Henna Mandala – proprietăți, utilizări, beneficii pentru păr

Henna Mandala – proprietăți, utilizări, beneficii pentru păr

Obișnuim să primim pe e-mail mesaje și întrebări despre diversele situații în care este folosită henna de la persoane care fie sunt la prima utilizare fie doresc să își facă o idee mai clară despre rezultatele pe care le pot obține. Dintre ele face parte și Lara Cete, care mai întâi a dorit să afle mai multe detalii despre folosirea hennei deoarece a renunțat la vopseaua chimică.

După ce a început să o folosească cu regularitate a venit cu ideea realizării unui interviu care să reunească într-un singur loc mai multe informații care se regăsesc în articolele de pe blog și nu numai, deoarece există tot mai multe persoane interesate de ce este și cum se folosește henna. Drept pentru care ii mulțumim și va invităm să citiți interviul din care redăm o parte în continuare:

Lara Cete: Ce este henna și care sunt proprietățile pe care trebuie să le urmărim pentru a ne asigura de calitatea și puritatea ei?

IMAGINI-Henna-o-soluie-natural-pentru-pr-sntos-Interviu-cu-Mihaela-Matei-Henna-Mandala__5899Mihaela Matei: Henna este o plantă, având denumirea botanică lawsonia inermis. Frunzele acesteia sunt mărunțite foarte fin și cernute, ajungând la noi sub formă de pulbere.

Ea colorează arămiu-roșcat și pentru a obține mai multe culori este amestecată cu alte plante ayurvedice cu efect colorant și benefic pentru păr (de ex. indigofera tinctoria – care dă pigmentul închis de la castanii sau negru, amlacassia obovataneem pentru întărirea firului de păr, prevenirea albirii premature, tratarea problemelor scalpului, etc.).

Deși acestea nu au aceași notorietate ca și henna, îi completează foarte bine efectul de tratare a părului. În ziua de astăzi când ne referim la henna ea poate însemna mai multe lucruri.

Sunt 3 categorii principale de produse cu henna: henna pură și amestecuri de henna cu plante ayurvedice care sunt 100% naturale – acestea sunt doar plante mărunțite foarte fin și din această categorie fac parte produsele Henna Mandala, apoi mai există amestecuri de henna cu plante și cu un procent mic de chimicale care ajută fie la obținerea unor culori care nu pot fi obținute exclusiv cu plante (de ex. mahon sau burgundy) sau la o colorare mult mai rapidă (de ex. 30-40 min.) și o ultima categorie sunt vopselele chimice care sunt pe bază de henna, care vin la tub.

Pentru a ne asigura de calitatea hennei, în primul rând trebuie să verificăm ingredientele de pe ambalaj.

Dacă pe ambalaj este menționat un singur ingredient, și anume henna (lawsonia inermis) însă se pot obține mai multe culori, înseamnă că produsele respective nu specifică toate ingredientele și acest lucru trebuie să ne pună pe gânduri, deoarece pentru a obține mai multe culori henna trebuie amestecată cu alte plante, cum spuneam mai sus.

Dacă henna colorează rapid, în 30 de minute, în ingrediente trebuie să se specifice și ingredientele ce duc la obținerea atât de rapidă a culorii. Așadar, în principal verificarea ingredientelor de pe cutie este pasul cel mai important.

Apoi testarea și compararea produselor între ele pentru că rețetele sunt diferite de la un producător la altul. Dacă faci cunoștință mai întâi cu henna nu foarte calitativă, ești îndreptățit să crezi că toată henna este așa, însă nu este adevărat, mai ales că în ultimul timp producătorii din India trebuie să respecte niște standarde calitative ridicate pentru a fi competitivi pe piață din America și Europa.

Care sunt utilizările tradiționale ale hennei?

În mod tradițional henna pură se folosește sub forma unei paste pentru decorarea (“tatuarea temporară”) și înfrumusețarea corpului. Se aplică în principal pe mâini și tălpi, acolo unde pielea este mai groasă și de aceea culoarea iese mai închisă și rezistă mai mult, în cadrul sărbătorilor și în principal în cadrul ceremoniei nunții. Sunt simboluri care sugerează începuturi noi, frumusețe și urează noroc, fericire în nouă viață.

De asemenea, se folosește și pentru colorarea părului de către femei. Indiencele sunt renumite pentru părul lor frumos, sănătos și lucios.

Ce beneficii vizibile obținem după vopsirea părului cu henna? Vorbiți-ne despre efectele de regenerare și tratamentul împotriva căderii părului.

Henna pură cât și în combinație cu plantele ayurvedice conținute de celelalte culori sunt benefice în principal pentru întărirea și îngroșarea firului de par și împiedicarea căderii acestuia, îmbunătățirea calității părului deteriorat și conferirea de strălucire și luciu părului tern, obținerea unui par mătăsos dar și tratarea problemelor scalpului. Culorile obținute sunt naturale, părul nu pare vopsit și efectele sunt în general vizibile de la prima aplicare.

Cum interacționează henna cu vopseaua chimică, înainte și după?

Henna poate fi folosită și înainte sau după vopseaua chimică însă este indicat să se lase 3-4 săptămâni între aplicări pentru a permite pigmentului de vopsea sau de henna să se mai ducă de pe păr. Ideea este să existe câteva săptămâni între aplicări și henna să nu fie ținută exagerat de mult pe par (2-3 ore, conform instrucțiunilor) dacă știm că dorim să schimbăm culoarea mai des.

Persoanele care poartă părul închis pot să o folosească mai des și să o țină mai mult pe păr (chiar și peste noapte) și colorarea este excelență însă strângându-se multe straturi de pigment pe păr, deschiderea părului devine aproape imposibilă ulterior.

De asemenea, culorile trebuie să fie apropiate, să nu se schimbe culoarea drastic folosind decolorant deoarece acesta afectează cel mai mult rezultatele și poate duce la obținerea de culori nedorite.

De exemplu, orice culoare aplicată pe un păr blond decolorat chimic face ca culorile să iasă mai deschise și înspre arămiu-portocaliu. În mod similar, dacă se decolorează chimic un păr negru sau închis făcut mult timp cu henna, se poate decolora înspre verde.

Acestea sunt cele două situații de care se sperie lumea atunci când folosește henna pentru că nu înțelege când și de ce au loc și trebuie subliniat că asta se întâmplă din cauza decolorantului. În aceste situații dar și când se folosește pentru prima dată henna se recomandă să se facă mai întâi un test de culoare pe o șuviță ascunsă. 

Multe persoane aleg fie un produs 100% natural, fie unul 100% chimic. Poate există și cale de mijloc, henna poate fi folosită și periodic pentru tratarea părului vopsit (chiar și doar incolor (plantă cassia obovata) dacă nu se dorește influențarea culorii).

Câteva reguli de bază în aplicarea hennei:

Principalele reguli ar fi că se aplică pe părul proaspăt spălat cu șampon, fără balsam, clătirea se face din abundență până când apa este limpede, pentru ca henna să nu mai curgă ulterior de pe păr.

De asemenea, este de preferat că după clătire să nu se aplice șampon până la următoarea spălare deoarece culoarea se definitivează în contact cu aerul în următoarele 24-48 de ore.

La început toate culorile sunt mai aprinse și cu tente roșiatice însă se temperează. Pentru că mai rămân mici resturi din pudră de plante pe par poate apărea o senzație de uscare a părului însă această durează până la prima spălare a părului cu șampon, când părul devine mătăsos.

Lara Cete: Legat de vorbele speculative care circulă pe seama aplicării hennei pe par, amintesc două: mirosul greu de iarbă și mizeria inerentă. Chestiuni subiective, dar exagerate. Trăim într-o lume în care e mai suportabil un miros chimic și înțepător al unei substanțe toxice pe scalp, decât cel al naturii sub formă de frunze uscate. Cât despre deranj, acesta ține de calm și nu de îndemânare. Când nu ai presiunea timpului, poți să acorzi toată atenția programată îngrijirii părului tău.

Mai există mitul cum că nu acoperă bine firele albe. Evident că depinde de pigment și instrucțiunile personalizate în funcție de procentul firelor albe, dar cum e? Este henna pentru toată lumea? 

Mihaela Matei: Așa este, preferăm mirosul chimic pentru că ne este familiar în detrimentul celui al ierbii pentru că ni se pare nepotrivit pe păr.

Pot să confirm însă că există unele produse care au un miros mai puternic și mai deranjant decât altele însă pot fi adăugate diferite ingrediente naturale în amestec pentru atenuarea acestuia, scorțișoară sau uleiuri esențiale sunt doar două exemple.

Noi am adus Henna Mandala dintr-o nevoie personală și pentru că niciun produs de pe piață din România nu ne mulțumea așa că am mers la sursă. Am testat pe noi, pe mame și pe prietene produse luate direct de la mai mulți producători din India și le-am ales pe cele pe care le-am considerat noi că sunt cele mai bune că și rezultate, consistentă și miros. Consistența este și ea importantă deoarece poate face compoziția mult mai cremoasă și implicit mult mai ușor de aplicat și îndepărtat. Iar mirosul nu este foarte puternic și se duce la câteva spălări.

Acoperirea firelor albe diferă de la o marcă la alta și de la un păr la altul. De exemplu, un păr complet alb sau grizonat va fi acoperit bine cu henna deoarece în acest caz culoarea (sau lipsa culorii) de la care se pleacă este omogenă, iar pe un păr natural șaten închis care începe să albească, firele albe vor fi acoperite însă în general vor fi ușor mai deschise decât restul părului, ca niște șuvițe.

Regula este că culoarea aplicată se combină cu culoarea existentă a părului și practic într-un păr șaten cu fire albe se găsesc două culori, șaten și alb, de aceea se combină diferit. Persoanele care folosesc culori închise și care încep să albească pot sta mai mult cu henna pe păr și pot obține rezultate mai bune.

Cu siguranță, henna nu este pentru toată lumea deoarece nu este atât de versatilă ca vopseaua chimică în ceea ce privește culorile și nu poate deschide culoarea părului doar prin puterea plantelor. Depinde de fiecare ceea ce își dorește și ce așteptări are însă zic eu că beneficiile depășesc neajunsurile. O persoană informată obține de obicei cele mai bune rezultate și este cea mai mulțumită pentru că știe ce să folosească și la ce să se aștepte.

Ce efecte are henna asupra părului creț?

Am înțeles că dacă este folosită îndelungat pe părul creț are un efect de ușoară îndreptare a acestuia, deoarece părul devine mai moale. 

Prezentați-ne vă rog vopseaua vegetală naturală Henna Mandala. Este pură 100%?

Henna Mandala arămiu (henna pură) și celelalte culori (castaniu auriu, castaniu deschis, castaniu închis, negru, roșu, blond, arămiu mix care sunt combinații de henna și plante ayurvedice) cât și henna incoloră (cassia obovata) sunt produse 100% din plante.

Eu consider că sunt mai întâi un tratament pentru păr și apoi o vopsea naturală, putând fi folosite de persoane care doresc îmbunătățirea aspectului părului degradat, oprirea căderii părului dar și obținerea și întreținerea unor culori naturale. Dacă se dorește doar tratarea părului, fără colorarea acestuia, se poate folosi incolorul (de ex. pe păr blond decolorat degradat).

Ca la orice produs și mai ales în ziua de astăzi când suntem tot mai sensibili, pot există persoane alergice la una dintre plante, de aceea este recomandat ca înainte de prima folosire să se facă un test de sensibilitate, aplicând puțină pastă la încheietură sau după ureche. În aceelași timp însă, Henna Mandala este folosită cu succes și de persoane cu alergii la vopsea chimică sau cu boli în care se recomandă folosirea produselor naturale. 

Culorile Henna Mandala se pot combina între ele: Blond, Arămiu, Arămiu Mix, Roșu, Castaniu Auriu, Castaniu Deschis, Castaniu Cenușiu, Castaniu Mediu, Castaniu Închis și Negru. Care sunt recomandările dvs. pe amestecuri de nuanțe și cum putem accentua tonurile adăugând alte ingrediente naturale?

Sunt doi factori importanți atunci când se alege culoarea de henna: culoarea actuală a părului și culoarea care se dorește a fi obținută. Toate pot fi folosite pe păr alb, mai deschis sau ton pe ton.

Adică blondul poate fi folosit pe păr alb, grizonat sau blond, iar aplicat pe părul închis nu se va vedea nicio diferență de culoare, este normal să nu îl deschidă deoarece nu conține ingrediente chimice. Castaniu Auriu este cel mai deschis dintre castanii deoarece nu conține indigo.

Nuanțele apropiate pot fi combinate, de ex. Blond + Arămiu, Blond sau Arămiu + Castaniu Auriu, Castaniu Auriu + Castaniu Deschis, Castaniu Deschis + Castaniu Închis, Castaniu Închis + Negru și oricare dintre Castanii cu Arămiu sau Roșu.

La prima folosire recomandăm să nu se mai adauge nimic pe lângă henna și apă, ca să vedem cum acționează produsul pe părul nostru și să avem un termen de comparație iar ulterior putem încerca să adăugăm diverse ingrediente naturale, în funcție de ceea ce dorim să obținem.

De exemplu, cafeaua proaspăt făcută în loc de apă este foarte bună pentru atenuarea reflexelor de roșu, mai ales pe părul deschis la culoare, scorțișoara pentru tonuri maronii și atenuarea mirosului însă trebuie avut grijă pentru că este usor iritantă, zeama de lămâie, uleiuri esențiale pentru miros dar pot închide culoarea, uleiuri naturale pentru hidratare însă și acestea pot afecta prinderea culorii de păr.

În principiu, se poate adăuga orice ingredient natural cu rol hidratant, colorant, olfactiv, etc. Aici cam trebuie experimentat de fiecare în parte pentru că părul este foarte diferit de la o persoană la alta. 

Cateva sfaturi și atenționări legate de întreținerea părului vopsit cu henna: 

După prima aplicare sau după ce culoarea s-a uniformizat se pot vopsi doar rădăcinile atunci când cresc, fără să fie aplicată pe tot părul. Dacă se fac aplicări îndelungate pe tot părul (unele persoane stau cu henna pe cap toată noaptea), părul se suprasaturează de pigment și culoarea este greu de deschis ulterior. Pe restul părului se poate face o mască henna gloss amestecând câteva linguri de henna și un ingredient lichid dens hidratant (de ex. balsam, iaurt) pentru împrospătarea culorii.

Dacă la creșterea rădăcinilor se vopsește tot părul, este indicat să se procedeze ca în cazul vopsitului chimic, și anume să se aplice mai întâi la rădăcină unde să stea de exemplu jumătate din timp și apoi pe restul părului, pentru a nu avea rădăcini mai deschise și a omogeniza culoarea.

Înainte de a folosi henna orice persoană trebuie să se gândească mai întâi ce urmărește și daca henna este soluția potrivită pentru ea. Dacă o interesează vopsirea naturală a părului trebuie să se gândească de la ce culoare pornește, care este culoarea naturală în cazul în care acestea sunt diferite și ce culoare dorește să obțină și dacă poate obține acest lucru cu henna.

Principalele persoane care se orientează către henna sunt cele care doresc să renunțe la vopseaua chimică deoarece aceasta le-a degradat părul în timp și acesta a devenit tern și subțire, persoanele alergice la vopseaua chimică, persoanele care își doresc menținerea unei culori naturale a părului și un păr strălucitor. 

 

Acest interviu a fost dat pentru Lara Cete.

Dacă ai nevoie de îndrumare, scrie-ne un e-mail la adresa suport@hennaromania.ro și îți răspundem cu drag. Dacă atașezi și o poză cu culoarea actuală și o alta cu culoarea pe care o dorești, ne ajuți să îți răspundem cât mai concret și personalizat.

Ca să primești cele mai noi articole abonează-te la newsletter introducând adresa de email în căsuța de mai jos: 

39 de comentarii despre “Henna Mandala – proprietăți, utilizări, beneficii pentru păr

 1. Buna seara! As avea si eu o intrebare inainte sa achizitonez henna mandala. Culoarea parului meu este naturata, saten inchis la radacini si un saten deschis la varfuri de la soare( mi se pare ca sunt portocalii). Si din aceat motiv vreau sa ma si vopsesc dar nu cu vopsele din comert pt ca si asa firul de par e subtite. In fine, v am scris pt ca sunt indecisa in privinta colorii cum am vazut atatea pareri ba ca le a iesit rosu ba portocolaiu etc. Eu vreau ca, culoarea finala sa fie un maro mai inchis asa ca o ciocolata, sau ceva de genu. Ce culoare ma sfatuti sa cumpar. Am parul mediu, mai jos de gat. Imi ajunge o singura cutie sau trebuie 2. Multumesc anticipat.

  1. Buna ziua. Daca parul dv. este saten inchis cred ca ati putea folosi castaniu auriu sau castaniu auriu in cantitate predominanta in combinatie cu castaniu deschis/inchis in cantitate mai mica. La varfuri culoarea finala va pastra probabil tenta de portocaliu. Trebuie sa tineti cont si de faptul ca culorile obtinute nu pot fi foarte exacte, ca in cazul vopselei chimice, insa cred ca aceasta varianta se apropie cel mai mult de ceea ce va doriti. Ulterior puteti incerca sa adaugati si alte ingrediente naturale care sa aiba culoarea dorita de dv. in ideea de a influenta culoarea obtinuta, de genul scortisoara (este iritanta pentru scalp insa), cacao, cafea proaspat facuta in loc de apa, insa recomandam ca macar prima utilizare sa fie simpla cu apa conform instructiunilor pentru a avea cu ce sa comparati ulterior rezultatele.
   In general o cutie este suficienta pentru un par pana la jumatatea gatului, cu exceptia cazului in care acesta este rar. Deci in principiu ati avea nevoie de 2 cutii, deoarece henna trebuie aplicata din abundenta ca o masca si nu in strat subtire ca vopseaua chimica. Resturile de pudra le puteti pastra pana la urmatoarea utilizare in punga ei de aluminiu, intr-o camera lipsita de umezeala, adica nu in baie.

 2. Buna ziua, sunt vopsita cu vopsea chimica negru, au trecut 3 luni jumatate de atunci, credeti ca as putea sa ma vopsesc cu hena, dar alta nuanta in afara de brunet? Vopseaua s-a mai dus, nu mai este asa intensa. As putea sa sper la un casaniu inchis sau ciocolatiu cu reflexe aramii ca rezultat, chiar si dupa mai multe vopsiri cu hena?

  1. Buna ziua. Sigur, puteti sa folositi henna si ce culoare mai deschisa doriti. Daca vopseaua chimica s-a mai dus de pe par reflexele ar trebui sa se vada chiar imediat.

 3. Am o intrebare referitoare la produsele dvs pe care as dori sa le incerc pe viitor.Culoarea parului meu natural este castaniu inchis cu reflexe roscate.Acum doua saptamani,din dorinta de a schimba nuanta parului , respectiv de a o deschide fara decolorare si de a obtine reflexe de roscat deschis, l-am vopsit chimic insa nuanta obtinuta nu a fost cea dorita.Intrebarile mele sunt: daca as opta pentru nuanta henna aramiu pe parul meu cu nuanta actuala de mahon credeti ca as putea obtine o culoare mai deschisa sau ar iesi doar reflexe aramii?ar trebui sa astept sa se mai duca din vopseaua chimica de pe par inainte de o vopsire cu henna pt rezultatul dorit?Multumesc anticipat.

  1. Ce pot sa va spun este ca trebuie sa incercati si sa vedeti cum iese. Cu henna rezultatele sunt individuale, putem avea doar cateva repere generale. Teoretic henna nu deschide parul insa aplicata peste vopsea adesea culoarea iese mai deschisa (chiar daca vopseaua chimica nu contine decolorant, probabil din cauza oxidantului). Vopseaua s-a mai dus de pe par/deschis de la aplicare? Ar fi bine sa mai asteptati pana ce aceasta se mai “spalaceste”, va va ajuta la obtinerea unei culori mai deschise.

 4. Buna ziua,

  Am folosit de-a lungul timpului henna “The Body Shop”(nu mai exista acuma),” Lush”, “Khadi”.
  Toate au fost bune la inceput dupa care parul meu devenea ca matura .

  Intrebarea mea este :”Oare am gresit eu undeva sau nu am nimerit o henna buna ?”

  1. Buna ziua,
   Sincera sa fiu nu va pot raspunde la intrebare pentru ca sunt atat de multe particularitati atunci cand se foloseste henna. Eu stiu ca henna are un rezultat opus. Parul pare aspru doar la aplicarea hennei insa efectul pe termen lung este acela de a face parul moale.

 5. Buna ziua!

  As vrea sa stiu de ce vopseaua achizitionata de la dv., culoarea negru, pe cutia careia scrie ca acopera firele albe…NU A VOSPIT SI PARUL ALB. Am stat 4 ore cu ea pe par uitandu-ma din ora in ora…doar, doar se vede vreo schimbare…, adica colorarea radacinilor albe.
  Si minunea nu s-a petrecut!!!
  Mentionez ca stiu ce este henna, folosesc henna de 15 ani si totusi cea pe care o achizitionam inainte intr-adevar colora si parul carunt. Am sperat ca henna cumparata de la dv. face si ceea ce scrie e cutie.
  Nu am dorit doar TRATAMENT CU HENNA, ci si colorare.
  Sincer…sunt dezamagita…mai ales ca dupa o noapte pierduta cu vopseaua in par…cu spalatul etc…a doua zi trebuia sa mai particip si la un eveniment si trebuia sa arat impecabil…nu sa se vada radacinile albe.
  Macar sa fi scris pe cutie ca nu acopera intotdeauna parul alb etc. etc.

  1. Buna ziua. Nu stiu de ce nu a colorat in cazul dv., de regula acopera foarte bine radacinile albe, sunt rare cazurile in care nu prinde. Ati mai adaugat si alte ingrediente in compozitie?
   Nici vopseaua chimica nu prinde pe par intotdeauna la toate persoanele.

 6. Buna ziua. O mare intrebare am si eu, ce culoare de henna trebuie sa folosesc pe un par vopsit chimic blond(eu fiind saten inchis) si sa-mi pastrez culoarea blonda? Va multumesc anticipat.

  1. Buna ziua. Din pacate nu puteti mentine blondul obtinut prin decolorare/deschidere cu vopsea chimica folosind henna blond deoarece acestea schimba culoarea hennei inspre aramiu.

  2. Buna ziua. Din pacate nu puteti pastra culoarea obtinuta prin deschiderea parului cu vopsea chimica/decolorare folosind henna blond deoarece acestea schimba culoarea hennei inspre aramiu.

 7. Va rog sa-mi spuneti, daca pe un par castaniu, culoarea aramiu va prinde ?eu folosesc henna mandala in combinatie uneori: castaniu inchis cu castaniu auriu si acum as vrea sa combin castaniu deschis sau negru cu aramiu mix .Am si castaniu si negru acasa henna mandala.Cum sa procedem si la cat timp sa aplicam pentru radacini la firele albe?cat sa las pentru radacini daca le vopsesc doar pe ele si nu pe toata lungimea firului?

  1. Vor exista reflexe aramii-rosiatice daca il folosi in combinatii cu culori inchise sau pe par inchis. Radacinile albe le puteti vopsi atunci cand incep sa se vada si va deranjeaza si puteti sa lasati henna pe ele tot 2-3 ore, dar trebuie sa ajustati acest timp marindu-l daca vreti sa se inchida ai mult culoarea sau micsorandu-l daca vreti o culoare usor mai deschisa.

 8. Buna ziua.
  Imi doresc sa incerc in curand henna aramiu sau roscat. Culoarea naturala a parului meu este saten inchis cu reflexii roscate. Pentru ca ma atrag si nuantele inchise, ma gandesc ca, la un moment dat, o sa imi doresc sa inchid nuanta inspre castaniu inchis sau brunet. Cand o sa decid asta, henna brunet o sa prinda pe parul colorat inainte cu henna roscat? Se va inchide treptat? Ma gandesc ca pe parul colorat cu henna roscat o sa ramana ceva reflexii de la aceasta.
  Iar in legatura cu henna pentru body painting, zona pe care se va aplica trebuie sa fie complet lipsita de fire de par, pentru a nu deforma cumva modelul aplicat?
  Multumesc!

  1. Buna ziua,
   Aramiu sau Rosu dau reflexe parului castaniu inchis iar daca ulterior veti dori sa il inchideti reflexele vor fi tot mai subtile pe masura ce parul se inchide tot mai mult, ati intuit bine.
   Si intr-adevar, ar fi mai indicat ca zona pe care se va face desenul sa nu fie fire de par pentru a nu deforma modelul.

 9. Buna ziua, fata mea de 16 ani doreste sa si vopseasca parul, nu prea sunt de acord, dar am ajuns la un compromis:henna! Doar ca nu stiu ce anume sa cumparam..ea are parul castaniu inchis si dorim sa iasa un roscat inchis, mahon…nu rosu aprins! Ce ne sfatuiti? Mulțumesc!

  1. Buna ziua. Pentru ca are parul inchis daca foloseste henna o sa obtina mai mult reflexe si o culoarea mai intensa si stralucitoare in lumina soarelui, deoarece culoarea parului nu poate fi deschisa folosind henna. De aceea poate folosi Rosu pentru ca acesta combinandu-se cu culoarea ei, castaniu inchis, nu va iesi rosu aprins si un castaniu roscat. Si Aramiu poate fi folosit, in acest caz reflexele vor fi usor mai deschise. Poate face mai intai un test de culoare pe o suvita, daca doreste.

 10. Buna ziua! Astept sa primesc pachetul cu henna de la dvs, dar as vrea sa va intreb daca imediat dupa vopsirea cu henna pot folosi placa de par, impreuna cu un ulei de protectie termica, pe baza de keratina. Astept cu nerabdare raspunsul. Multumesc!

  1. Buna ziua! Se recomanda ca macar 24 de ore parul sa fie lasat asa cum este, pana se stabilizeaza culoarea. Totusi, caldura ajuta la intensificarea culorii insa nu stiu exact daca uleiul acela este recomandat imediat. Daca puteti, mai bine asteptati o zi sau daca doriti puteti incerca o data si asa, cu mentiunea ca trebuie sa aveti un termen de comparatie cu o alta data cand ati folosit henna si nu ati aplicata nimic dupa.

 11. Buna ziua. Doresc sa imi vopsesc parul (pentru prima data) cu henna Mandala. Parul meu natural este un saten mediu, lungime pana deasupra sanilor – pentru o descriere cat mai precisa; nu este foarte bogat, dar nici chiar 2 fire.nu urmaresc sa obti alta nuanta decat cea naturala, deci ton pe ton, pentru acoperirea firelor albe si redarea vitalitatii.neexistand marca saten mediu, am luat 1 cutie castaniu deschis si 1 cutie castaniu inchis, in ideea de a combina cele 2 cutii.imi puteti oferi parerea dvs.: este in regula combinatia de nuante? dar cantitatea: as avea nevoie de mai mult de 1 cutie/nuanta; pot amesteca cele doua nuante in cantitati egale? Va multumesc anticipat.

  1. Buna ziua! Castaniul Deschis este mai mult un castaniu mediu daca este aplicat pe un par inchis, insa in acelasi timp Castaniul Inchis acopera mai bine firele albe. Le puteti combina in cantitati egale insa sa nu depasiti pentru inceput ele 2-3 ore din instructiuni pentru a nu inchide parul prea mult. Ca si cantitate, cred ca cele 2 cutii sunt suficiente, atunci cand aplicam henna aceasta trebuie sa fie din abundenta, nu ca in cazul vopselei clasice.

 12. Bun gasit! Am asteptat si eu cu nerabdare sa ma vopsesc cu henna si, dupa multe cautari si informatii, am ales sa combin henna mandala castaniu inchis cu saten auriu. Parul meu este saten-mediu/inchis, nevopsit de cateva luni bune si tuns inainte de vopsirea cu henna, pentru a fi cat mai natural. Am stat 4 ore cu amestecul pe par si va pot spune ca mi-a iesit o nuanta ciocolatie superba, (insa marturisesc faptul ca mi-a fost frica sa nu iasa negru sau sa nu iasa deloc colorat). Firele albe, nu prea multe, au devenit ruginii, insa sunt sigura ca la urmatoarea aplicare vor deveni mai intense, parul meu fiind destul de gros si aspru, iar firele albe, uneori nici vopseaua chimica nu le acoperea. Pentru ca nu concep sa ies fara sa folosesc placa de par, pentru a-mi imblanzi ,,coama de leu”, am asteptat o noapte, iar a doua zi dimineata mi-am asumat riscul si am aplicat un ulei de par pe baza de keratina, dupa care l-am intins cu placa. Stiu ca si keratina care intareste parul, asemeni hennei, se fixeaza bine la caldura si am observat ca placa nu i-a afectat in nici un fel culoarea (cel putin, nu negativ). Va multumesc si recunosc ca nu am de gand sa revin la vopseaua chimica.

 13. Buna ziua!
  As dori un sfat , am primit o cutie de henna aramiu-portocaliu din Maroc , as dori sa stiu cu ce sa o combin ca sa imi iasa un castaniu aramiu . Am incercat cu henna negru dar a iesit mai spre rosu proportia a fost de 4lingurite cea din Maroc si ~2 lingurite negru.
  Eu am radacinile albe si cu henna din Maroc imi ies prea portocaliu.
  Am comandat de la dv urmatoarele culori castaniu auriu si aramiu mix. Ma puteti ajuta cu un sfat? Ce culoare sa comand, ca ce am eu nu cred ca vor iesi mai inchis. Stiu ca nu se combina cu alta gama de henna dar incerc pe o portiune sa nu am surprize majore.

  1. Buna ziua,
   Mai important decat culoarea pe care o folositi este culoarea de la care plecati pentru ca henna se va combina cu aceasta (iar daca radacinile sunt albe iar restul parului de alta culoare ele se vor combina fiecare in parte cu culoarea aplicata). Radacinile sunt complet albe? Dar restul parului?

 14. Buna seara eu am parul grizonat si am mai vopsit parul cu henna adusa din Franta..parul meu era de culoare castaniu inchis spre negrul dar acum sa grizonat .De 4 ani nu ma vopsesc cu chimicale ci de 2 ori pe an cu henna ,acum am cumparat henna mandela a aparut de citeva luni in orasul nostru nu as vrea sa iese chiar negru ar trebui sa o mai combin cu alta pe cea frantuzeasca tot negru cumparam dar firele albe le facea mov si numi schimba culoarea la parul natural .Cine mia recomandato zice cai mai buna ,as vrea sa ma vopsesc dar astep raspunsul d/voastra multumesc

  1. Buna ziua. Nu am inteles exact ce ma intrebati. Puteti incerca Henna Mandala Negru daca tot ati cumparat-o eventual cu un timp mai scurt de 1,5 – 2 ore pentru a nu inchide prea mult parul. Puteti incerca pe viitor si Castaniu Inchis lasand-o sa actioneze 2-3 ore si in functie de asta alegeti ce vi se potriveste mai mult. Firele albe se coloreaza cel mai bine in doi pasi si anume se aplica intai Aramiu, parul se spala, se usuca si se aplica a doua culoare cea dorita de ex. Castaniu Inchis, Negru, etc.

 15. Bună seara! Am părul vopsit chimic blond bej iar la origini părul este aproape alb pe calotă și încă șaten-șaten închis spre ceafă. Oare prinde pe blondul nenatural o combinație de henna blond și arămiu (apare în prima poză, e senzațională culoarea)? Dar pe părul alb? Se poate întâmpla să apară diferențe mari între rădăcina albă și restul părului vopsit? Cu mulțumiri.

  1. Buna ziua! Pare un pic mai complexa situatia :). Sper ca ati citit macat cateva din informatiile disponibile blog despre cum actioneaza henna si amestecurile de henna si plante ayurvedice. Inteleg ca va doriti o culoare intensa daca v-ati orientat catre blond si aramiu. Culoarea aplicata se va combina cu culoarea parului dv. deci daca la origine exista diferente de culoare acestea se vor mentine si dupa aplicarea hennei, aceasta mai uniformizand totusi culoarea.
   Trebuie sa tineti cont ca blondul pentru a prinde blond deschis trebuie aplicat pe parul alb, blond natural deschis sau inchis si tinut foarte putin, incepand chiar cu 15-20 de minute, iar cu cat este tinut mai mult cu atat se merge catre un blond aramiu. De asemenea blondul nu deschide culoarea parului inchis. Daca folositi insa si aramiu acesta va da reflexe parului inchis catre un saten aramiu.
   Daca puteti, o poza trimisa pe e-mail ne-ar fi de ajutor pentru un raspuns mai personalizat.

 16. Buna seara,eu am culoarea castaniu mai inchis originala.Am folosit un timp henna sonia cafeniu si am ajuns neagra.In fine am trecut la henna mandala si v-am mai scris de cateva ori pentru intrebari.De circa 6 luni folosesc henna mandala aramiu in combinatie cu castaniu.Doar prin tuns a mai iesit de pe varfuri culoarea neagra si acum am alta problema.M-am vopsit ieri cu henna aramiu si putin castniu ca sa prinda mai bine pe albul de la radacina.Am vopsit doar radacinile.Problema este ca,pun casca pe par ca mi-e frig altfel,stau 3 ore si clatesc.Deasupra a iesit frumos aramiu iar varfurile par cam negre.CE POT SA FAC SA SCOT NEGRUL DIN VARFURI?Cu fiecare vopsit cand pun casca vopseaua ajunge si la varfuri fara sa vreau,nu se poate altfel.Sunt suparata ca iar s-a negrit la varfuri cu o noua tura de pigment.EXISTA VREO SOLUTIE SA-MI DATI,cum sa-l vopsesc fara sa ajunga pe varfuri si la cat timp si cu ce culoare sa-l mai dau?
  CU MULTUMIRE OANA.

  1. Buna ziua. Nu sunt foarte multe lucruri pe care le putem face in mod natural ca sa deschidem un par inchis la culoare. Incercati sa stati o idee mai putin cu henna pe par, undeva la 1,5 – 2 ore si vedeti daca sunteti multumita cu culoarea obtinuta. Este indicat ca henna sa stea minim 1,5 ore pentru a prinde bine pe par. Va inteleg frustrarea din faptul ca ajunge pigment si pe varfuri, si eu am parul scurt pana la ureche. Cand ma vopsesc cu henna, intr-adevar, la spate ajunge si la varfuri dar in fata unde este mai important reusesc sa o aplic in mare parte doar pe radacini, si chiar daca o idee poate se mai duce si pe langa, reusesc sa nu inchid culoarea in mod evident. Folosesc perie de vopsit, iau cantitatea necesara de pasta de henna pentru a o intinde pe o carare, apoi mut cararea si tot asa. Puteti sa folositi si folie transparenta alimentara in locul sau impreuna cu casca de dus, infasurand-o in jurul capului, poate va este de ajutor.
   Parul se poate deschide usor chimic la o coafeza priceputa doar din vopsea, fara decolorare separata, daca doriti sa mergeti si pe aceasta abordare, apoi puteti continua sa folositi henna la urmatoarea vopsire. Personal am experimentat si asta tocmai din dorinta de a vedea cum interactioneaza cele doua proceduri. O data la cateva luni se poate face si o vopsire chimica pentru o deschidere usoara, dar sunt importante importante persoana care o face si cate straturi s-au strans pe par. Este o metoda de a pastra si continua abordarea naturala care are si ea limitarile ei in privinta culorilor. Personal consider ca o abordare naturala in proportie de 80% este suficienta, atata timp cat parul este frumos si sanatos si noi suntem multumite. Decolorarea separata insa nu este ok pentru ca deterioreaza parul si ies culori nedorite.
   Ca sa rezumam, puteti incerca urmatoarele:
   – aplicari mai scurte, de 1,5- max.2 ore
   – aplicari mai rare, cand radacinile sunt bine crescute pentru a ajuta cat de cat sa le acoperim doar pe acestea si nu mult peste
   – pe lungime cand culoarea sau stralucirea se mai duc faceti o masca henna gloss (adica Incolor sau 1-2 linguri henna + Inolor sau balsam)
   – tundeti varfurile regulat
   – mergeti la un salon la o persoana priceputa si de incredere sa va deschida chimic usor parul, este bine sa ii spuneti ca ati folosit henna
   Sper sa gasiti abordarea potrivita pentru dv. si va rog sa reveniti cu un feedback.
   Numai bine! Mihaela

 17. Va multumesc frumos pentru raspuns.Ca mod de aplicare si eu fac la fel,cu peria de vopsit,pe carari,dar vrand nevrand ajunge vopsea si mai jos.O sa incerc ce ati spus in concluzie,dar la coafor se poate deschide parul chimic,doar prin vopsire ?si la cat timp de la henna sa ma vopsesc la coafor,fara decolorare,DA?.
  Oana B.

  1. Se poate, folosesc un oxidant putin mai puternic cred, in functie de cat de mult se doreste deschiderea parului care se adauga la vopsea – asta ar fi procedura de urmat, iar atunci cand se doreste o deschidere foarte mare se foloseste mai intai decolorantul intr-o procedura separata si apoi noua vopsea deschisa la culoare. Deci varianta doar din vopsea ar fi mai putin agresiva, dar si mai putin evidenta. Sa existe cateva saptamani intre proceduri, eventual o luna, care sa permita sa se mai duca din vopsea de pe par.

 18. Buna ziua

  Se poate amesteca Henna castaniu Inchis sau mediu cu pudra de roiba pentru reflexe roscate? Aceasta ar fi o alternativa mai ieftina la folosirea a doua cutii Henna castaniu respectiv aramiu sau roscat.
  Am vazut ca nu aveti pudra de roiba la vanzare asa ca ea va fi dintr-o alta gama. poate ca are importanta si acest amanunt.
  Si inca o intrebare. Pudra de amla se aplica separat de vopsea sau poate fi combinata direct cu vopseaua? In cazul in care are vreo importanta culoarea, folosesc Henna Mandala Castaniu Inchis.
  Va multumesc

  1. Buna ziua,
   Pentru ca nu avem roiba, nu va pot sfatui in aceasta privinta pentru ca nu am incercat combinatia respectiva, insa o avem in vedere pentru viitor.
   Pudra amla este mai bine sa o amestecati cu apa calda separat si apoi sa o combinati cu pasta deja preparata din Henna Mandala Castaniu Inchis.

 19. Buna ziua.Am primit astăzi coletul cu vopsea ,aș dori, să știu ,dacă mă pot vopsi dacă sunt la menstruație? Este prima dată când folosesc henna și sunt nerăbdare să văd culoarea pe păr!

  1. Buna ziua. Nu cred ca exista o dovada stiintifica in acest sens insa daca in trecut ati observat vreo diferenta in vopsirea parului in aceasta perioada, ar fi mai bine sa asteptati pana trece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *