Cum transferăm pe piele un model (contur) de tatuaj cu henna

Cum transferăm pe piele un model (contur) de tatuaj cu henna

Acest articol este foarte util celor care învață să folosească henna pentru tatuaje temporare și doresc să își facă singuri un tatuaj cu henna.

La început este mai greu să aplici henna pe piele cu mâna liberă dacă nu ai mai avut experiență în desen sau pictură deoarece memoria mușchilor mâinii se dezvoltă în urmă exercițiului repetat.

De aceea, cel mai ușor ar fi să avem conturul desenului dorit pe piele peste care să conturăm apoi cu henna. Pentru aceasta am găsit o varianta simplă, care să nu necesite obiecte complicate sau greu de găsit.

Ai nevoie de:

– modelul pe care dorești să îl transferi pe piele, printat pe o foaie normală, la scară dorită. Îl poți căuta pe internet, iar dacă mărimea găsită este mai mică sau mai mare o poți modifica folosind un soft de editare foto sau folosind un xerox care mărește/micșorează imagini.

– o coală de hârtie sau un șervețel mai gros. Noi am încercat ambele variante și cea cu șervetul ni se pare mai ușoară pentru modele mici. Conturul se vede mai bine atunci când îl copiem pe șervețel dar și când îl aplicăm pe piele. 

– un deodorant transparent (nu antiperspirant)

– un pix

– agrafe de hârtie sau scotch (opțional) pentru fixarea mai bună hârtiilor

(Sugestie: Un utilizator a folosit cu succes hârtie de calc și un marker pentru transfer, puteți încerca și această opțiune pentru un tatuaj cu henna)

Etapele sunt următoarele:

1 – Printează pe o coală de hârtie modelul pe care dorești să îl transferi pe piele.

În cazul de față o floare de lotus.

ce iti trebuie pentru a face un model pe piele cu henna

2 – Peste hârtia printată așază încă o coală de hârtie simplă sau un șervețel mai gros, astfel încât să poți vedea conturul modelului de dedesubt prin acestea. Dacă ai agrafe sau scotch folosește-le pentru a prinde împreună  foile de deasupra și dedesubt că să nu se miște.  

În prima poză am folosit hârtie, în a două șervețel. Hârtia este mai groasă și conturul se va vedea mai greu.

desenare pe coala a conturului modelului pentru tatuaj cu henna

desenare pe servetel a conturului modelului pentru tatuaj cu henna

3 – Cu pixul copiază pe coala de hârtie sau șervețelul de deasupra modelul de dedesubt.

Dacă folosești șervețel modelul este mai vizibil și se poate copia mai ușor.

contur pe servetel desen tatuaj cu henna

Dacă folosești coală de hârtie normală atunci copiază modelul după ce așezi colile suprapuse una peste alta pe un geam. Pixul va mai da rateuri în această poziție însă dacă este un model mai detaliat se va vedea mult mai bine.

contur pe geam desen tatuaj cu henna

4 – Decupează porțiunea de foaie/șervețel în jurul modelului desenat că să fie mai ușor de aplicat pe piele. Imaginea din stânga este desenul copiat pe hârtie, cea din dreapta pe șervețel.

stencil model aplicare tatuaj cu henna

5 – Treci de câteva ori cu un deodorant pe zona de piele unde dorești să faci tatuajul cu henna. Înainte de a aplica deodorantul pielea trebuie să fie curată și uscată și fără cremă.

aplicare deodorant pe piele inaintea desenului cu henna

aplicare stencil pe piele inaintea desenului cu henna

6 – Aplică foaia/șervețelul pe zona dorită astfel încât partea pe care s-a desenat conturul cu pixul să fie în contact cu pielea. În prima poză am folosit șervețel, în a două hârtie.


7 – Îndepărtează foaia/șervețelul și modelul desenat cu pixul va rămâne imprimat pe piele. În prima poză este conturul rămas în urma folosirii șervețelului, în a doua în urma folosirii hârtiei. 

contur cu pixul pe piele inaintea desenarii cu henna

8 – Aplică  henna peste contur și bucură-te de noul tău tatuaj cu henna!

aplicare pasta henna pe contur pentru tatuaj temporar

pasta henna aplicata pe contur pentru tatuaj temporar

Poți urmari alte tutoriale in categoria henna pentru tatuaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *