Atelier mehandi sau arta picturii cu henna

In aceasta perioada in Bucuresti poti invata cum sa faci “tatuaje temporare” cu henna. La Incubator 107 (later edit: intre timp, centrul s-a inchis) au loc o serie de ateliere de mehandi sau arta picturii cu henna:

7 aprilie 2013 de la 18:00 la 20:00

13 aprilie 2013 de la 19:00 la 21:00

15 aprilie 2013 de la 19:00 la 21:00

20 aprilie 2013 de la 15:00 la 17:00

Primul atelier a avut ca subiect pregatirea materialelor de catre artistul care picteaza cu henna pe corp si tot ce presupune pregatirea si amestecul pastei, confectionarea conurilor, introducerea pastei de henna in conuri si manevrarea acestora. Suntem mandri sa va spunem ca la acest atelier s-a folosit Henna Mandala – henna pentru tatuaje temporare body art – pe care noi o aducem direct din India.

La al doilea atelier am aflat despre Holi, sarbatoarea  culorilor  care celebreaza venirea primaverii si care a fost sarbatorita recent in India. Apoi, am aflat mai multe despre ritualurile si traditiile nuntii indiene si de mesajele transmise prin intermediul simbolurilor mehandi facute cu ocazia ceremoniei.

Astazi, 15 aprilie, incepand cu ora 19 are loc al treilea si cel mai important atelier, pentru ca vom invata sa stapanim tehnica picturii cu henna, vom invata cum sa trasam forme simple si mai complexe (linii, frunzulite, mladite, pauni, mandale, etc.) si vom face diferenta intre modelele indiene, marocane si arabe. O sa fie un atelier practic, unde dispunem de instrumente de pictat cu henna (conuri cu henna) si de panza (pielea colegilor), pe care sa ne dezlantuim creativitatea.

Saptamana viitoare va avea loc ultimul atelier din aceasta serie si vom afla in curand ce surprize ne mai rezerva Cristina, gazda atelierului.

Asa ca va indemnam sa va alaturati astazi atelierului de mehandi sau pictura cu henna pentru ca este o ocazie unica de a invata sa va decorati corpul cu henna, mai ales ca ne vom expune tot mai mult mainile sau picioarele odata cu venirea caldurii, si in acelasi timp este o ocazie buna sa intalnim persoane care au aceeasi pasiune. 

Mai multe poze de de la atelierele anterioare gasiti aici.

Nu uitati, la ora 19 la Incubator, Str. Traian nr. 107. Noi o sa fim acolo!

*Fotografiile au fost preluate din albumul de pe Facebook al atelierului “Body Art made in India: mehndi sau arta picturii cu henna” publicat de Incubator 107.

Din sectiunea Magazin puteti achizitiona Henna Mandala body art pentru tatuaje temporare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 de comentarii despre “Atelier mehandi sau arta picturii cu henna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *