Cum transferam pe piele un model (contur) de tatuaj cu henna

 

Acest articol este foarte util celor care invata sa foloseasca henna pentru tatuaje temporare si doresc sa isi faca singuri un tatuaj cu henna.

La inceput este foarte greu sa aplici henna pe piele cu mana libera daca nu ai mai avut experienta in desen sau pictura deoarece memoria muschilor mainii se dezvolta in urma exercitiului repetat.

De aceea, pentru inceput, cel mai usor ar fi sa avem conturul desenului dorit pe piele peste care sa venim apoi cu henna. Pentru aceasta am gasit o varianta simpla, care sa nu necesite obiecte complicate sau greu de gasit.

Aveti nevoie de:

modelul pe care doriti sa il transferati pe piele, printat pe o foaie normala, la scara dorita. Il puteti cauta pe internet, iar daca marimea gasita este mai mica sau mai mare o puteti modifica conform dorintelor folosind un soft de editare foto sau folosind un xerox care mareste/micsoreaza imagini.

o coala de hartie sau un servetel mai gros. Noi am incercat ambele variante si cea cu servetul ni se pare mai usoara pentru modele mici. Conturul se vede mai bine atunci cand il copiem pe servetel dar si cand il aplicam pe piele. 

un deodorant transparent, care sa nu fie si antiperspirant.

un pix

– agrafe de hartie sau scotch (optional) pentru fixarea mai buna hartiilor

(Sugestie: Un utilizator a folosit cu succes hartie de calc si un marker pentru transfer, puteti incerca si aceasta optiune pentru un tatuaj cu henna)

Etapele sunt urmatoarele:

1 – Printam pe o coala de hartie modelul pe care dorim sa il transferam pe piele. In cazul de fata o floare de lotus.

2 – Peste hartia printate asezam inca o coala de hartie simpla sau un servetel mai gros, astfel incat sa putem vedea conturul modelului de dedesubt prin acestea. Daca aveti agrafe sau scotch le puteti folosi pentru a prinde impreuna mai bine foile de deasupra si dedesubt ca sa nu se miste.  

In prima poza am folosit hartie, in a doua servetel. Hartia este mai groasa si conturul se va vedea mai greu.

3 – Cu pixul copiem pe coala de hartie sau servetul de deasupra modelul de dedesubt.

Daca folosim servetel modelul este mai vizibil si se poate copia mai usor.

Daca folosim coala de hartie normala atunci copiem modelul dupa ce asezam colile suprapuse una peste alta pe un geam. Pixul va mai da rateuri in aceasta pozitie insa daca este un model mai detaliat se va vedea mult mai bine.

4 – Decupam portiunea de foaie/servetel in jurul modelului desenat ca sa fie mai usor de aplicat pe piele. Imaginea din stanga este desenul copiat pe hartie, cea din dreapta pe servetel.

5 – Trecem de cateva ori cu un deodorant pe zona de piele unde dorim sa facem tatuajul cu henna. Inainte de a aplica deodorantul pielea trebuie sa fie curata si uscata si fara crema.

6 – Aplicam foaia/servetelul pe zona dorita astfel incat partea pe care s-a desenat conturul cu pixul sa fie in contact cu pielea. In prima poza am folosit servetel, in a doua hartie

7 – Indepartam foaia/servetelul si modelul desenat cu pixul va ramane imprimat pe piele. In prima poza este conturul ramas in urma folosirii servetelului, in a doua in urma folosirii hartiei. 

8 – Aplicam henna peste contur si ne bucuram de noul nostru tatuaj cu henna!

Puteti urmari alte tutoriale in categoria henna pentru tatuaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *