică de pastă din vopseaua naturală henna și aplic-o pe o șuviță ascunsă. Acoperă apoi cu folie de plastic pentru a păstra umezeala și căldura și las-o să acționeze. 

  1. Aplică henna pe părul proaspăt spălat și uscat

Părul este cel mai bine să fie spălat chiar înainte de folosire sau mai devreme în aceeași zi, uscat cu foehnul sau zvântat foarte bine cu prosopul. Părul trebuie să fie curat pentru ca pigmentul să adere bine.

  1. Acoperă cu casca de duș inclusă și cu un prosop vechi sau o căciulă

Acestea ajută pentru a păstra umiditatea și căldura. Acești doi factori sunt esențiali pentru o colorare bună.

  1. Lăsă să acționeze 2-3 ore

După aplicarea pastei henna este nevoie de un minim 1,5 ore pentru ca pudra vegetală henna să prindă bine pe păr, recomandabil 2-3 ore. Excepție face Henna Mandala Blond care poate fi lăsat mai puțin.

Poți consulta și Instrucțiunile de folosire Henna Mandala incluse în cutie.

  1. Dacă ai rădăcini crescute le poți vopsi doar pe acestea

Dacă ai rădăcini crescute le poți vopsi doar pe acestea. Iar pe lungime poți aplica doar Henna Mandala Incolor pentru stralucire sau poți combina Incolor + puțin din pasta aplicată la rădăcini pentru a obține o culoare omogenă pe tot părul. 

O altă variantă este să lași pasta să acționeze mai mult pe rădăcini decât pe lungime.

Citește mai mult despre henna gloss.

  1. Clătește părul foarte bine cu apă caldă până când apa curge limpede, fără șampon

Vei putea folosi șampon la următoarea spălare, după 3-4 zile. Dacă aplici șampon în acest moment culoarea se va duce mult mai repede din păr. Poți folosi balsam de păr dacă considică parul este greu de descurcat. 

  1. Masează bine scalpul cu vârful degetelor

Acest lucru ajută la o curățare mai bună a scalpului de restul de plante atunci când se clătește părul. Eventuala pudră de plante rămasă pe scalp poate fi responsabilă de o ușoară mâncărime a scalpului și de senzația de uscăciune a părului care dispar, de regulă, la prima spălare cu șampon.

  1. Folosește uscătorul de păr pentru a uscarea părului

Cu cât foloseșri mai mult uscătorul de păr  cu atât culoarea va fi mai intensă. Cu ajutorul căldurii henna reușește să obțină acele reflexe intense și o culoare strălucitoare.

  1. Întreține culoarea părului vopsit cu henna folosind un șampon blând

După vopsirea naturală a părului, pentru întreținerea culorii poți alege un șampon Henna Mandala potrivit tipului de păr, Acesta va curăța blând părul și după fiecare spălare va da impresia că părul a fost vopsit din nou cu henna. Nu trebuie să ne crezi pe cuvânt, încercă!

Sperăm ca aceste 15 lucruri esențiale pentru obținerea unei culori reușite cu vopsea naturală Henna Mandala să îți fie utile. Considerăm că produs bun folosit cum trebuie poate da rezultate excelente.

Ai nevoie de ajutor în alegerea culorii? Nu ezita și scrie-ne pe e-mail la suport@hennaromania.ro sau pe whatsapp la nr. 0724932310.

Vrei să primești cele mai noi articole imediat ce le publicăm? Abonează-te la newsletter introducând adresa ta de email în căsuța de mai jos: 

 

Alte resurse utile:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *