Experiența Deliei cu Henna Mandala Arămiu pe păr decolorat

Experiența Deliei cu Henna Mandala Arămiu pe păr decolorat

Delia își dorea să aibă o un roșcat vibrant la păr deși culoare ei naturală este una închisă. Acest lucru nu ar fi fost posibil doar prin aplicarea unei culori roșcate pe părul natural, ar fi ieșit un saten cu reflexe roșcate.

Pentru a obține o culoare cât mai apropiată de cea dorită și-a decolorat rădăcinile și apoi a vopsit tot părul (părul vopsit și rădăcinile decolorate) cu Henna Mandala Arămiu. Îi mulțumim foarte mult că a documentat toate etapele și ne-a trimis pozele pentru ca și alte doamne care se află în aceeași situație să se inspire. 

Puteți citi mai jos experiența povestită de ea:

“După 9 ani de vopsele chimice și o încercare eșuată cu henna în 2016, am decis să îi dau încă o șansă hennei. Mai jos doresc să descriu întregul proces, în speranța că va fi de folos pentru doamnele care vor să procedeze la fel.

Pentru a putea oferi un termen de comparație cât mai complet, urmează câteva detalii despre părul meu. Am 26 de ani. La vârsta de 17 ani mi-a apărut primul fir alb, motiv pentru care am decis să mă vopsesc cu colorant, iar după jumătate de an am trecut la vopseaua permanentă pe care am folosit-o până acum. De atunci nu am observat să-mi fi apărut alte fire albe. Încerc să am grijă de părul meu cât de bine pot. Odată la 6 săptămâni tai din vârfuri, îmi spăl părul odată pe săptămână cu șampon naturist doar pe scalp (îmi masez scalpul la spălare), balsam naturist cu timp de acțiune 5 minute pe lungime, și mască naturistă cu timp de acțiune 30 de minute pe lungime (dacă e nevoie, mă spăl mai des, dar masca o folosesc doar odată pe săptămână). Îmi las părul să se usuce singur. Nu folosesc uscător de păr, placă, ondulator, și încerc să îmi ating părul cât mai rar, ca să nu stimulez producerea uleiurilor. Mănânc doar ce îmi crește în grădină, și consum vitamine, minerale și colagen. Părul meu e sănătos, crește destul de repede, nu am mătreață, și e des, dar firele mele sunt subțiri.

Culoarea mea naturală este șaten, cam de nivelul 4-5, vara însă se deschide la culoare. Culoarea mea vopsită era un roșcat de nivelul 8, și mă vopseam odată la 6 săptămâni. De câteva ori mi-am decolorat părul pentru un efect de șuvițe, iar de două l-am decolorat complet înainte să îl vopsesc, pentru că se adunase prea mult pigment pe lungime, și culoarea se închisese.

Culoarea de la care am pornit în această călătorie cu henna se poate vedea în prima fotografie, în care apare atât culoarea vopsită, cât și culoarea naturală.

Poza initiala cu radacini inchise crescute

Am decolorat părul întreg, spălat cu 2 zile înainte, cu același brand pe care îl foloseam până acum, pentru a nu amesteca brandurile, lucru care ar duce la rezultate imprevizibile: pudră decolorantă Alfaparf Yellow 7 levels of lift amestecată cu oxi Alfaparf Yellow 12% (40 vol.) în proporție de 1 la 1,5. Ca să scap de cât mai mult pigment din păr, am lăsat amestecul să acționeze timp de 50 de minute, dar în funcție de rezultatele dorite se pot amesteca și în proporție de 1 la 1, iar timpul de acțiune poate fi redus. Recomandarea mea este folosirea aceluiași brand cu care fusese vopsit părul înainte, iar dacă părul nu fusese vopsit cu vopsea profesională, recomand decolorarea cu produse profesionale de la același brand. Recomand de asemenea decolorarea părului spălat în urmă cu cel puțin o zi, ca el să aibă deja un strat de ulei care să îl protejeze, dar nu recomand așteptarea până în ziua în care e necesar spălatul părului, pentru că murdăria de pe păr poate intra într-o reacție chimică imprevizibilă cu decolorantul. Pentru retușarea rădăcinilor recomand reducerea timpului de acționare la 15-20 de minute în funcție de cât de închisă e culoarea rădăcinilor. Pentru mine 15-20 de minute sunt suficiente ca să ajung la un blond deschis care să preia culoarea hennei, și să nu iasă doar culoarea mea naturală cu reflexii roșcate. Rezultatul decolorării se poate vedea în a doua fotografie.

Radacini decolorate

După decolorare mi-am spălat părul cu șampon, nu am folosit balsam și mască, și l-am lăsat să se usuce singur în aer liber. Am pregătit Henna Mandala Arămiu pe loc, nu am lăsat-o deoparte, am amestecat-o cu o pensulă de vopsit părul. Din păcate stângăcia mea culinară și-a spus cuvântul, nu am reușit să scap de cocoloașe, și mi-am și rupt pensula preferată în proces, dar pe data viitoare voi încerca cu un tel mai resistent. Am folosit aceeași metodă ca întotdeauna, am început cu scalpul. Am despărțit părul la mijloc și am luat porțiuni paralele cu linia de despărțire, paralele cu linia de despărțire, și am aplicat henna cu pensula pe lungimea blondă. Când am terminat, am aplicat henna rămasă pe lungime cu mâinile, ca pe un balsam. Aici doresc să menționez că mănușile incluse în ambalajul hennei mi-au fost destul de mari, și le-am schimbat după un timp cu mănuși mai mici. Le recomand doamnelor cu degete mai subțiri sau mâini mai mici să procedeze la fel, pentru a preveni pătarea mâinilor, și pentru a aplica henna cu precizie mai bună.

După ce am terminat aplicarea hennei, mi-am acoperit părul cu casca inclusă în pachet și cu o căciulă groasă. Aici doresc să menționez că, având păr destul de des și lung până la mijlocul spatelui, casca mi s-a părut un pic mică. S-ar putea să folosesc una mai mare în viitor.

După 3 ore mi-am clătit părul, și am aplicat balsamul. Apa era limpede după cam 10 minute, iar pe prosopul alb nu am observat pete roșii, ceea ce m-a bucurat enorm de mult, după 9 ani de spălat prosoape roșii de la vopsea. Nici fețele de pernă nu mi s-au mai pătat, și nici la spălare nu am observat să se coloreze apa.

Rezultatul primei vopsiri se poate vedea în a treia fotografie. Am rămas plăcut surprinsă de cât de uniform ieșise culoarea.

După 3 zile mi-am spălat părul cu șampon, l-am uscat la aer liber, și am recolorat toată lungimea cu Henna Mandala Arămiu urmând pașii descriși mai sus. Rezultatul se poate vedea în a patra fotografie.

Dupa a doua vopsire cu Henna Mandala

În a cincea fotografie se poate vedea culoarea la 6 săptămâni după vopsire. A pierdut din intensitate, s-a apropiat de portocaliu, iar acolo, unde fusese blond, a ieșit blondul un pic, însă nimic tragic.

La 6 saptamani dupa vopsirea cu Henna Mandala

În concluzie mă declar foarte mulțumită de henna, iar după ce găsesc nuanța/amestecul de nuanțe la care visez, cu siguranță rămân la varianta aceasta de vopsire a părului.

Mulțumesc și pe această cale pentru că ați făcut vopsirea părului într-un mod mai sănătos posibilă!”

 

Ai nevoie de ajutor în alegerea culorii? Nu ezita și scrie-ne pe e-mail la suport@hennaromania.ro sau pe whatsapp la nr. 0724932310.

Ca să primești cele mai noi articole abonează-te la newsletter introducând adresa ta de email în căsuța de mai jos: 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *