Henna Mandala conține ingrediente ayurvedice (plante)

Vopseaua vegetală Henna Mandala este un produs 100% natural, care conține ingrediente ayurvedice folosite de secole în medicina alternativă indiana și recunoscute pentru proprietățile lor benefice pentru trup și minte. Aceste plante sunt mai puțin cunoscute la noi, fiind specifice continentului asiatic. Se folosesc atât frunzele cât și tulpinile, fructele și semințele acestora.

Aceste ingrediente ayurvedice sunt folosite pe scară largă în industria cosmetică sau medicală, pentru tratarea afecțiunilor pielii, că ingrediente active în creme de îngrijire a pieli, de tonifiere, creme anti-aging, dar și intern sub formă de capsule pentru îmbunătățirea tonusului și pentru tratarea unor serii de afecțiuni.

În acest articol ne vom referi în mod specific la câteva din beneficiile pentru păr aduse de plantele ayurvedice cdin compoziția vopselei naturale din plante Henna Mandala:

frunze verzi planta henna (lawsonia inermis)Henna (Lawsonia Inermis): Această este henna pură, cel mai bun colorant natural al părului și unul dintre primele produse cosmetice. Este un arbust ale cărei frunze dau acea minunată nuanță roșcată părului. Stimulează creșterea părului, oprește ruperea acestuia și adaugă strălucire.

Indigo (Indigoferă Tinctoria) – Ca și henna pură, indigo a fost îndelung folosit că vopsea pentru corp și păr. Este un mic arbust ale cărui frunze produc un pigment albăstrui-negru. Este amestecat cu lawsonia inermis în diferite procente pentru a crea mai multe nuanțe de castaniu și negru.

fruct amla (agrisa indiana)

Amla (Emblica Officinalis) – Este fructul unui arbust și un ingredient principal în medicină ayurvedica. Oprește căderea părului stimulând rădăcinile, întărește firul de păr, întârzie albirea prematură a părului, face părul mătăsos.

Neem (Azadirachta Indică) – Folosit pe scară largă pentru beneficiile sale antibacteriene, lupta împotriva căderii părului, matretei și problemelor pielii, oprește subțierea părului.

Bhringraj (Eclipta Albă) – Este o plantă care crește la poalele Himalayeieste un ingredient de bază în tratamentele pentru păr, este un tonic capilar, ajută creșterea părului prin stimularea foliculilor și conferă strălucire. Și-a câștigat reputația de element anti-aging în practică ayurveda.

frunze si floare planta cassia obovata

Cassia obovata – este de fapt plantă cunoscută sub denumirea de “henna incoloră”. Seamănă cu henna, fără însă a avea efectele acesteia de colorare a părului. Acționează că un balsam natural pentru păr, conferindu-i strălucire, întărind firul de păr și reparând părul deteriorat.

Centella asiatică – este o plantă mică care crește în zone umede. Este folosită în medicina ayurvedică pentru beneficiile sale antibacteriere, antiinflamatoare, tonice.

Terminalia chebula – Conține principii astringente, este antiseptic și antiinflamator, curăță părul.

Terminalia bellirica  Este folosită pentru calitățile sale de regenerare a părului și împotriva albirii premature, ajută la fixarea culorii în păr.

2 de comentarii despre “Henna Mandala conține ingrediente ayurvedice (plante)

 1. Buna ziua. Am comandat de la Dvs. Henna Mandala Blond. Doresc sa stiu cum sa procedez. Sunt vopsita chimic blond deschis, iar la radacina sunt carunta, insa nu uniform: in fata carunta iar spre spate tarcat (adica si carunt si castaniu). Cum sa aplic vopseaua? Doar la radacina? sau pe toata lungimea parului? Nu doresc sa obtin mai multe culori.

  Si as dori sa stiu daca pot sa combin Henna Mandala Blond cu 1/4 Henna Mandala Castaniu Auriu.

  Va multumesc, Camelia.

  1. Buna ziua. Ar fi indicat sa o aplicati mai intai doar la radacina lasand-o pentru inceput un timp foarte scurt (15 minute) deoarece blondul prinde foarte repede pe parul alb si daca se sta prea mult capata nuante aramii. Iar pe parul vopsit puteti incerca sa faceti mai intai un test aplicand-o pe o suvita ascunsa pentru a vedea cum se combina cu vopseaua. 

   Puteti combina si blond cu castaniu auriu insa restul culorilor in afara de blond trebuie lasate minim o ora jumatate (2-3 ore in general) pentru a prinde bine culoarea iar blondul daca este lasat atat de mult timp cum ziceam mai sus capata reflexe aramii. Desi, daca doriti o culoare mai deschisa puteti incerca si cu un timp de actiune mai scurt pentru a vedea cat de bine prinde pe parul dv.

   Este nevoie de putina experimentare personala, mai ales daca nu ati folosit henna niciodata si faceti trecerea de la vopsea chimicaa la henna, insa odata gasita solutia potrivita lucrurile nu mai par atat de complicate. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *