TUTORIAL VIDEO – Henna Mandala body art pentru tatuaje temporare

 

TUTORIAL VIDEO – Henna Mandala body art pentru tatuaje temporare

 

 • Poți achiziționa Henna Mandala pudră body art pentru tatuaje temporare din secțiunea Magazin.

 

Atunci când henna este calitate body art  înseamnă că poate fi folosită pentru efectuarea tatuajelor temporare.

Expresia „tatuaj temporar cu henna” este oarecum improprie deoarece henna colorează doar stratul superficial al pielii. Pigmentul de culoare nu este introdus adânc ca în cazul tatuajelor.

Desenele decorative cu henna sunt numite și mehandi, cu variațiunile mehndi, mehendi.

Unde se folosesc?
 • Acestea sunt făcute în mod tradițional în India pentru înfrumusețarea mâinilor și picioarelor înaintea ceremoniei de nuntă.
 • Se mai folosesc pentru decorarea burticii femeilor gravide, pentru înfrumusețarea picioarelor sau a altor părți ale corpului.
 • De-a lungul timpului au fost preluate de persoane din toată lumea pentru decorarea corpului, mai ales timpul festivalurilor sau vara, când acestea sunt mult mai vizibile.
Cum se aplică?

Pasta henna pentru tatuajele temporare se aplică cu ajutorul unor conuri iar desenele variază de la desene simple la unele foarte complexe. Secretul constă în existența unor modele de bază care se repetă de multe ori sau sunt reproduse în oglindă, creând o imagine hipnotizantă.

Henna Mandala pentru tatuaje temporare

Doar pudra Henna Mandala body art este potrivită pentru tatuaje temporare, celelalte culori Henna Mandala pentru păr (în afară de arămiu) conțin și alte ingrediente și nu sunt destinate folosirii pe piele. 

Culoarea desenului făcut cu henna naturală pe piele este maro

Nu există alte culori de henna naturală.

Conurile cu henna neagră sau cu alte culori pentru tatuaje temporare conțin și chimicale pe lângă henna naturală, în general PPD (Pară-fenilenediamina). Acesta este un ingredient obișnuit al vopselelor chimice de păr, însă aplicat pe piele poate provoca alergii severe. Din acest motiv nu comercializam henna neagră sau de alte culori pentru tatuaje, ci doar henna naturală. 

Henna Mandala Negru pentru păr conține și alte plante pe lângă henna și este destinată vopsirii părului. Nu este destinată folosirii pe piele, nu o va colora deoarece este un produs diferit de henna neagră pentru tatuaje. 

Henna albă nu conține henna deloc (motiv pentru care nu le comercializam) ci pigmenți de culoare amestecați cu adezivi pentru piele și se aplică că modele în relief, fără să coloreze efectiv pielea. Singurul lucru în comun cu henna este stilul desenelor făcut pe piele. 

Poți urmări în continuare tutorialul video făcut de noi pentru prepararea pastei de henna naturală pentru tatuaje temporare și pentru pregătirea și umplerea conurilor.

Informațiile de bază sunt rezumate în câțiva pași mai jos:

1. Amestecă pudra henna cu apă caldă și zeamă de lămâie strecurată (sau 1/4 de cană).

Nu adăuga prea mult lichid în acest punct deoarece mai poți completa ulterior. 

2. Poți adăuga puțin zahăr.  

Acesta leagă mai bine pasta și o ajută să curgă mai fluid și fără întreruperi și să adere mai bine la piele. Pentru a ne asigura că nu se formează cocoloașe este bine ca zahărul să fie sub formă de pudră sau topit în lichidul de mai sus.

La 20g de pudră henna poți adăuga 1,5 linguriță de zahăr.

3. Adaugă ulei esențial de lavandă / tea-tree sau eucalipt, foarte important pentru a obține o culoare mai închisă.

La 20 g pudra henna poți folosi 1,5 linguriță ulei esențial. 

La o pungă de pudră henna de 100 g poți adăuga 10 – 30 ml de ulei esențial.

Uleiul esențial se găsește în orice magazin de tip plafar și trebuie să fie ulei esențial natural, de tipul recomandat și pentru uz intern, nu pentru aromoterapie.

În cazul desenării burticilor femeilor însărcinate nu se vor folosi uleiurile esențiale sau se poate folosi ulei de lavandă dacă persoană în cauza nu este alergică la acesta și are permisiunea doctorului.

În acest punct verifică să ai o consistență potrivită similară pastei de dinți, mai adăugă puțin lichid sau pudră de henna dacă este nevoie. Nu trebuie să fie însă prea lichidă, dacă mai este nevoie vom mai adăuga lichid înainte de a o folosi.

4. Acoperi vasul cu folie transparentă de bucătărie (sau o pungă de plastic).

Aceasta se presează peste pastă și henna să stea la temperatura camerei la loc călduț (dar nu pe calorifer) până când observăm că s-a format o peliculă mai închisă la culoare pe deasupra.

De obicei, este nevoie de minim 8 ore sau cel mai bine este să o lași deoparte peste noapte sau chiar 24 de ore. 

După acest interval, aplică puțină pastă pe mâna și las-o timp de 5 minute. Dacă aceasta lasă o urmă portocalie înseamnă că pastă este gata și o puteți folosi.

Nu o lăsa să stea mai mult după acest punct deoarece este posibil ca, odată atins punctul de eliberare al culorii, puterea de colorare să înceapă să scadă.

Consistența trebuie să fie similară unui aluat de brioșe, să curgă încet și în valuri de pe lingură. Dacă este nevoie mai poți adăuga puțină apă sau zeamă de lămâie.

5. Introdu pasta gata pregătită în conuri.

Conurile se umplu în proporție de 50 – 60% cu pastă henna pentru a nu da pe dinafară și se sigilează cu scotch.

Conurile pentru aplicarea hennei se fac din celofan (de flori, dar nu numai), obțînând un vârf ascuțit complet acoperit.

Conurile astfel formate pot fi folosite imediat sau pot fi păstrate la frigider timp de 2-3 zile sau la congelator timp de câteva luni și pot fi scoase atunci când dorim să le folosim. Înainte de folosire se vor încălzi bine între palme. Recongelarea repetată scade calitatea colorării.

6. Taie conul foarte puțin la vârf după ce ai introdus pasta henna înainte de a o aplica.

Dacă dorești să faci contururi fine taie foarte puțin la vârf conul iar pentru linii mai evidente poți tăia un orificiu puțin mai mare.

7. Pielea trebuie să fie curată și uscată înainte de aplicare.

După desenarea modelului dorit pasta se va usca pe piele în 15-20 minute.

– Pentru aplicarea unui model (stencil) pe piele citește și articolul:

8. “Sigilează” pasta pe piele în momentul în care se usucă pe piele,  înainte să se desprindă și să cadă.

Aplică un amestec de zahăr și lămâie (o linguriță de zahăr la 3 lingurițe de zeamă de lămâie), cu ajutorul unui bețișor de urechi sau a unei dischete demachiante.

Astfel, pasta henna poate fi păstrată cât mai mult timp pe piele, cel puțin 6-8 ore, de preferat cât mai mult. Cu cât pasta este este mai mult timp în contact cu pielea cu atât mai închisă va fi culoarea desenului.

Cel mai bine este să lași tatuajul cât mai mult în aer liber, evitând să lovești sau să speli zona.

Dacă dormi peste noapte cu pasta henna pe piele, desenul se poate acoperi cu un șervețel și apoi cu folie de plastic sau cu fașă sterilă peste care poți îmbrăca o haină din bumbac, o mănușă sau o șosetă pentru că ne dorim să păstrăm puțină umezeală și căldură și în același timp să lăsăm pielea să “respire”.

Dacă aplici folie de celofan direct peste pasta  henna, pielea transpiră și modelul poate să se prelingă pe lângă contur.

9. Pastă henna se îndepărtează prin frecare

După ce ai lăsat-o pasta pe piele cât mai mult, putem folosi un ulei vegetal (de măsline/cocos/etc.) pentru a îndepărta crusta formată, fără a folosi apă

10. Evită contactul zonei respective cu apa, pe cât posibil,  în următoarele 12-24 ore.

La început desenul va avea culoarea portocaliu aprins și se va închide pe parcursul următoarelor două zile, când ajunge la punctul maxim de dezvoltare a culorii și se stabilizează la nuanța de maro.

Contactul cu apa în acest punct poate opri culoarea să se închidă cât trebuie.

Culoarea finală poate varia de la o persoană la altă, în funcție de culoarea și temperatura pielii, de partea corpului unde a fost aplicată, de calitatea hennei și de cât cât timp a stat pe piele.

Desenul rezistă în medie 5-7 zile. Va rezistă cel mai mult, 1-3 săptămâni, pe zonele cu piele mai groasă (palme, tălpi) și mai puțin pe zonele cu piele mai subțire, 3-10 zile, pe brațe, piept și spate. 

Acesta se duce treptat (în mod similar bronzului) însă conturul poate fi redesenat o dată la câteva zile pentru a prelungi mai mult durata acestuia.

Rezistența desenului cu henna pe piele depinde foarte mult și de modul în care este întreținut.

Contactul cu apa și frecarea zonei respective micșoreaza durata desenului. 

Pentru a proteja desenul poți unge zona desenată cu un ulei natural înainte că aceasta să intre în contact cu apă sau săpun. 

– Pentru mai multe informații despre protejarea și prelungirea duratei desenului pe piele citește și:

– Pentru a grăbi îndepărtarea tatuajului cu henna de pe piele citește și:

Te poși inspira din modelul de desen de aici sau aici iar aici ai o serie întreagă de lecții despre desenarea diferitelor forme sau din multe altele disponibile pe internet, la care adugi puțină creativitate și mult exercițiu.

Îți recomandăm să începi cu o cantitate mai mică de pudră, de exemplu cu 20g (sau 1/4 de cană), pentru a experimenta cu consistentă pastei. Această cantitate este suficientă pentru mai multe conuri cu care poți picta mai multe desene medii.

 

110 de comentarii despre “TUTORIAL VIDEO – Henna Mandala body art pentru tatuaje temporare

 1. Exista vreo diferenta intre henna pt tatuaje comercializata de d-voastra si henna aramiu? Daca da, henna pt tatuaje poate fi folosita si pt vopsirea parului?
  Multumesc!

  1. Nu este nicio diferenta intre henna pentru tatuaje pe care o gasiti pe acest site si Henna Mandala Aramiu. Am dorit o henna de foarte buna calitate (body art) pentru vopsirea parului si in acelasi timp am dorit sa separam henna pentru tatuaje de henna pentru par pentru a nu exista confuzia ca si celelalte culori pot fi folosite pentru tatuaje. Doar henna pentru tatuaje/Henna Mandala Aramiu este folosita in mod traditional in India pentru pictarea pe piele.

  1. Se poate adauga ulei esential de tea-tree, lavanda, eucalipt, etc. deoarece acestea contin terpene care ajuta la inchiderea pigmentului  si la obtinerea unui tatuaj mai inchis la culoare. Aveti grija sa fie din acela natural, se deosebeste prin faptul ca poate fi folosit si intern ca supliment alimentar. Uleiurile esentiale mentionate se gasesc usor la orice plafar. Puteti sa il omiteti daca doriti, insa culoarea pe care o va lasa pe piele va fi mai deschisa, inspre portocaliu inchis mai degraba decat inspre brun. Nu-l inlocuiti cu ulei de masline sau alt fel de ulei pe care il aveti in bucatarie pentru ca in cazul acesta nu este ce trebuie.

   1. Va multumesc in primul rand pt tutorial si toate informatiile! Va rog sa-mi spuneti daca pot folosi si ulei de fenicul?

    Numai bine!

    1. Buna ziua,

     Nu am auzit sa se foloseasca in acest scop. Este important sa fie un ULEI ESENTIAL din acelea care se folosesc si intern, nu (doar) pentru aromoterapie – si nu un simplu ulei – din cele enumerate: lavanda, tea tree, eucalipt care contin terpena si ajuta astfel la inchiderea pigmentului. Mai sunt cateva insa nu sunt atat de comune la noi.

 2. Hey , as vrea sa cumpar un set de henna mandala body art si eram curioasa … Cam ce catitate de pudra de henna este suficienta pentru 1-2 conuri ? Multumesc mult !

 3. Buna ziua! Tocmai am primit pachetul cu henna mandala body art …foarte frumos multumesc si pentru conuri si tocmai acum vreau sa ma apuc de treaba…

  1. Henna pe care o avem noi este henna (planta) pura si traditionala si pe piele da culoarea brun.

   Henna neagra pentru tatuaje este in general henna cu chimicale si care poate provoca alergii, motiv pentru care nu o recomandam.

   Henna Mandala Negru pentru par  este un amestec in principal din plantele henna si indigo plus alte plante si este destinata folosirii pentru tratarea parului. Nu poate fi folosita pe piele pentru ca henna pura se lasa sa isi elibereze pigmentul inainte de a fi folosita, in timp ce indigo-ul trebuie aplicat imediat. Nici nu cred ca ar rezista pe piele indigo-ul sau ce culoare ar iesi sau daca ar iesi ceva, pur si simplu nu este destinat pentru asa ceva.

   Factorii care determina obtinerea unei culori inchise pe piele sunt pielea in sine (culoare, grosime, temperatura corpului) si uleiurile esentiale adaugate care sa fie cat mai bogate in terpene (am inteles ca uleiul esential de cajeput este foarte concentrat – se gaseste si la noi in unele plafaruri sau pe internet, mai greu e adevarat). 

  1. Este specificat in articol. Trebuie indepartata prin frecare, eventual cu ajutorul unui ulei. Apa trebuie evitata imediat dupa aplicare, chiar pana ziua urmatoare, pe cat posibil desigur, deoarece ea face ca culoarea sa se duca mai repede.

  1. Nu exista, iar daca exista un produs care sa reziste atat de mult pe piele marketat ca fiind henna, numai henna nu e sau continutul de henna este infim si colorantul efectiv este altceva. Henna are proprietati de colorare a stratului superficial al pielii si nu il patrunde cum se intampla in tatuajele permanente, de aceea odata ce celulele de la suprafata se reinnoiesc se duce si stratul colorat.

 4. Buna ziua. Interesant articolul. Ma intereseaza si pe mine. Care sunt preturile pt.henna? Sunt in functie de gramaj? Oferiti si conurile pt.aplicare? O zi frumoada

 5. Exista cumva forme de tip stampila cu ajutorul carora sa fie aplicate modele pe piele, acestea fiind foarte bine proportionate, raportat la faptul ca exista multe persoane antitalent la desen; Ceva gen konadi nails (stampile pentru desenarea unghiilor)

  Multumesc!

  1. Exista niste stencils-uri cu modele care se lipesc pe piele si se aplica henna peste acestea si ramane pe piele doar forma modelului facut cu henna, insa trebuie sa aprofundam subiectul si sa mai cautam deoarece modelele gasite nu prea erau atragatoare 😀

   1. Buna seara! As mai avea cateva intrebari…acest produs este disponibil numai si numai online? Nici daca sunt din Bucuresti?Si unde as putea sa gasesc poze cu tatuajul dupa 24-48 de ore? Am vazut unul, dar era realizat cu henna mandala aramiu.Multumesc!!

 6. Buna , eu am primit doua conuri din acelea cu henna direct din india , ar trebui sa mai adaug si ulei sau altceva ??? Pentru a ramane modelul ce trebuie sa fac pentru ca am incercat cu sirop de lamaie si zahar si am lasat peste noapte si dimineata cand am dat jos nu mia ramas modelul . Va rog ajutati-ma . Multumesc

  1. Banuiesc ca ati primit conurile pline cu pasta si sigilate. Acelea sunt deja preparate si au si ulei esential in compozitie. Incercati sa va desenati ziua si sa stati ziua cu tatuajul la aer, noaptea probabil dormiti pe el si se intineaza. Siropul cu zeama de lamaie si zahar se tamponeaza pe zona desenata atunci cand pasta incepe sa se usuce si sa crape pentru a o mentine mai mult pe piele ca sa o coloreze.

 7. Buna seara! Am o nelamurire, acum ceva timp v-am intrebat daca pudra de henna este deja cernuta si mi-ati raspuns ca da, insa cand vreau sa ma desenez pasta iese cu intrerupere si trebuie non-stop sa apas foarte tare pe con pentru a reusi sa o scot afara. Tin sa precizez ca nu am mai cernut henna si ca in compozitie pun suc de lamaie (pe care il strecor de 3 ori), apa distilata si ulei esential, de obicei de eucalipt. Multumesc!

  1. Buna ziua. Pudra este cernuta insa o mai puteti cerne inca o data inainte de folosire, se mai taseaza pe durata transportului. O puteti cerne cu o sita de bucatarie sau daca doriti sa va asigurati ca este foarte fina printr-un ciorap de dama prins peste gura unui recipient cu gura mai ingusta in care se afla henna. Trebuie atinsa o anumita consistenta pentru a curge usor, poate sa faceti pasta putin mai subtire. O lingurita de zahar pudra la o punga de henna adaugata in amestec poate ajuta la legarea mai buna a pastei.

 8. Salut! La ce evenimente mai participati in urmatoarea perioada in Bucuresti? Vreau si eu sa dau de voi 🙂

  1. Buna,
   Nu avem nimic planificat momentan, insa pe pagina noastra de Facebook o sa anuntam din timp toate evenimentele la care participam. O gasesti AICI, asigura-te ca adaugi pagina la interest lists pentru a vedea mesajele noastre. Multumim pentru interes 🙂

 9. Buna ziua! Daca folosesc ulei de trandafir chilian in loc de apa?? Uleiul pe care il am este recomandat pentru corp si fata si scrie ca este facut doar din trandafir.

  1. Pentru a prepara amestecul de henna pentru tatuaje temporare? Pasta trebuie pregatita cu ingredientele specificate si anume pudra de henna in care se adauga apa/ceai negru/zeama de lamaie si ulei esential de eucalipt/lavanda/tea-tree care contin terpene, avand astfel capacitatea de a mai inchide pigmentul.

 10. Buna ziua,o sa-mi comand si eu dar as dori sa stiu daca este vreo restrictie vara,pot ramane urme daca te bronzezi cu ea?Mulțumesc

  1. Da, henna protejeaza impotriva bronzarii, deci daca in perioada cat aveti desenul pe piele va bronzati desenul din zona respectiva va ramane ulterior “in negativ”, adica pielea din zona respectiva va fi mai deschisa decat pielea bronzata.

  1. Puteti sa incercati. Pasta insa trebuie sa fie insa destul de consistenta cat sa formeze o pojghita care va ramane pe piele cateva ore pentru a-si lasa pigmentul. Cu pensula nu cred ca aveti cum sa obtineti aceasta consistenta pentru ca ar fi necesar sa fie mai lichida ca sa o puteti aplica.

  1. Nu, “henna alba” este de fapt o pasta compusa dintr-un pigment de culoare amestecat cu un adeziv care o face sa stea pe piele, nu are legatura cu planta henna in sine. Singura asemanare sunt probabil motivele si desenele similare.

 11. Hello! Am incercat si eu henna pentru tatuaje, este fina cand este praf, dar dupa ce am facut compozitia (lamaie/ zahar/ cafea/ tea tree) mi-a iesit o pasta destul de groasa si fainoasa, si n-am putut sa desenez cu linii fine si subtiri asa ca in modelele de tatuaje. Ba mai mult, mi se infunda capatul de cornet 🙁 Am incercat sa o mai diluez un pic, a ramas la fel, doar ca s-a crapat pe piele. E vreun secret referitor la compozitie? Ce pot sa fac astfel incat sa imi iasa pasta ft ft fina, sa pot trasa linii subtiri (prin varfurile de cornet)? Multumesc!

  1. Puteti sa o mai cerneti inainte de folosire, de exemplu cu ajutorul unui ciorap de dama fin aplicat pus pe gura unui recipient in care puneti henna si il folositi ca pe o sita. Apoi asigurati-va ca si lichidul este strecurat, sa nu ramana pulpa in zeama de lamaie iar zaharul cel mai bine sa fie pudra pentru a fi si el cat mai fin. Consistenta finala este cea mai importanta si mai greu de dibuit, puteti sa faceti mai multe incercari cu o cantitate mica de pudra pana obtineti o pasta cu care vedeti ca lucrati cel mai bine. Daca puneti zahar acesta trebuie sa fie intr-o cantitate destul de mica cat sa lege putin pasta si sa o faca sa curga intr-o linie continua fara sa se rupa, daca este prea mult o face prea lipiciosa si are efect contrar. Este normal sa crape pe piele, asta e si ideea, insa nu imediat la aplicare, ci dupa cateva minute. Atunci cand incepe sa crape o fixati pe piele cu amestecul de zeama de lamaie si zahar. Mult succes! 🙂

 12. buna, urmeaza sa imi fac un tatuaj henna peste vreo saptamana, nu mi-am facut niciodata pana acuma. si nici nu am avut pe cine sa intreb urmatoarea intrebare. daca stau la soare, si ma bronzez, o sa imi raman urme de la hena. gen unde am tatuajul henna dupa ce se sterge o sa fiu alba pe piele si restul bronz? 😀 multumesc frumos !!

  1. Buna. Am raspuns putin mai sus la intrebare. Daca va bronzati in perioada cat aveti desenul cu henna acesta va ramane nebronzat insa este si asta o modalitatee de a-l purta pe piele mai mult timp. 🙂

 13. Mi-am facut un tatuaj de genul, insa nu sunt multumita de cum a iesit dupa ce l-am decojit (am tinut cam 20-30 min. pana sa dau jos acea ‘crusta’).Se poate sterge cumva mai repede?Daca da, prn ce metoda?Deoarece nu prea as dori sa imi tina foarte mult.Multumesc!

  1. Pentru ca ati stat foarte putin cu pasta pe piele o sa se duca repede prin spalare repetata si eventual frecare cu ceva abraziv. Pentru a rezista mult este nevoie sa stea 6-8 ore pe piele.

 14. daca as adauga un pigment natural gen… alb sau auriu pt a schimba culoare ..imi poate afecta corpul sau pudra de henna ??

  1. Nu are sens sa faceti asa ceva, nu cred ca ii puteti schimba culoarea, henna pateaza efectiv pielea daca este lasata mai multe ore. Daca aveti pigment natural folositi-l ca atare.

  1. Ce inseamna henna pentru sprancene? Nu exista asa ceva. Uitati-va pe ingrediente si o sa descoperiti ca este o vopsea chimica care poate are si ceva estras de henna. Puteti la fel de bine sa va aplicati vopsea de par pe mana. Henna este doar planta lawsonia inermis la care face referire si articolul.

 15. Buna,am si eu o intrebare pentru ca am mai vazut prin poze pe internet. Este posibil prin adaugarea unor ingrediente sa schimb usor nuanta hennei? Spre exemplu cu suc de morcov sau altceva…

 16. Am văzut imagini, la unii oameni dupa ce li s-a sters tatuajul, arătau de parca ar fi fost Arși. Ei spuneau ca astea erau riscurile. Ce as putea face ca sa previn acele riscuri? Imi e teama acum sa imi mai fac un tatuaj. Multumesc.

  1. Este normal sa fie asa. Henna coloreaza epiderma si pe masura ce zona este spalata si celulele de la suprafata indepartate se sterge treptat, nu dispare dintr-o data. Cand vedeti ca incepe sa se stearga puteti sa refaceti desenul pe urmele celui anterior si il prelungiti astfel cat doriti.

 17. Bună! Mi-am făcut un tatuaj cu henna, însă nu prea îmi place și în plus am m-am cam ,, murdarit”. Cum as putea scăpa și de petele nedorite de pe degete, mai repuse .

 18. Buna! vreau sa imi fac un tatuaj cu henna si am o intrebare- desenul pe care doresc sa mi l fac, il pot face spre exemplu cu pixul si apoi sa dau cu henna peste modelul desenat? va ramane pixul in desen in zilele care vor urma?

  1. Nu, nu exista un alt fel de henna. Henna este doar planta lawsonia inermis care coloreaza pielea in maroniu, pe cand “henna alba” este o pasta alba care contine probabil pigmenti si un adeziv care ii permite sa se lipeasca de piele ramanand in relief, singura legatura cu henna fiind desenele “in still henna” care se pot face cu aceasta.

  1. Depinde de zona pe care se aplica (acolo unde e pielea mai groasa rezista mai mult), cat de des intra in contact cu apa sau daca este unsa regulat cu un ulei pentru a hidrata pielea. Poate rezista in jur de 1-2 saptamani insa doar cateva zile va fi foarte intensa, apoi treptat incepe sa se deschida culoarea.
   Alergii in general se fac la asa zisa henna neagra care este de fapt henna + ceva chimicale.

 19. Buba ziua!! Am comandat de la dvs henna pt desene si imi place foarte mult. Intrebarea mea e urmatoarea are vreo importanta daca nu am tinut conul cu pasta la frigider si am tinut-o la temperatura camerei,mai poate fi folosită?

  1. Buna ziua,
   Daca conurile cu henna sunt tinute la temperatura camerei, respectiv la caldura mare cum este acum singurul efect neplacut este acela ca uleiul esential tinde sa se separe si henna se inmoaie insa acest lucru nu ii afecteaza capacitatea de colorare. Este indicata pastrarea la frigider doar pentru a evita acest inconvenient pentru ca poate fi mai greu de desenat cu pasta mai lichida.

 20. Buna ziua! As dorii sa stiu daca ,dupa efectuarea tatuajului cu henna pot sa il acopar cu folie transparenta sau la cateva ore dupa uscarea pastei.
  Multumesc!

  1. Buna ziua. Puteti sa acoperiti zona cu folie dupa ce se usuca pasta insa ar fi mai bine sa aplicati mai intai o hartie fina cum ar fi un servetel sau hartie igienica apoi folia pentru ca altfel zona va transpira si se va intina desenul.

 21. Buna ziua, pot folosi Henna Mandala Aramiu pentru vopsirea sprancenelor? Daca da, cum trebuie sa procedez si cat timp sa stau cu henna? Multumesc.

  1. Buna ziua. Nu recomandam henna pentru vopsirea sprancenelor pentru ca fata intra foarte des in contact cu apa, pielea este foarte subtire si nu rezista in aceasta zona.

 22. Cat timp mai poate fi folosita pasta de henna dupa ce a fost preparata si unde ar trebui sa o pastrez?

  1. Puteti pastra la frigider conurile umplute cu henna preparata daca urmeaza sa le folositi in urmatoarele luni, iar pe o perioada si mai mare, de 6-12 luni le puteti pastra la congelator si inainte sa le folositi le scoateti din vreme sa stea putin si le frecati in maini pentru a le incalzi usor inainte de folosire. Ideea este sa stea la rece ca sa nu iasa uleiurile esentiale din compozitie.

  1. Nu vindem in prezent si in acest moment nu avem in vedere sa aducem si henna neagra pentru tatuaje temporare deoarece contine si chimicale care pot da alergii in cazul unor persoane.

 23. Buna! Sunt foarte multumita de produsul dumneavoastra si de faptul ca pe langa henna adaugati si alte necesitati. Am insa o intrebare, aplicator cu varf de metal nu detineti in magazin si as vrea sa stiu daca in viitorul apropiat o sa aveti. Va multumesc!

  1. Buna ziua! O sa vedem ce putem face in acest sens. Toate produsele Henna Mandala provind din India iar ei folosesc in mod traditional conurile pentru pictarea pielii cu henna, varfurile de metal cu borcanase sunt specifice mai mult zonei Marocului. Cred ca puteti gasi in magazine de bricolaj sau de tipul home craft, produse similare sunt folosite pentru aplicarea adezivilor, de exemplu http://www.mustash.ro/instrumente-quilling-/330-flacon-cu-aplicator-fin-pentru-adeziv.html

 24. Buna! Am si eu o intrebare, am fost la un magazin naturist de unde in trecut mi-am mai cumparat henna aramiu si a fost totul ok. Insa acum nu mai aveau si mi-am luat rosie, este buna si aceea sau doar cea pe care scrie aramiu?

  1. Henna Mandala Aramiu este henna pura calitate body art, ceea ce inseamna ca poate fi folosita atat pentru par cat si pentru corp ca tatuaje temporare. Celelalte culori sunt destinate doar colorarii parului, fiind un amestec de henna si alte plante ayurvedice cu efect de colorare si tratare a parului.

 25. Buna! Revin cu faptul ca am gasit si castaniu, insa imi e teama sa le folosesc. Multumesc anticipat pentru raspuns

 26. daca vreau sa prepar o cantitate mica de henna, pt tatuaj sprancene si as vrea ca nuanta ce ramane pe pilele sa fie maro inchis ce imi recomandati:
  1 sa iau un con cu pasta henna ? (si eventual sa imi spuneti ce nuanta)
  2 sa iau pudra si sa fac eu pasta cate putin de fiecare data cand am nevoie? (le fel, ce nuanta sa fol?)

  1. Buna ziua,

   Nu va sfatuiesc sa folositi conurile cu henna pentru tatuaje temporare, acestea contin ulei esential care trebuie evitat in zona ochilor.

   De asemenea, Henna Mandala este o vopsea 100% naturala din plante care se foloseste pentru vopsirea parului capilar, unde se lasa sa actioneze 2-3 ore. Este dificil de aplicat pe sprancene deoarece ar presupune sa fie tinuta un timp lung si sa fie acoperita cu o folie transparenta de plastic pentru a mentine caldura si umezeala. De asemenea, este posibil sa nu reziste foarte mult in zona respectiva, pielea fiind foarte subtire si spalata des se exfoliaza usor.

   Ce se gaseste in comert ca henna pentru sprancene este de fapt vopsea chimica cu extract de henna deoarece coloreaza instant.

 27. Buna, stencilsurile pentru tatuaje sunt de unică folosință? As dori sa stiu aproximativ ce dimensiune are un model. M ar interesa modelul nr. 1 si nr. 3.

  Multumesc

  1. Buna ziua! Deoarece stencilsurile/șabloanele sunt adezive și se lipesc pe piele pentru a ca desenul să iasă cât mai bine, atunci când se dezlipesc se deformează și nu prea mai pot fi refolosite.

   Referitor la dimensiuni, vă rog să vă uitați în descrierea lor înainte de prima poză, este specificată mărimea cu tot cu fundalul negru https://www.hennaromania.ro/produs/henna-tatuaje-temporare/sablon-henna-pentru-tatuaje-temporare-1-buc/ . In cazul șabloanelor 1 și 3 aceasta este L = 18 cm, l = 9,5 cm.

   Le puteți decupa înainte de aplicare dacă doriți să aplicați doar un detaliu sau un model mai mic și astfel veți avea șabloane pentru mai multe aplicări.

 28. Buna ziua! Voiam sa va intreb daca exista vreo restrictionare in funcție de vârstă… De la ce vârstă se poate aplica henna pe piele?
  Multumesc!

  1. Buna ziua! În primul rând henna aplicată copiilor trebuie să fie henna naturală care este maro pe piele și conține pudră henna, apă, ulei esențial, eventual conservant. Dacă este neagră sau de alte culori înseamnă că conține și ingrediente chimice și o apropie mai mult de o vopsea chimică și poate provoca alergii la unele persoane.

   Există o atenționare să nu se folosească henna în cazul copiilor cu deficit de g6pd. “Deficitul de G6PD este o afectiune mostenita in care organismul nu are suficiente enzime de glucoza-6-fosfat dehidrogenaza sau G6PD, care ajuta celulele rosii din sange (eritrocitele) sa functioneze in mod normal” conform http://www.sfatulmedicului.ro/analize/glucozo-6-fosfat-dehidrogenaza-sange_210

   În general, nu ar fi recomandat să se aplice pe pielea copiilor mai mici de 3 ani, până la această vârstă sistemul imunitar fiind în dezvoltare.

   Înainte de prima aplicare, ar trebui făcut un test de sensibilitate, aplicând puțină pastă la încheietură și lăsând-o 30-60 minute. Asta pentru a ne lua toate măsurile de precauție.

   Personal, mi-am desenat copilul de 4+ ani și o parte din comenzi sunt pentru copii mai mici sau mai mari. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *