Atelier mehandi sau arta picturii cu henna

Atelier mehandi sau arta picturii cu henna

În această perioada în București poți învață cum să faci “tatuaje temporare” cu henna. La Incubator 107 (later edit: între timp, centrul s-a închis) au loc o serie de ateliere de mehandi sau artă picturii cu henna:

7 aprilie 2013 de la 18:00 la 20:00

13 aprilie 2013 de la 19:00 la 21:00

15 aprilie 2013 de la 19:00 la 21:00

20 aprilie 2013 de la 15:00 la 17:00

Primul atelier a avut că subiect pregătirea materialelor de către artistul care pictează cu henna pe corp și tot ce presupune pregătirea și amestecul pastei, confecționarea conurilor, introducerea pastei de henna în conuri și manevrarea acestora. Suntem mândri să va spunem că la acest atelier s-a folosit Henna Mandala – henna pentru tatuaje temporare body art – pe care noi o aducem direct din India.

La al doilea atelier am aflat despre Holi, sărbătoarea  culorilor  care celebrează venirea primăverii și care a fost sărbătorită recent în India. Apoi, am aflat mai multe despre ritualurile și tradițiile nunții indiene și de mesajele transmise prin intermediul simbolurilor mehandi făcute cu ocazia ceremoniei.

Astăzi, 15 aprilie, începând cu ora 19 are loc al treilea și cel mai important atelier, pentru că vom învăța să stăpânim tehnica picturii cu henna, vom învăța cum să trasăm forme simple și mai complexe (linii, frunzulițe, mlădițe, păuni, mandale, etc.) și vom face diferența între modelele indiene, marocane și arabe. O să fie un atelier practic, unde dispunem de instrumente de pictat cu henna (conuri cu henna) și de pânză (pielea colegilor), pe care să ne dezlănțuim creativitatea.

Săptămâna viitoare va avea loc ultimul atelier din această serie și vom află în curând ce surprize ne mai rezervă Cristina, gazda atelierului.

Așa că va îndemnăm să va alăturați astăzi atelierului de mehandi sau pictură cu henna pentru că este o ocazie unică de a învață să va decorați corpul cu henna, mai ales că ne vom expune tot mai mult mâinile sau picioarele odată cu venirea căldurii, și în același timp este o ocazie bună să întâlnim persoane care au aceeași pasiune. 

Mai multe poze de de la atelierele anterioare găsiți aici.

Nu uitați, la ora 19 la Incubator, Str. Traian nr. 107. Noi o să fim acolo!

*Fotografiile au fost preluate din albumul de pe Facebook al atelierului “Body Art made în India: mehndi sau artă picturii cu henna” publicat de Incubator 107.

Din secțiunea Magazin puteți achiziționa Henna Mandala body art pentru tatuaje temporare.

atelier preparare si desenare cu henna

 

desene henna atelier

 

 Grup la atelier henna pentru tatuaje temporare

 

2 de comentarii despre “Atelier mehandi sau arta picturii cu henna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *