Ce inseamna mandala

 

 

Cuvantul “mandala” provine din sanscrita si in mare inseamna “cerc”, dar este mult mai mult decat o simpla figura geometrica.  Radacina “manda” inseamna esenta, asadar mandala inglobeaza esenta lumii vizibile, exterioare cat si a lumii invizibile, din mintea si corpul nostru.

Chiar daca poate contine mai multe figuri geometrice, cum ar fi triunghiurile sau patratele, mandala are o structura concentrica, cu multe elemente vizuale repetitive, asezate in oglinda. Majoritatea sunt foarte detaliate si sunt create cu culori puternice.

De obicei, de sarbatori in India fiecare familie isi creaza cate o mandala in fata casei din pigmenti  foarte colorati, pe care apoi le spulbera, ceea ce denota caracterul trecator al tuturor lucrurilor. De asemenea, in Tibet calugarii obisnuiesc sa creeze mandale ca mijloc de meditatie.

Mandala inseamna deplinatate si eternitate si este inteleasa ca un univers in sine care se desfasoara in jurul unui punct central, o diagrama cosmica. Mandala este peste tot in natura. Este intalnita in multe domeniii cum ar fi biologie, astronomie, etc. Este structura celulelor noastre, a soarelui, a lunii, a pamantului, a familiei.

Modelul unei mandala ne hipnotizeaza si scoate la iveala partea creativa din noi si este o sursa de inspiratie si meditatie. Crearea unei mandale este terapeutica si simbolica. Formele si culorile pe care le creati reflecta sinele dv. interior in momentul creatiei. Veti crea un portret al dv. asa cum sunteti in momentul in care creati mandala.

Fiecare mandala are un simbol unic. Mandala este un instrument de calatorie spirituala, simbolizeaza unitatea si armonia. Este folosita in intreaga lume ca modalitate de exprimare, transformare personala si dezvoltare. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *