Cum să îți vopsești natural părul cu Henna Mandala – 15 lucruri de știut

Vopsirea-naturala-a-parului-cu-Henna-Mandala

Cum să îți vopsești natural părul cu Henna Mandala – 15 lucruri esențiale

Atunci când trecem de la vopseaua chimică la vopsea naturală informațiile noi ne pot copleși. Însă, pe măsură ce aflăm mai multe și începem sa ne familiarizăm cu modul în care acționează henna lucrurile devin mai simple.

Când spunem henna ne referim la pudra de plante Henna Mandala, respectiv la planta henna în sine (lawsonia inermis) și culorile obținute din combinația henna + alte plante ayurvedice.

Am rezumat aici câteva lucruri foarte utile pentru o persoană care folosește pentru prima dată sau se gândește să folosească pudra vegetală henna pentru vopsirea naturală a părului.

Pentru o vopsire reușită cu henna trebuie să avem în vedere câteva lucruri esențiale:

 1. Henna este mai întâi un tratament pentru păr

Henna este o mască naturală prin care firul de păr devine mai gros și mai lucios, mai rezistent. Este în același timp și o pudră vegetală care colorează părul. Pentru obținerea mai multor culori s-a combinat henna cu alte plante ayurvedice (indigo, amla, etc.) cu efect similar de colorare și tratare a părului

Pentru mai multe detalii, citește și articolul Henna Mandala conține ingredientele ayurvedice.

 1. Culoarea aplicată se combină cu culoarea părului dv.

Aceasta este principala regulă pe care trebuie să o avem în vedere. Astfel, aceeași nuanță folosită de persoane cu o culoare diferită a părului va duce la obținerea unor culori diferite. Pe păr deschis culorile vor ieși mai deschise, pe păr închis mai închise. Acoperă și părul alb, de obicei creând un efect de șuvițe.

Pentru mai multe detalii citește și articolul Henna Mandala pe păr alb

 1. Henna se poate aplica și pe păr vopsit chimic

Recomandăm să așteptați cât mai mult între cele 2 aplicări (măcar o lună), pentru că interacțiunea dintre vopseaua chimică și pudra naturală henna modifică culoarea obținută. Aplicată pe păr decolorat sau deschis chimic cu vopsea chimică, pot rezulta culori nedorite.

Pentru mai multe detalii citește și articolul Compatibilitate între henna și părul vopsit chimic.

 1. Henna nu deschide culoarea părului

Deoarece conține doar plante, pudra colorantă henna nu are cum sa aibă această putere. În acest punct vopseaua naturală se deosebește față de vopseaua chimică, însă compensează prin beneficiile aduse calității părului. De aceea, este preferată aplicarea ton pe ton sau în tonuri apropiate. În unele situații, poate da o impresie de deschidere ușoară a culoriii.

 1. Amestecați pudra de plante doar cu apă caldă (40-50 de grade C)

Trebuie să obțineți un amestec omogen, care nu curge și poate fi aplicat ușor. Cel puțin la început păstrați rețeta cât mai simplă pentru că orice alt ingredient adăugat poate afecta colorarea iar uleiurile sau gălbenușul de ou pot forma o barieră pe firul de păr și culoarea nu va prinde la fel de bine și se va duce mai repede. Dacă doriți, după ce v-ați vopsit de ceva timp cu henna, puteți începe să experimentați și cu alte ingrediente, având astfel la ce să vă raportați și veți putea observa ușor orice eventuale diferențe.

Urmărește și tutorialul video Cum se prepară Henna Mandala pentru păr și consistența ideală.

 1. Culorile închise (care conțin henna și indigo) trebuie aplicate imediat, culorile roșcate (henna fără indigo) pot fi aplicate imediat sau lăsate de pe o zi pe alta

Nuanțele închise conțin pe lângă planta henna și indigo (indigofera tinctoria) care ajută la închiderea culorii și trebuie aplicate imediat după prepararea pastei, altfel pasta își pierde din proprietăți. Acestea sunt Henna Mandala Castaniu Deschis/Castaniu Mediu/Castaniu Închis/Negru.  

Nuanțele roșcate conțin henna (lawsonia inermis) și pasta preparată poate fi aplicată imediat sau lăsată de pe o zi pe alta la temperatura camerei, acoperită cu folie de plastic pentru păstrarea umezelii. Se consideră că prin această procedură pasta se activează mai bine și se accentuează reflexele roșcate. În această categorie intra Arămiu, Arămiu Mix și Roșu. Nuanțele Blond și Castaniu Auriu nu conțin indigo însă nici nu se dorește accentuarea nuanțelor roșcate în cazul lor așa că se aplică imediat.

 1. Faceți un test pe o șuviță ascunsă

Este adeseori o etapă neglijată în vopsirea naturală din cauza timpului suplimentar pe care îl presupune, însă esențială pentru un începător pentru a fi sigur că obține culoarea dorită.  Preparați o cantitate mică de pastă din vopseaua naturală henna și aplicați-o pe șuviță ascunsă care trebuie acoperită apoi cu folie de plastic pentru a păstra umezeala și căldura și lăsați-o să acționeze cât puteți, ideal un timp cât mai apropiat  pentru o aplicare normala.

 1. Aplicați henna pe părul proaspăt spălat și uscat

Părul este cel mai bine să fie spălat chiar înainte de folosire sau mai devreme în aceeași zi, uscat cu foehnul sau zvântat foarte bine cu prosopul, însă părul trebuie să fie curat pentru ca pigmentul să adere bine.

 1. Acoperiți cu casca de duș inclusă și cu un prosop vechi sau o căciulă

Acestea ajută pentru a păstra umiditatea și căldura. Acești doi factori sunt esențiali pentru o colorare bună.

 1. Lăsați să acționeze 2-3 ore

După aplicarea pastei henna este nevoie de un minim de o ora jumătate pentru ca pudra vegetală henna să prindă bine pe păr, recomandabil 2-3 ore. Excepție face Henna Mandala Blond care poate fi lăsat mai puțin.

Puteți consulta și Instrucțiunile de folosire Henna Mandala incluse în cutie.

 1. Dacă aveți rădăcini crescute le puteți vopsi doar pe acestea

Sau puteți să lăsați pasta să acționeze mai mult pe rădăcini decât pe lungime pentru a obține o culoare omogenă pe tot părul. După ce vă mai familiarizați cu henna puteți face și o mască henna gloss.

Citiți mai mult despre henna gloss.

 1. Clătiți părul foarte bine cu apă caldă până când apa curge limpede, fără șampon

Veți putea folosi șampon la următoarea spălare, după 3-4 zile. Dacă aplicați șampon în acest moment culoarea se va duce mult mai repede din păr. Puteți apela la un balsam de păr dacă considerați că parul se descurcă greu, deși acesta este ușor de spălat dacă părul a fost acoperit, păstrând astfel umezeala și nelăsând pasta să se usuce în păr. 

 1. Masați bine scalpul cu vârful degetelor

Acest lucru ajută la o curățare mai bună a scalpului de restul de plante atunci când clătiți părul. Eventuala pudră de plante rămasă pe scalp poate fi responsabilă de o ușoară mâncărime a scalpului și de senzația de uscăciune a părului care dispar, de regulă, la prima spălare cu șampon.

 1. Folosiți uscătorul de păr pentru a vă usca părul

Cu cât îl lăsați să acționeze mai mult cu atât culoarea va fi mai intensă. Cum ziceam, cu ajutorul căldurii henna reușește să obțină acele reflexe intense și o culoare strălucitoare.

 1. Întrețineți culoarea părului vopsit cu henna folosind un șampon blând

După vopsirea naturală a părului, pentru întreținerea culorii puteți alege un șampon Henna Mandala potrivit tipului dv. de păr, curăță blând părul și după fiecare spălare vă va da impresia că părul a fost vopsit din nou cu henna. Nu trebuie să ne credeți pe cuvânt, încercați-le!

Sperăm ca aceste 15 lucruri esențiale pentru obținerea unei culori reușite cu vopsea naturală Henna Mandala să vă fie utile și să vă dea încredere că un produs bun folosit cum trebuie poate da rezultate foarte bune.

Mult spor și vă dorim să obțineți o culoare reușită! Pentru orice informații sau sfaturi, vă răspundem cu drag la contact@hennaromania.ro

Ca să primești cele mai noi articole abonează-te la newsletter introducând adresa ta de email în căsuța de mai jos: 

Alte resurse utile:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.