Ingrijirea tatuajului temporar cu henna

Dupa aplicarea desenului pe piele un rol important il are si ingrijirea tatuajului temporar cu henna. Pentru a obtine un tatuaj cu henna naturala care sa aiba un pigment inchis si sa reziste cat mai mult trebuie sa tinem cont de cativa factori:

 1. Calitatea hennei, aceasta trebuie sa fie body art, adica are un procent mai ridicat de pigment si este cernuta mai fin.
 2. In cazul in care va preparati singuri pasta henna, folositi uleiuri esentiale de lavanda/tea tree/eucalipt (10-30 ml la 100 g pudra).
 3. Zona de piele unde se va face desenul trebuie sa fie curata si uscata, fara urme de lotiuni.
 4. Cat timp se usuca pasta zona trebuie ferita de lovituri pentru a nu strica modelul.
 5. Cand incepe sa se usuce pasta se aplica un amestec de zeama de lamaie si zahar (1 lingurita de zahar + 2 lingurite de zeama de lamaie) pentru a lipi pasta de piele si a o putea mentine cat mai mult timp pentru o culoare cat mai inchisa si o rezistenta cat mai indelungata.
 6. Pasta henna se lasa cat mai mult posibil pe piele, recomandat intre 4-8 ore.
 7. Daca dormiti cu ea pe piele peste noapte, acoperiti zona cu un bandaj adeziv cu pori (bandaj post operatii) care lasa pielea sa respire, astfel modelul nu se va strica. Se gaseste in farmacii.
 8. Se poate incalzi zona cu un uscator de par cu aer cald deoarece culoarea se intensifica la caldura.
 9. Se evita contactul cu apa cat timp pasta sta pe piele cat si in urmatoarele 12-24 de ore dupa indepartarea acesteia de pe piele. Apa poate opri procesul de oxidare, adica de inchidere a culorii.
 10. In urmatoarele zile se va folosi un ulei natural pentru a unge zona inainte de baie si se va evita aplicarea de creme cosmetice.
 11. Se va evita exfolierea zonei dar si contactul prelungit cu apa, fie ca este apa de la robinet, apa de la piscina sau apa marii, sau spalarea vaselor daca desenul este pe maini 😀 deoarece scurteaza durata tatuajului pe piele.
 12. Daca vreti sa pastrati desenul pe piele si mai mult timp, atunci cand incepe sa se stearga il puteti desena din nou peste conturul vechi si va merge mult mai usor.

In zonele unde pielea este mai groasa (palme, talpi) tatuajul cu henna este mai intens si rezista mai mult timp, in timp ce in zonele cu piele subtire (picioare, brate, spate) culoarea este mai putin intensa.

Culoarea finala poate diferi de la o persoana la alta, in functie de zona in care a fost aplicat, de modul de ingrijire ulterioara, insa si de temperatura si chimia corpului, persoanele cu o temperatura a corpului mai calda obtinand culori mai inchise.

In medie, un tatuaj cu henna dureaza 7-10 zile in functie de zona si modul de ingrijire si se duce treptat, ca bronzul, pe masura ce stratul superior al pielii se exfoliaza in mod natural.

Un lucru interesant este ca, daca va bronzati in perioada cat aveti un desen cu henna pe piele, henna protejeaza pielea impotriva soarelui si zona desenata nu se va bronza, astfel incat atunci cand desenul cu henna se va duce, modelul in negativ al acestuia va ramane pe piele, adica pielea corpului va fi mai inchisa iar desenul se va vedea mai deschis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *