Cum se folosește henna pentru păr?

Pulberea vegetala este amestecata cu apa calda pentru a crea o pasta de consistenta smantanii, nici prea groasa  – pentru a putea fi aplicată din abundenta pe par, nici prea subtire – pentru a nu curge. Aceasta se aplica pe par ca o masca si se lasa sa actioneze timp de cateva ore.

Pentru a intelege mai bine cum functioneaza putem face urmatoarea analogie: daca punem pe o panza alba un pliculet de ceai lasat la infuzat observam cum panza se imbiba cu pigmentul de culoare lasat de ceai. In mod similar, culoarea din henna este transferata in firul de par.

Henna se aplica pe parul proaspat spalat, pentru a indeparta uleiurile care se formeaza in mod natural pe par si pentru a permite pigmentilor naturali sa patrunda mai bine. 

Dupa folosire, henna continua sa actioneze si sa se definitiveze in contact cu aerul incă 48 de ore după aplicare.

Culoarea rezultata in urma vopsirii cu henna este un amestec intre culoarea aplicata si culoarea parului pe care se aplica.

Deoarece nu contine chimicale, nu decoloreaza parul si se aplica ton pe ton. Rezulta nuante vibrante, puse cel mai bine in valoare de lumina soarelui.

Culoarea nu devine stearsa in timp, asa cum se intampla cu vopseaua chimica, ci se deschide vag, pastrandu-si stralucirea.

Parul vopsit cu henna nu este perceput ca un par vopsit chimic deoarece culorile sunt foarte naturale iar parul este matasos si stralucitor. Din acest motiv, la un par vopsit cu henna nu exista diferenta aceea inestetica intre parul vopsit si radacinile crescute.

Exista nenumarate retete alternative de preparare a pastei de henna, cu suc de lamaie, ceai, cafea, scortisoara, uleiuri esentiale, etc. Puteti experimenta si va puteti crea propria reteta.